Sosyal Medya

Facebook – Instagram Hesap Yönetimi

İnternet kullanıcılarının artışıyla doğru orantılı olarak sosyal medya platformlarının kullanımı da artmaktadır. Sadece kişiler tarafından değil, markalar tarafından da sosyal medya oldukça büyük bir öneme sahiptir. İletişim sektöründe büyük bir yere sahip olan sosyal medya sayesinde, hedeflenen internet kullanıcıları kitlesine kolaylıkla ulaşabilme şansına sahipsiniz. Sosyal medyada doğru yöntemlerle ulaşılabilecek kitle sayesinde şirketlerin marka kimliği oluşturulabileceği gibi, ürün ya da hizmet tanıtımı yaparak satış hedeflerine de ulaşılabilir. Sosyal medyada etkin bir kitle oluşturabilmek adına firmaların en çok kullandığı iki platform; Facebook ve Instagram’dır. Facebook – Instagram hesap yönetimi sayesinde birçok amaca ulaşabileceksiniz. Ancak hesap yönetimlerinin doğru bir şekilde yapılması gerekiyor, çünkü en ufak bir paylaşım dahi imajınızı zedeleyebilir ve geri dönüşü olmayabilir.

Facebook Hesap Yönetimi Nasıl Yapılır?

Türkiye’de hatta dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformu Facebook’tur. Her gün milyonlarca paylaşımın yapıldığı Facebook üzerinden hedef kitleye ulaşmak firmalar açısından oldukça etkili olacaktır. Bu yüzden Facebook hesap yönetiminin oldukça dikkatli bir biçimde yapılması gerekmektedir. Özellikle kurumsal firmaların Facebook hesabını çok iyi yönetmesi gerekiyor. Aksi takdirde marka imajında geri dönüşü olmayan bir yola girilebilir. Facebook hesap yönetimi için yapmanız gerekenler şunlardır;

  1. Facebook’ta profil ve kapak resminin seçimine dikkat edilmelidir. Markanızı ifade eden, görsel boyutları Facebook’a uygun olan görseller seçmelisiniz.
  2. Facebook’tan link, fotoğraf veya video paylaşımı yaparak ziyaretçilerinize ulaşabilirsiniz.
  3. “Soru Sor” bölümünden takipçileriniz için anket oluşturabilir ve sizinle ilgili görüşlerinizin neler olduğunu öğrenebilirsiniz.
  4. Markanızla ilgili herhangi bir etkinlik veya kampanya yayınlamak istediğinizde “Kilometre Taşı” ekleyerek ziyaretçilerinizle paylaşabilirsiniz.
  5. Eğer markanız için önemli olan bir gönderiyi hesabınızın üzerinde tutmayı istiyorsanız “Üstte Tuttur” özelliğini kullanmanız gerekir.
  6. Gönderilerinizi öne çıkarmak için de “öne çıkarma özelliği”ni kullanmanız gerekmektedir.

Instagram Hesap Yönetimi Nasıl Yapılır?

Instagram oldukça hızlı büyüyen bir sosyal mecradır. Markaların bu mecraya olan farkındalığı artınca Instagram hesap yönetiminin de önemi artmış oldu. Instagram hesap yönetimi için şu adımları izlemelisiniz;

  1. Instagram’ın kurumsal marka yönetimi adına bilgi vermek için kurmuş olduğu “Instagram for Business” blog sayfasıyla tanışın. Buradaki ipuçlarından yararlanarak daha fazla bilgiye erişebilirsiniz.
  2. Instagram’da etkili bir profil oluşturun. Etkili profil için;
    1. Görsel çözünürlüğüne dikkat edin. Ayrıca Instagram filtrelerini kullanmaktan çekinmeyin. Böylece görselinizin daha kaliteli ve canlı görünmesini sağlayacaksınız.
    2. Sitenizden satış yapıyorsanız satın alma işlemini kolaylaştırın.
    3. Asıl amacınızın satış olduğunu belli etmeyin.
    4. Sadece ürün ve hizmetlerinizi paylaşmayın.
    5. Instagram Direct özelliğini kullanın.
    6. İndirim veya kampanyalarınızı paylaşın.
  3. Hedef ve planlarınız doğrultusunda gönderi paylaşımı yapmalısınız. Instagram hesabınızın etkileşimini arttırmaya yönelik paylaşım yaparsanız hedef kitlenize daha kısa sürede erişebilirsiniz.
  4. Markaların görünmeyen yönlerini de paylaşımlarınıza eklemelisiniz. Örneğin ürün ve hizmetlerin nasıl üretildiğini ve çalışanlara ait görselleri paylaşarak farkındalık yaratabilirsiniz.
  5. Gönderinizle alakalı olarak hashtag kullanımını gerçekleştirmelisiniz. Sektörle ve markayla ilgili hashtag kullanmak kullanıcı etkileşiminizi olumlu yönde etkileyecektir.

 

Instagram hesap yönetimi ve Facebook hesap yönetimini profesyonel ellere bırakmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Etkin bir hesap yönetimi hizmeti için ilgili linkten ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu