SEO

SEO için En İyi Backlink Araçları

Başlangıç seviyesinde bir siteye kaliteli içerikler girmekten başka şansınız olmasa da zaten işleyen bir siteniz varsa trafiği ve sitenin kalitesini artırmanızın pek çok yolu vardır. bunlardan ilki ve son dönemde web site sahiplerinin sıkça tercih ettiği yöntem olan backlinkler günümüzde sıralama yükseltmek için oldukça etkilidir diyebiliriz. Ücretsiz backlink almak sitenizi uzun vadede yükseltebilir fakat kaliteli ve Google tarafından tanınmış sitelerden linkler aldığınızda Google sizi daha erken far keder ve sıralamada yükselmenize olanak sağlar.

Bir web sitesinin SEO’sunu etkileyebilecek birçok faktör vardır fakat en önemliler arasında yer alan backlinkler atlanmayacak kadar önemlidir. Backlink nedir kısaca tanımlarsak, bir sitenin başka bir siteye bağlanmasıdır. Bir web sitesinin ziyaretçileri web sitenize yönlendiren bir bağlantısı varsa, bu SEO’da daha yüksek bir sıralama elde etmenize yardımcı olabilir.

Backlink Araçları Neden Önemlidir

Google gibi arama motorları site kalitesini ve kullanıcı deneyimini ölçmek için baktıkları faktörler vardır. Bunlar üçe ayrılır;

İlk önemli özellik, bir web sitesinin aldığı backlink sayısıdır. Bu faktör bir web sitesinin zaman içinde kaç tane backlink aldığıyla ilgilidir. Google bu faktöre baktığında, geri bağlantıların gerçek olduğundan emin olmak ister bu yüzden sahte bağlantı alıp almadığınız tespit edilmektedir. Daha dikkatli olup kalitesiz ve sahte bağlantılar almaktan kaçınmalısınız.

İkinci faktör, bağlantıların başka bir siteye bağlantısı olan makale veya web sitesiyle ne kadar ilişkili olduğudur. Örneğin çok farklı sektörlerde içerikler üretiyorsanız daha çok içeriğinizle ilgili veya yazdığınız yazıyla ilgili bağlantılar çıkmalısınız.

Son olarak, alan otoritesi sıralamasının ne olduğunu görmek için backlinkleri olan sitelere bakarlar. Örneğin, daha yüksek bir sıralama elde etmek için kaliteli ve da pa yüksek sitelerden mi yoksa düşük otoriteye sahip sitelerden mi alınmış buna bakılır.

Backlink Araçları Ne İşe Yarar

SEO araçları kullanmadan da backlinkler birçok şekilde linklenebilir örneğin, URL’ler, resimler veya metinlere bağlantılar verilerek tıklanmasını sağlayabilirsiniz. URL’ye, resme veya metne tıklayarak kullanıcıyı farklı bir sayfaya götürecektir. Backlinkler SEO için aslında en önemli etkenlerin başında gelmektedir fakat bu herkes için geçerli değildir. Sadece tek başına kaliteli içeriğin yetebileceğini düşünen kimseler de yer aldığı için sadece önemli bir etken olarak söyleyebiliriz. Bir web sitesi ne kadar alakalı geri bağlantıya sahipse, SEO söz konusu olduğunda o kadar yüksek puan alır. Sıralamalar, bağlantılı sitelerin birbirleriyle nasıl alakalı olduğunu anlayan algoritmalar kullanılarak belirlenir. Güvenilir sitelerin diğer güvenilir sitelere bağlantıları olacaktır, bu nedenle bağlantılar SEO’ya göre daha güvenilirdir.

SEO için En İyi Backlink Araçları

Google Search Console

Sitenizin akışını takip etmek için kullandığınız Google Search Console, arama sonuçlarındaki sıralamasını iyileştirmek için de kullanabileceğiniz ücretsiz bir geri bağlantı kontrol aracıdır. Bu araç, sitenizin arama sonuçlarındaki varlığını izlemenizi ve korumanızı sağlar. Tabii ki tek başına hiçbir görevi yoktur sizin takip etmeniz ve yorumlamanıza bağlıdır. Google Search Console’u kullandığınızda, Google’ın sitenizi tarayıp tarayamadığını görürsünüz. Tarama, Google’ın web sitenizin içeriğini anlamasına ve bu bilgileri sayfanızı arama sonuçlarında sıralamak için kullanmasına yardımcı olduğu için ilk sırada yer verdik. Google Search Console, sitelerin sayfanızı bulmasını ve sayfaya bağlantı vermesini engellemiş olabilecek dizine ekleme sorunlarını düzeltmenize yardımcı olur.

Semrush

Ücretli olarak tercih edebileceğiniz en etkili bir şekilde verilere ulaşabileceğiniz bir program olarak kullanabilirsiniz. Semrush, bir web sitesinin en verimli şekilde pazarlanmasına yardımcı olabilecek birçok farklı özelliğe sahiptir. Bu yazımızla da alakalı olan backlink denetleme özelliğini kullanarak, siteniz için hangi bağlantıların olduğunu, nelerin geliştirilebileceğini ve ek bağlantılar elde etmek için başka hangi fırsatların olduğunu anlayabileceksiniz. Sizin işinize yarayacak verilerin analizlerini sizlerle paylaşır ve oldukça kapsamlıdır, bu nedenle bir web sitesine bağlı tüm geri bağlantılarda neler olup bittiğini tam olarak bilmenize olanak sağlar.

Buzzsumo

Backlinkleri kontrol etmek için kullanılabilecek harika bir araçtır. SEO sıralamasını yükseltmenin en önemli ve güncel yollarından biri backlinkleri etkili kullanmaktır. Buzzsumo ücretlidir fakat ücretsiz olarak kullanabileceğiniz yedi gün boyunca deneme fırsatı sunmaktadır. BuzzSumo sadece backlink kontrolü için etkili olmakla kalmaz, aynı zamanda sınırsız arama yapmanıza, kelimelerinizi takip etmenize, internetteki soruları analiz etmenize ve hangi gönderilerinizin en iyi performansı gösterdiğini analiz ederek hacminizi en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olabilir.

Ahrefs

Günümüzde büyük firmaların kullandığı sıra dışı araçlarıyla web sitenizi uçurabileceği eklentileriyle sizlere birden çok fırsat tanır. Ahrefs, işletmenizin birçok farklı şekilde büyümesine yardımcı olmak için kullanabileceğiniz bir araçtır. SEO’nuzu iyileştirmenin ve artırmanın yollarından birisi olmakla beraber backlink kontrol aracı olarak da sıkılıkla kullanılmaktır.

Özellikle çok sayıda rakibiniz olduğunda, sizinkine kıyasla onların üst sıralarda yer alırken nelere dikkat ettiğini ve neler olduğunu anlamak önemlidir. Ahrefs, rakiplerinizi geride bırakmak için ne yapılması gerektiğini belirlemenize yardımcı olabilir. Yalnızca geri bağlantı denetimi yapmaz, aynı zamanda bu araç, diğer pazarlama stratejileri türlerinin yanı sıra anahtar kelime araştırması, içerik araştırması ve web izleme konusunda da size yardımcı olabilir.

Moz

Moz Link Explorer , işiniz için daha iyi geri bağlantılar oluşturmanıza yardımcı olan değerli verileri sizlere aktarır. Web sitesi bağlantılarını kontrol edebilir ve saniyeler içinde sonuç alabilirsiniz. Daha verimli backlink kurma taraması için daha etkili veriler elde etmenizi sağlayan ve kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği backlink araçlarından bir tanesidir.

  • Sitenizdeki yer alan bozuk bağlantıları düzeltin
  • Yeni, bozuk veya kayıp bağlantıları keşfedin
  • Rakip bağlantılarını araştırın ve listeleyin
  • Daha iyi içerik oluşturmak için bağlantı verilerini kullanın

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Web siteniz çok şık ve çok başarılı olmuş. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

    Önerilerinizi uygulayacağım. Değerli bilgiler için teşekkürler.

Başa dön tuşu