SEO

Açılış Sayfalarıyla Daha Fazla Dönüşüm Kazanma

Açılış sayfaları (Landing page) bir sitenin dönüşüm elde etmesinde, en az sitenin kendisi kadar önemlidir. İsterseniz gelin, açılış sayfanızı nasıl iyileştirebileceğinize ve bunun olası faydalarına bir bakalım.

ThinkstockPhotos-482141050-digital-marketing

Açılış Sayfası Nedir?

Google Adwords ya da AdSense gibi bir reklam aracı kullandığınızda, reklamınıza tıklayan kişilerin yönlendirileceği sayfaya açılış sayfası denir. Tabii sadece reklamlarda değil, blog makalelerinde, sosyal medya paylaşımlarındaki linklerde de kullanıcının tıklaması sonucu gideceği sayfa açılış sayfasıdır.

Açılış sayfalarında kullanılacak görseller ve yazım dili ziyaretçilerinizi hedeflediğiniz aksiyona yönlendirici olmalı. Reklam tıklamaları dışında bir blogdan ya da sosyal medya içeriğinden açılış sayfasına yönlendirmek için hediye vermek, uygulamanızı kısa süreli denetmek, yarışma yapmak, indirim kuponu tanımlamak gibi çekici ödüller kullanılabilir. Açılış sayfasını başarılı kılmanın anahtarı, hemen çıkma oranı yüksek binlerce kullanıcı çekmektense kaliteli trafik yaratmaktır. Kaliteli trafik demek, sayfanızda sunduğunuz ürünü satın alma, anket cevaplama ya da üyelik formunun doldurulmasıdır.

Nasıl Olmalıdır?

Öncelikle açılış sayfaları, ziyaretçinin tıklayarak geldiği bağlantı içeriği ile alakalı olmalıdır. Google AdWords’te “topuklu kırmızı ayakkabı” reklamına tıklayan kişiler geldikleri sayfada topuklu kırmızı ayakkabı görmeliler. Ya da bir blogda “üye ol” kelimelerine verilen linki tıklayan kişiler doğrudan üyelik formu sayfasına gelmelidir. Açılış sayfası verilen linkten alakasız bir içeriğe sahipse kullanıcı hemen sayfadan çıkacaktır. Bu da google için yüksek hemen çıkma oranı ve düşük site kalitesi anlamına gelir.

Adwords Reklamlarında Açılış Sayfasının Önemi

Google reklam araçlarını kullananlar için de açılış sayfalarının kalitesi önemlidir. AdWords ya da AdSense reklamınıza tıklayanların gideceği açılış sayfası reklam içeriği ile alakalı olmalıdır. Google açılış sayfası deneyimi adını verdiği kriterle kullanıcıların sayfada aradığını bulabilmesi, sayfada rahat gezebilmesi, sayfanın iyi düzenlenip düzenlenmediğini ölçümler. Kendi reklamlarınızın açılış sayfası kalitesini öğrenmek için Kampanyalar sayfasında Anahtar Kelimeler sekmesine gidin ve farenin imlecini anahtar kelimelerin yanındaki baloncukların üzerine getirin.

alaka düzeyi

Açılış Sayfasında Ne Yapmalısınız?

Bir açılış sayfasını başarılı kılmak için 3 şeye dikkat etmek gerekir; farkındalık, hedef ve aksiyon…

Öncelikle potansiyel trafik ve dönüşüm alabileceğiniz kitleye ne gibi faydalar sağlayabileceğinize karar verin. Burada başarının anahtarı hedef kitlenizi tanımaktan geçiyor. Onlara nasıl bir ödül (fayda) vaad ederseniz istediğiniz aksiyonu gerçekleştireceklerini belirleyin.

Açılış sayfasının bir hedefi olsun. Bu hedef satın alma form doldurma, anket cevaplama ya da üyelik olabilir. Amacınız ne olursa olsun, her açılış sayfasının sadece bir hedefe odaklı olması gerekir. Anket cevaplamaya yönelik bir linkten gelinen açılış sayfasında “anket cevapla” ve “alışveriş yap” gibi iki farklı aksiyon yer alırsa, ziyaretçinizin dikkati dağılabilir. Bu durumda hiç aksiyon alamayabilirsiniz.

Açılış sayfasında aksiyon açık ve net olmalı. Eğer bir ürün satışı hedeflenmişse, satın al butonu açık ve net olarak görünür olmalıdır.

Açılış Sayfasının Bileşenleri Nelerdir?

Açılış sayfasında döönüşüm hedeflerinizi gerçekleştirmeye yardım edecek olan çeşitli bileşenler vardır. Bu bileşenler doğru oluşturulduğunda iletişim faaliyetlerinizin başarıya ulaşma şansı artacaktır.

Etkileyici başlık: Açılış sayfasının başlığı ziyaretçinizin dikkatini çekecek ilk bileşendir. Kullanıcıya ne fayda vaad ediyorsak, bunu başlıkta belirtmek gerekir.

Etkileyici içerik: Açılış sayfanızın içeriği kısa ve etkileyici metinler, fotoğraflar ve videolardan oluşabilir. Tüm bu içerik tam olarak teklifinizin ne olduğunu, ziyaretçiye ne fayda sağlayacağını, ne yapması gerektiğini açıklamalı ve aksiyon çağrısını belirtmeli.

Teklifinizin ziyaretçiye faydası: Sayfanıza gelen ziyaretçinin dikkatini çektikten sonra ne fayda teklif ettiğinizi açıkça belirtin.

Aksiyon çağrısı: Call-to-Action denilen aksiyon çağrısının tasarımı göze çarpmalı, ziyaretçinizden beklediğiniz hareketin ne olduğunu açıkça belirtmeli, dikkat çekici bir noktada, mümkünse sayfanın üst yarısında olmalıdır.

Sosyal paylaşım: Açılış sayfanızda istediğiniz aksiyonu başarıyla yerine getiren ziyaretçilerin bu sayfayı sosyal ağlarda paylaşmasını sağlayın. Bunun için mutlaka sosyal medya paylaşım butonlarını sayfaya ekleyin ve bu avantajları arkadaşlarıyla paylaşabileceklerini belirtin.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu