Sosyal Medya

Çocuklar İçin Facebook’tan Mesajlaşma Yeniliği; Messenger Kids!

Facebook, Facebook Messenger’ın 13 yaşın altındaki çocuklara yönelik yeni bir sürümünü başlattı. Facebook Messenger Kids adı verilen uygulama, uygulamanın ana sürümüyle oldukça benzer. En büyük fark, ebeveyn kontrolleri düşünülerek tasarlanmış olması.

Bu uygulamada hesaplar ebeveynler tarafından ayarlanacak ve çocuklar yalnızca önceden tanımlanmış kişiler listesiyle konuşabilecek. Bu kişiler Facebook Messenger uygulamasını kullanan akrabalar veya dikkatli bir şekilde seçilmiş arkadaşlar olabilir. Giriş ekranı, kimlerin konuşabileceği ve sohbet etmek için çevrimiçi olan kişilerin listesini gösterir.

Facebook’un genişletilmiş gerçeklik teknolojisi, Facebook Messenger Kids’e incelik katıyor ve kullanıcılar yaşa uygun çıkartmalara ve maskelere erişebiliyorlar. Pek çok GIF de içeriyor. Ayrıca, çocuklar metin mesajları ve fotoğraflar da gönderebilir.

Birçok açıdan, Facebook Messenger Kids, korunma konusunda akıllıca bir adım. Çocuklar zaten Facebook’un köklü yaş sınırına uygun değiller. Facebook Messenger Kids, ana sohbet uygulamasının özelliklerini paylaşan, ancak korumalı ve ebeveynlere birtakım sınırlamalar koyma imkânı tanıyan bir alternatif sunuyor. Ebeveynler ayrıca, tüm deneyimlerin reklamsız olduğunu ve çocuklarının verilerini reklamları hedeflemek için kullanmayacağını takdir edecektir. Ayrıca, uygulama içi satın alımlardan yoksun olduğundan çocuğunuzun Messenger oyunları için kredi satın almak için kredi kartınızı kullanma şansı yok.

Facebook Kids, bugünden itibaren iPhone, iPad veya iPod Touch‘da kullanılabilir. Uygulamayı Apple App Store’dan çocuğunuzun iDevice’ıne indirin ve kendi hesabınızı kullanarak kimlik doğrulaması yapın.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu