SEO

Semantik SEO Nedir? Semantik SEO Tekniği

Semantik SEO dediğimiz şey hazırladığınız içeriklerde kullanılan kelimelerin daha fazla anlam kazanmasıdır. Ziyaretçilerin gerçek amacını anlayıp kelimeleri optimize etmek fazlasıyla önemlidir. Semantik SEO şöyle de ifade edilebilir. İlk sorunun cevabını verdikten sonra hemen ardından ikinci, üçüncü veya dördüncü soruyu yanıtlamaktır. Bu şekilde yaparsanız içeriğiniz derinlik kazanacaktır. Ziyaretçilerin aradıkları şeyi net olarak bulabileceği siteler Google tarafından kullanıcıların karşını çıkar. Biz de bu yazımızda siz değerli okuyucularımıza semantik SEO nedir ve semantik seo tekniği hakkında bilgi vermeye çalışacağız. 

Semantik SEO Nedir?

Semantik SEO Teknikleri
Semantik SEO

Sadece anahtar kelimeler değil, konular etrafında optimize edilmiş içerik arama motoru yazma uygulamasına Semantik SEO denmektedir. Site trafiğini iyileştirmeye yönelik bir pazarlama tekniği olarak da nitelendirilebilir. Arama motorlarına meta veriler ve belirli bir arama amacına doğrudan cevap verecek şekilde anlamsal olarak içerik hazırlamak Semantik SEO için önemlidir. Konu bütünlüğü ve anlamı hedef olarak belirlediyseniz Semantik SEO kullanmanız işinize yarayacaktır. İnternette arama yapan insanlar konu bütünlüğü olan sitelerde aradıklarını daha kolay bulabilir. Konu ve anlam bütünlüğü söz konusu olunca direkt olarak Semantik SEO akıllara gelmelidir. Semantik SEO, Google tarafından da desteklenmektedir. 

Semantik SEO Avantajları

1- Daha fazla trafik çekebilirsiniz

2- Doğru kullanıcıyı bulabilirsiniz. 

3- Uzun süreli sıralama elde edebilirsiniz. 

4- Farklı farklı anahtar kelime sıralamaları elde etmek için daha yüksek ihtimale sahip olabilirsiniz. 

5- Anlam ve konu bütünlüğünü daha rahat sağlayabilirsiniz. 

6- Sıralamada ön plana çıkabilirsiniz. 

7- Müşteri potansiyelini artırabilir ve daha çok kişiye hitap edebilirsiniz. 

Semantik SEO Uygulama

Semantik SEO taktikleri
Semantik SEO Uygulama

‘’Bütün konuyu hedef alın sadece, ana ifadeyi değil.’’ Bu ifade oldukça önemlidir çünkü Google resmi olarak bir anlamsal arama motorudur. Başka bir deyişle ziyaretçileri cevaplara ulaştırmaktadır. Semantik SEO konu bütünlüğünü hedef almaktadır. Belirli bir cümle yerine daha geniş bir konuyu hedef almanız gerekmektedir. Anlamsal bütünlüğe sahip olan içerikler, Google’ın ziyaretçileri en çok yönlendirdiği sayfalardır. 

1- Soruları yanıtlayın

Hangi konuda içerik hazırlıyorsanız o konu ile ilgili soruları bularak hazırladığınız içerikte cevaplayın. Bakıldığı zaman çok basit gibi gözükse de birçok kişi bu basit işlemi gözünden kaçırıyor. Sorular her yerdedir ancak bulmak iyi bir araştırma da yapmanız oldukça önemlidir. 

2- Doğal Dil yapısı kullanın

Ses ile arama fazlasıyla tercih edildiği için doğal dil kullanımı da aynı doğrultuda önem kazanmıştır. Durum böyle olunca hazırlanan içeriklerin doğal bir dille hazırlanmış olması gerekir. Doğal dil kullanımı semantik SEO için fazlasıyla önemlidir. Anlam bütünlüğü semantik seo anlamına geliyorsa ve sizde anlam bütünlüğü için doğal dil kullanıyorsanız semantik seoyu bir nevi gerçekleştirmiş olursunuz. 

3- Ziyaretçileri daha uzun süre tutacak medyalar kullanın

Bir kullanıcı web sitenizi ziyaret ettiği zaman sadece iki sonuç ortaya çıkmaktadır;

1- İçeriğinizi beğenmedi ve 10-15 saniye içerisinde çıkış yaptı.

2- İçeriğinizi beğendi ve tam 10 dakika boyunca sitede kalarak hazırladığınız içeriği okudu. 

Hazırladığınız sayfayı kullanıcıların sevmesi için bazı medya ve biçimlendirmeler kullanmanız gerekmektedir. Tabii ki bunların kullanımında ad anlam bütünlüğüne uyum sağlamanız gerekir. 

WebP nedir öğrenmek için: WebP Nedir?

Semantik SEO Medya Kuralları

neden semantik SEO
Semantik SEO Medya

Sayfanızın üst kısmına ilgili bir resim koyun ve blog resmi için mutlaka en iyi uygulamaları kullanmaya özen gösterin. İlk girişte iyi ve hoş bir görüntü kullanıcıda iyi bir izlenim bırakacaktır. Neredeyse bütün kullanıcılar uzun metinleri sevmemektedir. Ara ara resim koymanız ziyaret eden kişinin sitenizde daha fazla kalmasına neden olacaktır. Her kaydırma derinliğinde bir görüntü görünür olsun ve ziyaretçi bunu fark etsin. Ek olarak uzun paragraf kesinlikle kullanmayın. Paragraflar en fazla 3-4 satır uzunluğunda olsun. 

Semantik SEO Adımları

İnternet sitenize semantik SEO için konu bütünlüğü oluşturmanın ne kadar önemli olduğundan bahsettik. Semantik SEO kullanımı için farklı yöntemleri tercih edebilir ve o adımları takip edebilirsiniz. 

1- Hedef kelimeleri belirleyin.

2- Anlamsal olarak birbirine bağlı cümleler kurun. 

3- İçeriğinizi hazırlarken bu cümleleri düşünmeye özen gösterin. 

4- Hedef ifade ve anlamsal olarak bağlantılı cümleler kullanın. Ayrıca daha geniş konu ile alakalı birçok soruya cevap verin. 

5- Birden çok ifade, başlık ve anahtar kelime kullanın. 

Semantik SEO’da içeriklerinizdeki anlam bütünlüğü çok önemlidir. Semantik SEO, size organik takipçi kazandıracaktır. 

Semantik SEO Neden Tercih Edilmeli?

Bütün arama motorları, bir sorguyu anlamak ve cevaplamak için bir bağlama ihtiyaç duyar. Semantik SEO, yapılan bir aramaya net bir şekilde cevap verebilecek meta veriler ve anlamsal olarak direkt soruya cevap verecek içerik sağlayarak bir internet sitesini ziyaret eden kişileri artıran pazarlama tekniğidir. Konuları anlamsal olarak gruplandırılmış içerik kümeleri, anahtar kelimeler yerine de kullanılabilir. 

Kelime seçimi yaptıktan sonra o kelimenin hangi sektöre ait olduğunu ve genel olarak ne olduğuna göz gezdirin. Örnek vermek gerekirse, anahtar kelimeniz ‘’çiçek’’ ise içeriğinizde kesinlikle bitkiler ile ilgili bilgiler sunmaya özen gösterin. Bu şekilde semantik SEO’nun sağladığı faydalardan yararlanabilirsiniz. Uzun ömürlü içerikler için semantik SEO kullanılmalıdır. Anlamsal bütünlük tamamlandığında Google arama motorlarının gözünde üst sıralara yerleşebilirsiniz. 

Bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için  semantik SEO nedir ve semantik SEO tekniği ile ilgili bilgi vermeye çalıştık. Umarız sizler için faydalı bir içerik olmuştur. 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Semantik Seo’yu makalenizde uygulamalı olarak anlatmışsınız. Bilgilendirici ve gayet sade bir dil ile konuyu özetlemişsiniz teşekkürler. İleri düzey SEO hizmeti veriyorsanız bilgi almak isterim.

Başa dön tuşu