SEO

Google arama sonuçlarında yakın zamanda değişecek 5 şey

Geçtiğimiz gün San Francisco’da Google tarafından düzenlenen bir basın toplantısında Google aramanın geleceğini konuştu ve yaptıkları bazı yenilikleri duyurdu.

“Future of Search – Aramanın Geleceği” etkinliği başlıkları şöyle;

Google Discover – Keşfet

Google arama sonuçlarında yakın zamanda değişecek 5 şey

Google, her 8 aramadan en az 1’inin düzenli olarak tekrarlanan bir arama olduğunu söylüyor. Kullanıcılar genel olarak çok ilgili oldukları alanlarda daha düzenli ve sık aramalar yapıyorlar. Google bu aramayı artık siz daha yapmadan öne çıkarılmış bir şekilde ana sayfasında size sunmaya hazırlanıyor.

Recalling past queries – Eski aramaları hatırlatma

Google arama sonuçlarında yakın zamanda değişecek 5 şey

Google yine ilerleyen haftalarda yayına alacağı yeni özelliğiyle daha önce yaptığınız aramaları ve tıkladığınız sayfaları tekrar karşınıza çıkarıyor. Örneğin görselde olduğu gibi “kamp yapmak” üzerine bir arama yaptıysanız hemen aşağıda daha önce bu aramayı yaptığınız zaman tıkladığınız siteler ve aynı konuda yani arama yapabileceğiniz başlıklar sunuyor. Dilerseniz bu özelliği ayarlardan kapatabileceksiniz.

Koleksiyonlar

Google arama sonuçlarında yakın zamanda değişecek 5 şey

Bir yeni özellik olarak; Google arama sonuçlarınızı daha sonra tekrar kontrol edebilmek için kategoriler halinde kayıt etmenize olana sağlıyor. Bu kategorileri analiz ederek size yeni öneriler sunarak aramanızı derinleştirmek ve size daha fazla şey sunmak buradaki ana amaç.

Stories – Hikayeler

Hikayeler” şimdi de Google’da. Snapchat sonrası Instagram, Facebook, Whatsapp ve hatta Skype bile hikayeler ile bir şeyler denedi. Google “bizde niye yok?” demiş olmalı ki yapay zeka tarafından popüler aramalardan yola çıkarak önemli isimlere yönelik hikayeler oluşturmaya karar vermiş görünüyor.

Dinamik Organizasyon

Google’a her şeyi sorabildiğimiz ve sorduğumuz için Google bundan biraz daha fazlasına sahip diyebiliriz. Yapılan aramalardan yola çıkarak Google sizin bir sonraki arayacağınız başlığı artık tahmin edebiliyor. Buradan yola çıkarak yeni arama sonuç sayfasında Google bir sonraki olası aramanıza yönelik cevabı da önceden vererek size bir paket şeklinde sonuç göstermeye başlayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu