SEO

Film Siteleri İçin SEO

Günümüz dünyasında SEO çalışmaları oldukça önemli bir hale gelmiştir. Birçok site türüne yapılabildiği gibi film sitelerine de SEO çalışması yapılabilir. Film siteleri için ayrı SEO çalışmalarını söyleyebiliriz Biz de bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için film sitelerine nasıl SEO yapılabileceğinden bahsedeceğiz.

Film Sİteleri SEO Adım Adım

SEO artık kalıp şeylerin aksine sektöre ve yapılacak web sitesine yönelik aksiyonları içeren bir operasyonel hizmetidir. Film siteleri için SEO adımlarını sizler için listeledik.

1)Sitemap Oluşturma

Bir site için en önemli kriterler arasında Sitemap bulunmaktadır. Ek olarak kullanıcıların çekilmesi için uzantılara destek veren video sayısıda baya fazla olmalıdır. Google Sitemap 2.4 sürümünü gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. İdeal bir eklenti olan Google Sitemap, WordPress siteler için de geçerlidir. Bu adımı yerine getirerek film sitesinde SEO çalışmalarına başlamış olursunuz. 

Film siteniz Wordpress altyapısını kullanıyorsa ” Wordpress SEO Eklentileri” yazımıza göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

2)Anahtar Kelimeler

Film siteniz için anahtar kelime belirlerken rakip sitelerin hangi kelimeleri tercih ettiğini iyi bir şekilde analiz etmelisiniz ve benzersiz bir anahtar kelime hazinesine sahip olmalısınız. Tabii ki bu süreç hiç de kolay olmayacaktır. Bunun sebebi ise sizin aklınızda olan birçok anahtar kelimenin rakip siteler tarafından çoktan kullanılıyor oluşu olacaktır. Durum böyle olunca arama yapan insanların hangi anahtar kelimeleri tercih edip arattığını bulmak da zordur. Anahtar kelimeleri sık sık kullanacağım diye metni gereksiz doldurmamaya özen gösterin. Ayrıca bütün olarak anlam ifade etmesi de önemlidir. Bu durumlara dikkat etmezseniz arama motorlarının gözünden düşebilirsiniz. 

3)Film Açıklaması

film açıklaması
Film Açıklaması – seo

En önemli unsurlar arasında yer alan şeylerden biri de film açıklamasıdır. Film açıklaması mutlaka özgün olmalıdır. Açıklamasını yaptığınız film hakkında yeterli bilgiyi mutlaka açıklama kısmında vermeniz gerekir. Tabii ki film hakkında spoiler vermemeye özen gösterin. İzleyicilerin filme olan merakını diri tutacak açıklama yapmalı ve filmi izlemeye teşvik etmelisiniz. 

4)Sosyal Medyada Paylaşım

Film sitelerinde seo yaparken sosyal medya paylaşımı
Film Siteleri Sosyal Medya Paylaşım

Günümüz dünyasında neredeyse herkesin elinde telefon ve her telefonun içinde sosyal medya uygulamaları yüklü durumdadır. Bu da sosyal medyanın hayatımızda ne denli büyük bir yeri olduğunun kanıtıdır. Sosyal medya aracılığı ile yapılan paylaşımlar almış başını gitmiş bile diyebiliriz. Doğal olarak filmlerde paylaşılmaktadır. Bu sebeple ilgili filmin bulunduğu yere bir paylaşım butonu koymayı düşünebilirsiniz. SEO çalışmaları açısından oldukça yararlı bir hamle olacaktır. Bu durum hem sitenize gelen kullanıcı arttıracak hem de ihtiyacınız olan trafiği sağlamanıza yardım edecektir. Kaliteli filmlere sitenizde yer vermeniz çok önemlidir. Ayrıca paylaşım butonu için birden fazla platform eklemeyi de unutmayın.

5)CDN Yapısı Kullanın

Film sitelerinde CDN yapısı kullanmak optimize etmek için oldukça yararlıdır. Film siteleri doğal olarak birçok kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Bu teknik ile sitenin daha çabuk açılmasını sağlayabilir ve SEO konusunda ekstra puanı sitenize kazandırabilirsiniz. W3 Total Cache eklentisini eğer WordPress kullanıyorsanız ekleyebilirsiniz. Bu eklenti sayesinde medya dosyaları başka sunucudan alınırken bu da sitenizin hızının artmasına yol açmaktadır. Free CDN eklentisini de sizlere öneriyoruz. Bu eklentiler ile site hızını arttırarak ziyaretçilerinizi memnun edebilirsiniz. 

6)İçeriklere Intro Yerleştirmek

Söz konusu markanın tanınması ve siteye ziyaretçi çekmek olunca filmlerin başında size özel bir intro eklemesi yapabilirsiniz. Yayınladığınız filmlerde ara ara altyazı ile de bunu destekleyebilirsiniz. Bu medya‘’film123.com’’ tarafından hazırlandı ibaresini altyazılarda göstermek işinize yarayacaktır. Sizinle paylaştığımız bütün bu maddeler film sitesi için SEO yapmak isteyen kullanıcılarımız için oldukça elzemdir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu