SEO

Garantili SEO Teknikleri

SEO günümüz dünyasında web siteleri için trafik üreten en güvenilir kaynaklardan biridir. Site trafiklerinin yüzde yetmişe yakını arama motorları tarafından üretilmektedir. Garantili SEO teknikleri bu işe yeni başlayan birçok kişi garantili SEO teknikleri ile işini sağlama almak istemektedir. Biz de siz değerli okuyucularımız için Garantili SEO Teknikleri nelerdir ile ilgili bir içerik hazırladık. Hemen başlayalım.

Uzun Kuyruk Anahtar Kelimeler

Kısa kuyruklu anahtar kelimelerde sıralamaya girmek için birçok SEO uzmanı sıkı bir şekilde çalışmaktadır. Bu konu hakkında çalışmalarının en önemli sebebi arama hacminin hayli fazla olmasıdır. Her ne kadar arama hacmi fazla olsa da bu sıralamaya girmek için çalışan birçok kişi de bulunmaktadır. O yüzden en banko yaklaşım türü yaptığınız iş ile ilgili uzun kuyruklu anahtar kelimeleri belirleyerek çabuk bir şekilde sıralama elde etmenize yol açar. Örnek vermek gerekirse SEO uzmanı değil de ‘’İstanbul Büyükçekmece SEO uzmanı’’ gibi bir anahtar kelime tercih edilebilir. 

Semantik Anahtar Kelimeler

Garantili SEO
Semantik Anahtar Kelimeler

İçerik hazırlama ile ilgilenen birçok kişi, çoğu zaman belli başlı anahtar kelimelere odaklanmaktadır. Bunun sebebi anahtar kelime sıklığını ve yoğunluğunu artırmaktır. Daha iyi bir yaklaşımla konu ile ilgili birden çok anahtar kelime ile sıralamayı artırabilirsiniz. Anlamsal olarak birbiri ile bütünlüğü olan yani alakalı anahtar kelimeleri kullanmak işinize yarayacaktır. 

Anahtar Kelimelerle Marka Adları

SEO’nun en önemli etkenlerinden biri sayfanın başlığının nasıl olduğu ve belirlendiğidir. Gereksiz optimizasyon yapmadan ve spama düşmenize sebep vermeyecek hareketler yapmadan doğru anahtar kelimeleri tercih etmeniz gerekir. Ek olarak markalaşmak istiyorsanız sitenizin unvanını işletme/site olarak bitirmeniz gerekmektedir. 

Eylem Çağrısına Göre Özel Meta Açıklaması

Her içerik için belirlediğiniz meta açıklaması kullanıcılar aradığı zaman görülmektedir. O yüzden seçtiğiniz anahtar kelimeler meta açıklama kısmında bulunmalı ve kullanıcının eylemi teşvik ettiğini göstermelidir. Aynı açıklamayı bütün sayfalar için kullanmayı düşünmek ve kullanmak size negatif bir durum olarak geri dönecektir. Bunu yapmak yerine konuya göre anahtar kelime kullanabilir veya özel bir görünüm tercih edebilirsiniz. Böyle yaparsanız olumlu sonuçlar alabilirsiniz. 

Sitede Kalma Süresini Uzatma

İçeriğinizin zengin ve kaliteli olması SEO açısından oldukça önemlidir ve sıralamanızın belirlenmesinde büyük bir rol oynamaktadır. Kullanıcılar ile paylaştığınız içerikler hem basit ve anlamlı hem de ilgi çekici olmalıdır. Ek olarak belirlediğiniz anahtar kelimelerin de bulunması gerekir. Günümüz dünyasında insanlar web sitelerinde en fazla 25-30 saniye durmaktadır. Yani insanların sizin sitenize geldiği zaman onları orada tutacak bir nedene ihtiyacınız olacak. İnternet siteniz arama yapan kişinin sorularını aydınlatıyorsa kullanıcı gözünde iyi bir deneyim olacaktır. Eğer bir kullanıcı sitenizde daha fazla durursa geri dönüşüm ihtimali yükselecektir. Bu durumda Youtube gibi platformlarda paylaşılan bideoları sitenizde kullanmak gerçekten işinize yarayabilir. 

Ziyaretçi Sayınızın En Temel Bileşeni: Hız

En Etkili SEO Teknikleri
Garantili SEO Yöntemleri

İnternette araştırma yapan insanlar için en önemli kriterlerden biri hızdır. Eğer bir site açılırken çok zaman kaybettiriyor ise  kullanıcı o siteyi vakit kaybetmeden terk ediyor. Hemen çıkma oranının yükselmesi eninde sonunda SEO faktörlerinde değişime sebep olacaktır. Bir internet sitesi her zaman hızlı açılmalıdır. Google Mobil Güncellemesi dikkate alındığında hızlı açılan internet siteleri mobil arama sonuçlarında yüksek sıralarda kendine yer bulmaktadır. 

Bir sitenin hızını artırmak istiyorsanız şu kriterlere dikkat etmeniz gerekmektedir. 

1- Hızlı barındırma servis bağlayıcısı kullanmak, 

2- Sitedeki görüntüleri optimize etmek, 

3- WordPress’te bulunan ancak kullanılmayan eklentileri silmek, 

4- Cache eklentisi kullanmak

5- Facebook ve benzeri üçüncü taraf entegrasyon eklentileri kullanmamak. 

Chromium nedir ve avantajları nelerdir öğrenmek için: Chromium Nedir ve Avantajları Nelerdir?

Kaliteli Backlink Stratejisi

Birçok SEO uzmanının düştüğü en büyük hatalardan biri kaliteli backlink yerine düşük kaliteli backlinkler kullanmasıdır. Sıralamanızı yükseltmek istiyorsanız mutlaka kaliteli bağlantılar kullanmanız gerekir. Düşük kaliteli backlinkler ile web siteniz ceza alabilir. Kaliteli bağlantılar oluşturmak Garantili SEO Teknikleri arasında bulunmaktadır ve çok önemlidir. 

Sosyal Paylaşım Teşvikleri

etkili SEO yöntemleri
Sosyal Paylaşım Teşvikleri

Yaygın olarak düşülen hatalardan biri de SEO çalışmaları yaparken sosyal medyanın gücünü görmezden gelmektir. Sitenize gelen kullanıcıların yayınladığınız içeriği paylaşabilmesi için içeriğinize sosyal medya kutucukları eklemeniz işinize fazlasıyla yarayabilir. Bu kutucuklar hem sosyal medya bağlantılarının oluşturulmasına hem de içeriğinizin daha çok kişiye ulaşmasını sağlayacaktır. 

Zengin Parçacıkların Kullanımı

Zengin Snippet’leri kullanmak söz konusu arama sonuçlarını geliştirme olduğunda gerçekten çok elzemdir. Rich Snippets, arama motorları aracılığı ile internet sitenizin TO’sunu yükseltmenize olanak sağlamaktadır. 

Bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için Garantili SEO Teknikleri hakkında bilgi vermeye çalıştık. Umarız sizler için yararlı bir içerik olmuştur.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu