SEO

İşletmenizi Tüm Dünyaya Taşıyın!

İşletmenizi dünyaya açma fikri gözünüzü korkutabilir fakat dijital pazarlama çalışmaları sayesinde uluslararası pazarlarda da işletmenize ait ürün veya hizmetlerin yer alması düşündüğünüzden çok daha kolay hale gelebilir. 

İster home office yürüttüğünüz bir işiniz olsun, ister e-ticarete açık kurumsal bir markanız olsun isterseniz el emeği ürettiğiniz butik bir ürününüz olsun küresel pazarlama dünyasına girmenize engel değildir.

Pitney Bowes’un 2017 yılında yayınladığı “Global Ecommerce Report” verilerine göre, dünyadaki internet kullanıcılarının %70’i yıl en az bir kere uluslararası markalardan alışveriş yapmaktadır. 2016 yılına göre bu oran %6 büyümüştür. Her yıl Avrupa’da internet üzerinden uluslararası alışveriş yapan kişi sayısı 190 milyona yakın iken, bu sayının her %27 oranında artacağı öngörülüyor.

Tüketiciler, ürün, hizmet ve markadan memnun olduğu sürece alışveriş yaptıkları internet sitesinin nerede olduğu ile ilgilenmiyorlar. Bunun en güzel örnekleri olarak Amazon.com, Ali Express ve Booking.com sitelerini verebiliriz.

İşletmenizin bilinirliliğini ve satışlarınızı arttırmak istiyorsanız sosyal medya ve dijital pazarlama çalışmalarına önem vermelisiniz. Uluslarararası pazarlarda yer almak marka, ürün ve hizmetlerinizin sürdürülebilirliği için çok önemlidir.

Markanızı dış ülkelere sunmak için iyi bir pazarlama araştırmasına girmelisiniz. Pazarın niteliği, boyutu, yapısı, hedef kitlenin belirlenmesi ve hedef kitlenin markanıza olan istek ve ihtiyacı iyi analiz edilmelidir. Bu doğrultuda dijital pazarlama ve sosyal medya çalışmalarınız şekillenmelidir.

Kendi pazar ve sektör araştırmanızı yapmak için alanında tecrübeli ve profesyonel bir ekibe ihtiyacınız vardır. egegen’in profesyonel ve tecrübeli ekibi yeni pazarları anlamanıza ve stratejilerinizi doğru kurgulamanıza yardımcı olur.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu