Sosyal Medya

Facebook, Tinder’a Rakip Oluyor!

Facebook’un her yıl düzenlediği geliştiriciler konferansı F8’de Mark Zuckerberg, Amerika’da yapılan 3 evlilikten 1’inin internette tanışma sonucu ortaya çıktığı bilgisini paylaştı ve platformun yeni tanışma hizmeti “Dating”i duyurdu. Zuckerberg, Facebook’un yeni arkadaşlıklar kurma konusunda uzman olduğunu ve platformun bu nedenle tanışma için en uygun mecra olduğunu belirtti. Yeni özelliğin Facebook’un tüm hizmetlerinde olduğu gibi ücretsiz olacağı da açıklandı.

Facebook’un açıklaması sonrasında popüler mobil arkadaşlık uygulaması Tinder’ın sahibi Match Group’un hisseleri New York Borsası’nda yüzde 22 geriledi. 

Sosyal ağın kendine ait uygulamasında yer alacak olan özellikle Facebook kullanıcıları, kendi profillerinden ayrı bir profil oluşturarak romantik bağlantılar kurabilecek. Bu iki ayrı profil birbirinden bağımsız olacak. Yani arkadaşlarınız tanışma uygulamasında neler yaptığınızı göremeyecek. Facebook arkadaşları potansiyel eşleşmeler arasında yer almayacak. Dating’in kendine ait bir gelen kutusu olacak fakat Messenger’ın aksine, kullanıcıların fotoğraf ya da link göndermesine izin verilmeyecek, metin mesajı gönderilebilecek.

Facebook algoritması potansiyel talipleri tercihlere, ortak beğenilere ve ortak arkadaşlara göre belirleyip eşleştirecek. Çeşitli etkinlikler sırasında örneğin, bir konserde profiliniz etkin olabilecek ve aynı konserde yer alan potansiyel taliplerinizi görüntüleyebileceksiniz. Tanışma hizmetinin test edilmesine bu yıl başlanacak ve hedef reklamlar için paylaşılan bilgiler kullanılmayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu