SEO

En İyi SEO Araçları! 13 SEO Aracı

SEO’nun internet siteleri için ne kadar önemli olduğunu herkes yavaş yavaş anlamaya başladı. SEO optimizasyonu konusunda uzman bir kişi olmak istiyorsanız bunun çok kolay olmadığını söyleyebiliriz. Daha yeni başladıysanız bu süreç özellikle size çok daha zor gelecektir. Her şeye karşın en iyi SEO araçlarını bulmakta çok zorlanmazsınız. Neden diye merak ediyorsanız bu konu hakkında internette türkçe ve yabancı birçok içerik bulunmaktadır. Bizimde güncel olarak kullandığımız araçlardan oluşan bir içerik hazırladık ve sizlerle paylaşmaya karar verdik. Gelin şimdi birlikte en iyi SEO araçları listesine göz gezdirelim!

Ahrefs: SEO Anahtar Kelime Aracı

Ahrefs Nedir
Ahrefs SEO Aracı

SEO ile ilgilenen birçok kişi size ilk olarak Ahrefs kullanmanızı önerecektir. Ahrefs, Google’dan en geniş site tarayıcılarına sahip olan bir araçtır. Site Audit özelliği sayesinde en iyi SEO analizine Ahrefs aracı ile sahip olabilirsiniz. Ahrefs, sitenizde neyin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi hakkında size gereken araçları gösterecektir. Ahrefs’i kendi alanınızda isterseniz en çok link verilen içeriği bulmak için bile kullanabilirsiniz. Ahrefs sayesinde rakiplerinizin linklerini de inceleyebilirsiniz. Özellikle SEO ile ilgilenen veya SEO uzmanı olmak isteyen herkesin Ahrefs aracını iyi bir şekilde kullanabiliyor olması gerekmektedir. 

SEMRush: Pazarlama Aracı

SEMRush nedir
SEMRush SEO Aracı

SEO topluluğu içerisinde SEMRush gibi araçlar fazlasıyla ilgi görüyor çünkü bu tarz araçlar sayesinde sıralamalar hakkında bilgi alabilir ve site performansını öğrenebilirsiniz. SEMRush’ın en popüler özelliği ‘’Domain vs Domain’’ analizidir. Bununla birlikte kendi sitenizi rakip bir site ile direkt olarak kıyaslayabilirsiniz. Ek olarak Arama verileri, trafik değerleri ve rakiplerinizin bu tarz değerleri hakkında bilgi edinmenin yolu SEMRush aracından geçiyor. On-Page SEO Checker özelliği sayesinde sıralamanızı takip ederken ve site performansını geliştirmek için tavsiyelerden yararlanabilirsiniz. Son olarak SEMRush ile Adwords reklamlarını da analiz edebilirsiniz. 

KWFinder: Anahtar Kelime Aracı

KWFinder sayesinde fazla rekabet olmayan uzun kuyruklu anahtar kelimeler bulabilirsiniz. Böylelikle en iyi anahtar kelimeleri bulabilir ve bu anahtar kelimeler ile ilgili linkler, arama motoru sonuç sayfası değerleri ile bir analiz raporu oluşturur. Ek olarak Rank Tracker özelliği ile anahtar kelime sıralamasını da takip edebilirsiniz. KWFinder size farklı anahtar kelimeler de sunma yetisine sahiptir. 

Moz: Geliştirilmiş SEO Aracı ve Yazılımı

Moz nedir
Moz SEO Aracı

Google’ın düzenli olarak yaptığı algoritma değişikliklerini yakından takip eden, bunu hızlı bir şekilde yansıtabilen bir SEO yazılımıdır ve bünyesinde en iyi SEO araçlarını bulundurmaktadır. Sorduğunuz soruya hızlı bir şekilde cevap alabileceğinizi de söyleyelim. Site performansı konusunda elinize geçen bilgilerle sitenizi daha da iyi hale getirebilirsiniz. MozBar araç çubuğu ile mağaza değerlerini tarayıcı üzerinden kontrol edebilirsiniz. Ek olarak SEO hakkında çok daha fazla bilgiye ulaşmak istiyorsanız MozCon konferanslarını, Google’ın güncelleme dalgalanmalarını belirlemek için MozCast’ı kullanabilirsiniz. 

Answer The Public: Ücretsiz Araçlar

Answer The Public SEO aracı nedir
Answer The Public SEO Aracı

Blog adresinde neler yazmanız gerektiği hakkında size fikir veren Answer The Public ile belirli anahtar kelimeler etrafında içerikler oluşturabilirsiniz. Bu konu hakkında örnek vermek gerekirse ‘’ek iş’’ ile ilgili bir içerik hazırlayacaksanız ‘’ek iş’’  etrafında yer alan anahtar kelimeleri bulabilirsiniz. Böylelikle öne çıkarılmış olan kısımları yakalama şansı bulabilirsiniz ve aynı zamanda içerik oluştururken size sunulan listeleri de dikkate alabilirsiniz. 

SpyFu: Ücretsiz Araçlar

SpyFu SEO aracı nedir
SpyFu SEO Aracı

Paralı versiyonu çok üst düzey şeyler içeriyor olsa da ücretsiz SpyFu özellikleri de gayet iyidir. SEO ile tanışma süreciniz daha yeni gelişiyorsa ilk etapta ücretsiz araçları denemeniz gerekir. Her ay bir anahtar kelimenin ne kadar arandığını görürken ayrıca anahtar kelimenin sıralaması hakkında da bilgi alabilirsiniz. En gelişmiş analiz araçlarından biri olan SpyFu ile, rakipleriniz hangi anahtar kelimeleri kullanmış, hangi organik anahtar kelimeleri tercih etmiş, aylık tıklamaları kaç ve Google AdWords ile kurdukları reklamlar hakkında bilgi sahibi olursunuz. 

Ürün sayfaları için SEO teknikleri hakkında bilgi almak için: Ürün Sayfaları İçin SEO Teknikleri

Majestic: Pazarlama Aracı

Majestic SEO aracı ne işe yarar
Majestic SEO Aracı

Uzmanların yaptığı açıklamalara Majestic, en iyi pazarlama araçları arasında bulunmaktadır. The Majestic Million gibi çok farklı olan özellikten ek bilgiler elde edebilirsiniz. Web sitenizin değer kaybı yaşadığını düşünüyorsanız Site Explorer özelliği ile mevcut durum incelemesi yapabilirsiniz. Majestic, ek olarak anahtar kelime aracı olarak kullanılır. Bunun nedeni site kıyaslama ve sıralama takibi konusunda birçok özellik sunmasıdır. 

SEOQuake: Ücretsiz Araçlar

SEOQuake ne işe yarar
SEOQuake SEO Aracı

Chrome uzantısı olarak çalışan bu araç SEO kontrol mekanizması görevi görmektedir. Dahili ve harici linklerin tanımlanması, site içi denetimleri ve rakip siteler ile kıyaslama yapmak gibi onlarca harika özellik SEOQuake ile sizleri bekliyor. Ek olarak SEOQuake, anahtar kelime yoğunluğunu kontrol etme, kolay okunan SEO panel yapısı ve tüm verileri takım arkadaşları ile paylaşma gibi özellikleri de bünyesinde bulundurmaktadır. 

Siteliner: Analiz Aracı

Siteliner ne işe yarar
Siteliner SEO Aracı

Kopya içerikleri bulma konusunda Siteliner aracını kullanabilirsiniz. Eğer sitenizde kopya içerik bulunuyorsa Google tarafından size bazı yaptırımlar uygulanabilir. Siteliner ile sitenizi tarayabilirsiniz. Böylelikle Siteliner size, kırık linkler, ortalama sayfa hızı ve sayfa boyutu gibi verileri de sunacaktır. Ek olarak analizi yapılmış diğer siteler ile kendi sitenizi kıyaslama fırsatına da Siteliner ile sahip olun!

Fat Rank: Genel Araçlar

Fat Rank ne işe yarar
Fat Rank SEO Aracı

Bir Chrome uzantısı olan Fat Rank, site performansı hakkında site sahiplerine bilgi vermektedir. Kullandığınız anahtar kelimeleri baz alarak sıralamanızı da öğrenebilirsiniz. Anahtar kelimeniz ilk 100 içinde değilse bunu öğrenebilir ve gerekli optimizasyon çalışmalarını yaparak sıralamanızı iyileştirebilirsiniz. 

Keywords Everywhere: Anahtar Kelime Aracı

Keywords Everywhere ne işe yarar
Kwywords Everywhere SEO Aracı

Bir Chrome uzantısı olan Keywords Everywhere, Google Analytics, Search Console, Google Trends ve bunun gibi diğer araçlardan topladığı bilgileri bir araya getirip size sunmaktadır. Ücretsiz SEO araçlarını bir araya getiren ve web siteniz için en doğru anahtar kelimeleri bulmanız konusunda size yardım eden Keywords Everywhere, tüm verilere tek bir yerden ulaşma imkanı sunuyor. 

Screaming Frog: Genel Araçlar

Screaming Frog ne işe yarar
Screaming Frog SEO Aracı

Kullanabileceğiniz en iyi SEO araçları arasında tabii ki Screaming Frog aracı da bulunmaktadır. Screaming Frog ile yaptığınız analizler sayesinde zaman konusunda büyük bir kazanç sağlayabilirsiniz. Screaming Frog, sitenizde bulunan kopya içerikler, hatalar, kötü yönlendirmeler ve link oluşturma ile ilgili geliştirilecek alanlar hakkında size hızlı bir şekilde bilgi vermektedir. Spider özelliği uzmanların kullanmayı tercih ettiği en iyi Screaming Frog özelliklerinden biridir. 

CORA: Gelişmiş Genel Araçlar

Cora SEO aracı ne işe yarar
Cora SEO Aracı

Veri analizleri konusunda daha detaylı bir SEO aracı istiyorsanız CORA aradığını araçtır. Optimizasyon çalışmalarına level atlatmak için CORA aracının size sunduğu özellikleri kullanabilirsiniz. Web sitenizin mevcut zayıf yönlerini öğrenmek için bu tarz geniş kapsamlı araçları kullanabilirsiniz. 

Bu yazımızda siz değerli okuyucularımıza bizimde sürekli kullandığımız en iyi SEO araçları hakkında bilgi vermeye çalıştık. Tabii ki bu listeye birkaç ekleme daha yapmak mümkün ancak başlangıçta bu araçlar yeterli olacaktır. Sizler için bilgi verici bir içerik hazırladığımızı düşünüyoruz. Başka bir içerikte görüşmek üzere!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu