SEO

En İyi CMS Sistemleri

En iyi CMS sistemleri hakkında size bilgi vermeden önce CMS nedir sorusunun cevabını vermek istedik. CMS dediğimiz şeyin açılımı Content Management System’dir. Başka bir deyişle içerik yönetim sistemidir diyebiliriz. CMS, bir internet sitesinin içeriğinde olan yazı, görsel ve tasarım gibi birçok şeyin eklenme, çıkarılma ve güncellenmesini sağlamaktadır. 

Bu işi yaparken hiçbir kodlama bilgisi gerekmediğini de belirtmek istiyoruz. Sadece sürükleyip bırakarak internet siteleri oluşturabilir ve yönetebilirsiniz. Nerede olursanız olun internetiniz varsa bilgisayar veya cep telefonu ile CMS kullanabilirsiniz. 

Bu yazımızda siz kıymetli kullanıcılarımız için en iyi CMS sistemleri hakkında bilgi vermeye çalışacağız. En iyi ve en ünlü ücretsiz CMS sistemleri hakkında bilgi almak için doğru adrestesiniz! 

En iyi SEO araçları hakkında bilgi almak için: En İyi SEO Araçları! 13 SEO Aracı

WordPress

WordPress özellikleri
WordPress CMS Sistemi

Beyaz Saray, Mercedes ve The New Yorker gibi herkesin bildiği internet sitelerinin temelini WordPress oluşturmaktadır. En çok tercih edilen web sitesi oluşturucusu olan WordPress sayesinde ücretsiz blog, online satış siteleri, kurumsal siteler, üyelik gerektiren siteler, online kurs siteleri ve forumlar oluşturabilirsiniz. Ek olarak site taşıma işlemi yapabilirsiniz. Site hızınızı artırmak için açılır pencereler (pop-up) yerleştirme fırsatı da bulabilirsiniz. Böylelikle sitenize ait bütün dosyalar üzerinde kontrol sahibi olmanıza da imkan tanımaktadır. CRM yazılımları ve SEO araçlarını da sitenize kolaylıkla WordPress üzerinden ekleyebilirsiniz. Tabii ki özelleştirme seçenekleri ile onlarca WordPress temaları sayesinde sitenizi istediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz. 

Joomla!

Joomla özellikleri
Joomla CMS Sistemi

Hepimizin tanıdığı Roger Federer, Avrupa Birliği, Porsche ve Nintendo gibi marka ve isimlerin internet sitelerinin Joomla kullanılarak oluşturulduğundan haberiniz var mıydı? Joomla, ücretsiz versiyonu da bulunan ödüllü bir içerik yönetim sistemidir. Eklenti yüklemek yerine ihtiyacınız olduğunda aktifleştirme seçeneği sunması, güvenlik açıkları ve sitenizin yavaşlamasının önüne geçebilecek en etkili yollar arasında bulunmaktadır. Ek olarak 2 milyondan fazla internet sitesi Joomla ile oluşturulmuştur. Joomla ile oluşturulan kurumsal sitelerin oranı ise tam %9’dur. 

Binlerce eklenti ve temaya sahip olan Joomla, kendi temanızı oluşturma fırsatı da sunmaktadır. Web sitenizde bulunan her sayfa için farklı temayı Joomla ile kullanabilirsiniz. SEO dostu ve mobil uyumlu olan Joomla, 75’den fazla çeviri paketini bünyesinde bulundurmaktadır. Bu sayede sitenizi istediğiniz dilde yayınlayabilirsiniz. 

Drupal

Drupal özellikleri
Drupal CMS Sistemi

The Economist gibi oldukça büyük sitelerin kullanmayı tercih ettiği Drupal, sağlık, medya, seyahat ve teknoloji siteleri başta olmak üzere üniversiteler, işletmeler ve e-ticaretle uğraşan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Drupal ücretsiz olarak kullanabileceğiniz en iyi CMS sistemlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Drupal, kullanıcılarına sunduğu esnek tasarımlar sebebiyle beğenilmektedir. Ek olarak, mobil uyum, çoklu dil, Big Pipe, OOP, Twig ve Symfony gibi özellikler ile kullanıcı dostu web sitesi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca Twitter, Shopify, MailChimp, Linkedin, Google, Google Analytics ve Facebook platformları Drupal ile entegre edebilirsiniz. 

Site Kur

Site Kur, mobil uyumlu ve SEO dostu bir içerik yönetim sistemidir. Form ve harita gibi şeyleri herhangi bir eklenti ve uzantı kullanmadan sitenize dahil etmenizi sağlayarak diğer CMS’lerden ayrılmaktadır. 

Kodlama bilmenize gerek kalmadan site hazırlanabileceğini göstermek isteyen Site Kur, sürükle bırak özelliği ile kolay bir şekilde ögeleri sayfanın istediğiniz yerine taşımanızı sağlamaktadır. 

Site Kur sayesinde kişisel bloglar, lokanta, sağlık ve otel gibi firmalar için modern ve kurumsal internet siteleri oluşturabilirsiniz. Freelance çalışan kişiler ve küçük firmalar için tek sayfalı siteleri de Site Kur aracılığı ile oluşturabilirsiniz. Bu durumda tek yapmanız gereken onlarca şablon arasından size uygun olanı seçerek sitenizi hazır hale getirmeye başlayabilirsiniz. Sayfalarınızda bulunan ögelere sağ tık yaparak arka planın renk, boyut, opaklık ayarlarını değiştirebilirsiniz. Hangi sayfalarda gösterilmesini istediğinizi ek olarak görseller ve köşe yuvarlama gibi düzenlemeler yapabilirsiniz. Site Kur, kullanıcılarının oldukça kolay bir şekilde çalışma yapabilmesi için elinden geleni yapmaktadır. 

Microweber 

Microweber özellikleri
Microweber CMS Sistemi

Bu listede kendine yer bulan bir diğer isim olan Microweber, açık kaynaklı bir CMS platformudur. Güçlü internet sitesi ve online satış sitesi oluşturmak için tasarlanan bir CMS sistemi olan, In Line Editing dediğimiz satır içi düzenleme ve sürükle-bırak işlevleri ile kolay-hızlı bir şekilde düzenleme yapmanıza olanak sağlamaktadır. Ek olarak Google Haritalar, simgeler, resim galerileri, sosyal medya paylaşım butonları, iletişim formları, alışveriş siteleri için “sepete ekle” gibi birçok modülü bünyesinde bulundurmaktadır. 

Kurumsal web siteleri tasarlamak veya moda-seyahat gibi temalı benzersiz bloglar hazırlamak için bu CMS sistemini tercih edebilirsiniz. Hangi CMS sisteminin sizin için uygun olduğunu karar vermek tamamen size kalmıştır. 

Bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için en iyi CMS sistemleri hakkında bilgi vermek istedik. Umarız sizleri çin bilgi verici bir içerik olmuştur.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu