SEO

En İyi WordPress Site Taşıma Eklentileri

En iyi WordPress site taşıma eklentileri sayesinde manuel olarak yapılması gereken ve hatasız şekilde tamamlanması gereken adımlar ile uğraşmanıza gerek kalmaz. Bu aşamalar nelerdir diye merak ediyorsanız şu şekilde sıralayabiliriz. Tüm veritabanını yedeklemek, dosya ve görselleri uygun dizin yapılarına göre kopyalamak ve eklenti-temaları taşıma yeniden aktif etmek gibi birçok detayları içermektedir. 

Not: Çok sayıda içerik ve görsel bulunan WordPress sitelerini taşımak fazlasıyla risklidir. 

İnternet sitenizi taşıma sebebinizin bir önemi olmaksızın veri ve zaman kaybı yaşamamak için WordPress site taşıma eklentilerini kullanabilirsiniz. Biz de bu yazımızda sizlere WordPress site taşıma eklentileri hakkında bilgi vermeye çalışacağız. 

Migrate Guru

Yıllar 2017’yi gösterirken kullanıcılar ile buluşan Migrate Guru, taşıma hızı konusunda oldukça iddialı, kullanımı ve kurulumu da fazlasıyla kolay olan bir WordPress eklentisi olarak karşımıza çıkıyor. Tek tıklama ile site taşıma, multisite desteği, geçiş işlemi esnasında sıfır kesinti ve gerçek zamanlı ilerleme ve izleme gibi harika hizmetler barındırmaktadır. 200 gb’a kadar her WordPress sitesi için Migrate Guru kullanabilirsiniz. Migrate Guru premium versiyonu bulunmamaktadır. 

EN iyi CMS sistemleri hakkında bilgi almak için: En İyi CMS Sistemleri

Duplicator

WordPress site nasıl taşınır
WordPress Site Taşıma

Neredeyse bir milyon kez indirilen Duplicator, WordPress internet sitelerini alan adları veya hosting firmaları arasında taşıma, kopyalama ve klonlama yapmanızı sağlayan bir WordPress eklentisidir. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz ancak aynı zamanda premium versiyonu olan Duplicator sayesinde sitenizi manuel olarak yedekleyebilir veya otomatik yedekleme yapabilirsiniz. Çoklu site taşıma ve cPanel’e bağlantı gibi özelliklere de Duplicator aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Diğer WordPress site taşıma eklentilerine göre tüm site verilerinizi tek bir pakette birleştiren Duplicator, ek olarak Dropbox, Google Drive, OneDrive veya Amazon S3’e yedekleme yapma fırsatı sunmaktadır. 

All-in-One WP Migration

Site taşıma eklentileri
WordPress Eklentileri

Bypass özelliği ile dosya boyutlandırması ile ünlü olan All-in-One WP Migration, mobil dostudur ve teknik bilgi gerektirmeyen bir eklentidir. Kullanımı oldukça kolay ve ücretsizdir. Sürükle bırak özelliği ile kolaylıkla site taşıma yapabilirsiniz. FTP, DropBox, OneDrive, Amazon S3 platformlarına bulut depolama yapabilirsiniz. Site taşıma işlemi bittikten sonra veritabanında bozuk dosya ve bağlantıları onarmayı kolaylaştıran bul-değiştir özelliğini de bünyesinde bulunduran All-in-One WP Migration, daha önce site taşıma yapmayan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Eğer web siteniz 512 MB’den büyükse veya yedekleri site dışında bir yere taşımak isterseniz premium sürümü kullanmanız gerekmektedir. 

BackupBuddy

WordPress site taşıma süreci
Site Taşıma Eklentileri

Çoğunlukla yedekleme ve geri yükleme için kullanılan BackupBuddy, site taşıma eklentisi olarak da kullanılmaktadır. Birkaç tık ile sitenizi yedekleyebilir ve ImportBuddy aracı sayesinde sitenizi kolaylıkla geri yükleyebilirsiniz. Bulut hizmeti, hızlı bir şekilde e-posta bildirimi ve güvenlik taraması gibi özelliklere sahip olan BackupBuddy, birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. BackupBuddy sayesinde görseller, temalar, eklentiler, yazılar, dosyalar, sayfalar ve widgetlar gibi sitenizde bulunan her şeyi kolaylıkla yedekleyebilir ve geri yükleyebilirsiniz. 

Super Backup & Clone

İçe aktarma özelliği sayesinde yaptığınız yedeklemelerden birini WordPress kurulumuna aktarmanızı sağlayan, söz konusu yedekleme, klonlama ve taşıma olunca onlarca seçeneğe sahip olan Super Backup & Clone ücretli bir eklenti olarak karşımıza çıkıyor. En iyi WordPress site taşıma eklentileri arasında bulunan Super Backup & Clone, çok sayıda siteyi tek bir siteye taşıma gibi kendine has özellikleriyle birçok kişi tarafından tercih edilmesini sağlayan özellikleri bünyesinde barındırıyor. Otomatik site yedekleme, bulut senkronizasyonu, geri yükleme, düzenli e-posta bildirimleri, site taşımayı kolaylaştıran basitleştirilmiş göstergeler ve tek tıklamayla restorasyon gibi kullanıcılara çok büyük kolaylıklar sağlayan özellikler ile en çok tercih edilen eklentilerden biri oluyor.  

Bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için en iyi WordPress site taşıma eklentileri hakkında bilgi vermeye çalıştık. Umarız sizler için bilgi verici bir içerik olmuştur. Başka bir yazıda görüşmek üzere!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu