SEO

Google’dan, geniş çaplı algoritma güncellemesi…

Son zamanlarda sitenizin organik trafiğinde olumlu veya olumsuz ciddi değişimler olduğunu farkettiyseniz bunun nedeni Google’ın geçtiğimiz haftalarda yaptığı geniş çaplı algoritma değişikliği olduğunu bilmelisiniz. Google, bu konuda şimdilik yapabileceğiniz yok dese de bu konuda önemli olan doğrulamış olması. En azından önceden yapılan geniş çaplı algoritma değişikliklerinin tamamınını doğrulamamıştı.

Ağustos ayı başında trafiklerin çok düştüğünü farkeden bir grup sitenin paylaşımları sonunda Google Twitter’dan zorunlu bir açıklama yaptı. Her yıl birkaç büyük güncelleme olduğu halde Google bunları doğrulamaya pek sıcak bakmıyordu. Bu nedenle bu doğrulamanın önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Yapılan paylaşımda geçtiğimiz Mart ayında geliştiricilerine yönelik tavsiyelerinin değişmediğini belirtiyorlar.

Mart ayında yapılan paylaşım ise şöyleydi:

Her gün Google arama sonuçlarını iyileştirmek için bir veya daha fazla güncelleme yayınlıyoruz. Bazıları belirli gelişmelere odaklanır. Bazıları ise geniş çaplı değişiklikler olur. Geçtiğimiz hafta geniş çaplı bir güncelleme yayınladık. Bunları rutin olarak yılda birkaç defa yapıyoruz.

Her güncellemede olduğu gibi bazı siteler trafik kaybederken bazıları trafik kazanacaktır. Artık daha az trafik alan sayfaların yanlış yaptığı bir nokta olmadığını söyleyebiliriz. Yapılan değişikliklerle eskiden daha az ödüllendirilen sayfalar öne çıktığı için bu değişimler olacaktır.

Daha az trafik alan sayfaları düzeltmek gibi bir ihtimal yok diyebiliriz. Yapmanız gereken şey iyi içerikler üretmeye devam etmek. Belki de ilerleyen güncellemelerde bu sayfalar tekrar ödüllendirilebilir.

Sonuç olarak Google, büyük algoritma değişikliklerinde site yöneticilerinin -eğer gerçekten yanlış yaptıklarını bildikleri bir şeyler yoksa- düzeltmek için pek fazla yapabilecekleri bir şey olmadığını belirtiyor. Yapılması gereken şey siteleri düzenli olarak iyileştirmeye devam etmek ve tabi ki her zaman olduğu gibi harika içerikler üretmeye devam etmek. Google’ın algoritma değişiklikleri devam edeceği için iyi içerik üretmekten başka sürdürülebilir bir seçenek görünmüyor gibi…

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu