SEO

Off Page SEO Nedir?

İnternet sitenizin dış kaynaklardan aldığı her türlü referans bağlantıları ve önerileri Site Dışı SEO olarak karşımıza çıkmaktadır. Yapılan site tanıtımları ile birlikte sosyal medya tanıtımları, link oluşturma ve backlink çalışmaları Off Page arama motoru optimizasyonu diye bilinmektedir. Off Page SEO nedir öğrenmek için doğru adreste olduğunuzu söylemeden geçmeyelim.

İnternet sitenizde bulunan içerik ve link çıkışları ile doğru orantıda backlink alınması sağlanmaktadır. Bu durum sitenizin daha güvenli bir site olması anlamına gelmektedir. Arama motorlarının gözünde de güvenilir bir site olacağınız için hem trafiğiniz artacak hem de siteniz daha üst sıralarda yer edinecektir. 

Off Page SEO tekniklerini bilinçli bir şekilde kullanmazsanız siteniz üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Site imajı ve popülaritesi için önemli olan Off Page SEO, web siteleri için vazgeçilmezdir. 

Site Dışı SEO (Off Page SEO) Nasıl Yapılır?

Off Page SEO adımları
Site Dışı SEO Nasıl Yapılır

Off Page SEO çalışmaları yapıyorsanız kesinlikle kopya içerik ile çalışmamanız gerekmektedir. İçerikler mutlaka özgün ve doğal olmalıdır. Paylaşımlar kaliteli olsa bile ziyaretçilerin işine yarar bilgiler vermediğiniz sürece size bir faydası olmayacaktır. Arama motorları her zaman arayan kişilere doğru bilgiler vermeyi amaçlar o yüzden kalıcı olmanın popüler olmaktan daha önemli olduğunu söyleyebiliriz. Site Dışı SEO çalışmaları, sektör ile ilgili özgün, doğal ve doğrudan alakalı olmalıdır. 

Google manipüle durumların önüne geçebilmek adına kullandığı algoritmalar, çok ciddi bir konumda olduğunu söyleyebiliriz. Özgün ve doğal içeriğin öneminin de tam burada ortaya çıkıyor denilebilir. İçeriklerin organik olmamasının ciddi olumsuz sonuçları ile karşılaşabilirsiniz. Paylaşımları çok ve hızlı bir şekilde paylaşmak ilk başlarda çabuk bir şekilde sonuç verse de uzun vadede faydası azalacaktır. O yüzden belirli bir düzen içerisinde bu işi yapmanız daha iyi olacaktır. Sosyal medyadan backlink alma konusunda zamanlama ve kalıcılık en önemli şeylerdir diyebiliriz. Daha iyi sonuçlar alabilmek için mutlaka düzenli bir şekilde çalışmanız gerekir.

Yaptığınız Site Dışı SEO çalışmaları sitenizi daha iyi bir site haline getirirken arama motorlarının gözünde bilinirliğini artıracaktır. Arama motorlarında bıraktığınız iyi ve güvenilir izlenim sayesinde hem site trafiğinizi artırabilir hem de sitenizin üst sıralarda gözükmesini sağlayabilirsiniz.

On Page SEO Nedir öğrenmek için: On Page SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda siz değerli okurlarımız için ‘’Off Page SEO Nedir?’’ sorusuna cevap vermeye çalıştık. Umarız sizler için faydalı bir içerik ortaya çıkarmayı başarmışızdır. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu