SEO

On Page SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

SEO ile ilgilenen herkesin karşısına On Page SEO nedir sorusu mutlaka çıkacaktır. On Page SEO dediğimiz SEO kavramını şu şekilde ifade edebiliriz. Herhangi bir internet sitesinin arama motoru sonuçlarında daha iyi sıralamalar elde etmesi adına yapılan çalışmaların tamamıdır. Arama motorlarına göre optimize edilen sitelerin yine onlar tarafından mükafatlandırılması olarak da tanımlanabilir. Bizim dilimize sayfa içi SEO olarak geçmiştir. 

Bir internet sitesi sayfasını sayfa içi SEO tekniklerine göre arama motorlarının dikkatini çekecek şekilde düzenlemektir. Bu sayede alakalı sayfa ile ilgili içerikler hakkında arama yapıldığı zaman sayfanız arama sonuçlarında ilk sırada yer alacaktır. Bu durumda doğal olarak internet sitesinin görünürlüğüne büyük bir katkı sağlamaktadır. Siteye gelen kişi sayısı arttıkça müşteri dönüşümü de yüksek olur. 

Sayfa içi SEO tekniklerini, SEO ile profesyonel şekilde ilgilenen herkesin kesinlikle bilmesi ve uygulaması gerekmektedir. Arama motorları çok sık güncellendiği içi SEO kuralları da doğal olarak değişmektedir. Durum böyle olunca Sayfa içi SEO çalışmalarının kalıcı olması için her bir sayfa SEO kuralları değiştikten sonra güncelleme yemelidir. 

On Page SEO Teknikleri

1- Site Başlığı

SEO çalışmalarındaki en önemli etmenlerden biri site başlığıdır. Sitenizde yayına aldığınız her içeriğin başlığında mutlaka içerikte belirlediğiniz anahtar kelimeler bulunmalıdır. Örnek vermek gerekirse, ‘’ en iyi wordpress eklentileri’’ kelimelerini anahtar kelime olarak belirlediğiniz zaman bu kelimeleri kesinlikle site başlığında bulunmalıdır. Böylelikle bu şekilde arama yapan bir kişi sizin siteniz ile karşılaşacaktır. 

2. Meta Açıklamaları

On Page SEO avantajları
Meta Açıklamaları

Meta açıklamalarını birçok kişi yazmayı unutmasa da sitenizin ilgili sayfada sıralama alması için bu alan oldukça önemlidir. Yukarıdaki örneği tekrar hatırlatacak olursak ‘’en iyi wordpress eklentileri’’ kelimelerini meta açıklamasında da kullanmalıyız. Böylelikle tıklama oranınız artabilir ve daha çok kişiyi içeriğinize çekebilirsiniz. 

3. URL Yapısı

Her sayfanın mutlaka arama motoru dostu URL’ye sahip olması gerekir. Bu sayfanın daha iyi taranmasına neden olacaktır. Kısa URL’ler daha iyi performans gösteriyor gibi gözükse de tek etken bu değildir. Belirlenen anahtar kelimelerin URL’lerde kullanılması iyi bir performans almanızı sağlayacaktır. Tabii ki bu anahtar kelimelerin konumuda çok önemlidir. Örnek vermek gerekirse, ‘’siteismi.com/en-iyi-wordpress-eklentileri’’ gibi kullanılabilir.

4. Başlık Etiketleri

İçerikleri hazırlarken ziyaretçilerin okumalarını kolaylaştırmak amacıyla yazınızı paragraflara bölmenzi gerekir. Bu paragrafları da H1, H2 ve H3 gibi etiketlere ayırmanız gerekir. Çoğunlukla H1 etiketi ana sayfanızın başlığı için ayrılmıştır. Sonra gelen başlıklar ise H2 ve H3 gibi etiketleri alır. Bütün arama motorları hazırladığınız makalede neyin önemli olduğunu anlamak ve belirlemek için taramaya başlar. Anahtar kelime içeren başlıklar genel olanlardan çok daha kıymetlidir. 

5. Anahtar Kelime Yoğunluğu

On Page SEO yaparken Bilinmesi gerekenler
Anahtar Kelime Yoğunluğu

Hazırladığınız içerikle ilgili anahtar kelimeler belirlemeniz arama motorlarının içeriğinizin ne olduğunu anlamalarında çok büyük bir rol oynamaktadır. Arama motorları için anahtar kelimeleri sık sık kullanmaya veya tekrarlamanıza gerek yoktur. İnternet sitenizin ceza almasını istemiyorsanız anahtar kelime yoğunluğunu %3-5 arasında tutmaya çalışın ve bu durumu hafife almayın. 

6. Resimlerde Alt Etiket

Hazırladığınız makaleleri görseller ile desteklemek oldukça önemlidir. Böylelikle sitenize gelen kişiler hem sıkılmayacaktır hem de göze hoş gelen bir site ile karşılaşacaktır. Uzun metinlerin arasında serpiştirilecek görsellerin size faydası olacaktır. Tabii ki yazılarda kullandığınız görsellerin alt başlıklarını ve açıklama kısmını doldurmayı unutmamanız gerekir. Bu sayede Google’ın görsel bölümünde de trafik çekmeniz daha kolay olacaktır. 

On Page SEO’nun Avantajları Nelerdir?

On Page SEO nedir sorusunun cevabının daha iyi kavrayabilmek için ne gibi avantajları olduğundan bahsedelim. Doğru bir şekilde yapılan On Page SEO teknikleri ile aşağıda avantajlar ortaya çıkacaktır;

1- İnternet sitesinin arama motoru gözünde daha iyi sıralama elde etmesini sağlar. 

2- Sitedeki içerikler çok daha hızlı bir şekilde indekslenir. 

3- Özgün ve kapsamlı bir şekilde ele alınan makaleler kaliteli damgası alır ve arama motoru sonuçlarında üst sıralarda kendine yer bulur. 

4- Doğru strateji planlaması sayesinde hızlı ve etkili pazarlama gerçekleştirilir. 

5- Maliyeti düşüktür. 

En iyi ücretsiz SEO araçları hakkında bilgi almak için: En İyi Ücretsiz SEO Araçları

On Page SEO Çalışmalarında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

On Page SEO
On Page SEO Çalışması Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir

On Page SEO nedir anladıktan sonra bu çalışmayı yaparken neler bilinmeli ve nelere dikkat edilmeli aşağıda öğrenebilirsiniz. 

1- URL’ler mutlaka anahtar kelimeden türetilmelidir. 

2- Anahtar kelimeler ilk paragraf içerisinde mutlaka bulunmalıdır.

3- Başlıklar dikkat çekici olmalı ve anahtar kelimeleri içermelidir.

4- Görsel ve video gibi şeylerin anahtar kelime etiketlenmesi gerekir.

5- Alt başlıkları H1, H2 ve H3 gibi etiketleri olmalıdır. 

6- Site hızı oldukça önemlidir. 

Bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için On Page SEO nedir sorusunun cevabını vermeye çalıştık. Umarız siz kıymetli okurlarımız için bilgi verici bir içerik olmuştur.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu