SEO

En İyi WordPress Anlık Bildirim (İleti) Eklentileri

Anlık bildirim eklentileri, kullanıcıların bulunduğu andaki konumuna göre hava durumu, haberler veya uçuş bilgileri gibi gerçek zamanlı bilgileri ve güncellemeleri iletmek, ürün tanıtımı yapmak, teklifler sunmak ve hatırlatıcı göndermek gibi amaçları yerine getirmek için kullanılmaktadır. Biz de bu yazımızda öncelikle Web Push bildiriminin ne olduğundan daha sonra en iyi WordPress Anlık Bildirim eklentileri hakkında bilgi vermeye çalışacağız hazırsanız hemen başlayalım. 

Web Push Bildirimi Nedir?

Web Push bildirimi dediğimi şey, herhangi bir kullanıcı telefon veya bilgisayar üzerinden bir internet sitesini ziyaret ettiği zaman tıklayabildikleri kısa ileti ve uyarılardan oluşmaktadır. İnternet sitenizin satışlarını veya trafiğini arttıracak bir yardımcı arıyorsanız aşağıda sizler için ufak bir liste hazırladık. 

OneSignal

Dünya geneline bakıldığı zaman 5 milyardan fazla gönderilen bildirimler, OneSignal tarafından gönderiliyor. 30 bin kişi tarafından aktif olarak kullanılan OneSignal ücretsiz versiyonu, siteden çıkış yaptığınız zamanda bile bildirimlerin ekranda kalmasını sağlıyor. OneSignal eklentisini akıllı telefonlara veya bilgisayarlar anlık ileti göndermek için kullanabilirsiniz. Bu eklenti sayesinde yeni bir içerik yayına aldığınız zaman online veya offline kullanıcılarına otomatik bildirim gönderebilir ve uzun zamandır sitenize gelmeyen kullanıcılara hış bir hatırlatma yapabilirsiniz. 

Sitenizi ziyaret eden kişilerin dil ve ziyaret sıklığı gibi önceden belirlenmiş özelliklere bildirimleri gösterebilirsiniz. Bu özellik sayesinde en doğru anda ziyaretçilerinize doğru mesajı verebilirsiniz. Ek olarak OneSignal, Google Analytics, Adobe Analytics, Zapier gibi 1000’den fazla aracı entegre etmenize olanak sağlıyor. 

Push Notifications for WordPress (Lite)

anlık bildirim eklentileri kullanırken nelere dikkat edilmeli
Anlık Bildirim Eklentileri

Push Notifications for WordPress eklentisi sayesinde kaç bildirim gönderdiğinize, kaç kişinin bu bildirimleri okuduğuna ve geri dönüş yaptığına dair sonuçları görebilirsiniz. Bu eklenti ile birlikte ziyaretçilerinizi gruplayabilir ve her gruba özel bildirimler belirleyerek gönderebilirsiniz. Böylelikle ziyaretçilerin markanıza olan bağlılığını güçlendirebilirsiniz. 

Bu eklenti sayesinde ziyaretçiler, hangi kategorilerde bildirim almak istediklerini seçebilir. Bu özellik sayesinde gönderdiğiniz bildirim ile ilgilenmeyecek kişileri kaybetme riskini ortadan kaldırmış olursunuz. 

Blog yazarları ve yeni internet sitesi sahipleri için önerilen Push Notifications for WordPress eklentisinin olumsuz yanlarından biri sadece mobil cihazlar için anlık bildirimler göndermesidir. Ek olarak ücretsiz versiyonda her bir ileti her platform için 1000 adet ile sınırlandırılmıştır. Örnek vermek gerekirse 1000 adet İOS ve 1000 adet Android için sınırlama bulunmaktadır. 

PushEngage

10 bini aşkın kullanıcısı olan PushEngage, A/B testi ile birçok fazla ileti parametresini test ederek aboneleriniz için hangisinin en iyi sonucu verdiğini görebilirsiniz. Dominos, Glamour, Times Now gibi popüler internet siteleri dahil olmak üzere birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Aylık olarak 5 milyardan fazla anlık ileti gönderen bir eklenti olarak karşımıza çıkıyor. 

PushEngage eklentisi sayesinde ziyaretçileri bölge, şehir ve ülke gibi lokasyon bazında ya da tıklama, satın alma ve sepeti terk etme kriterlerine göre ayırabilir ve kullanıcıların ilgi-alakasına göre ileti hazırlayabilirsiniz. Bu eklenti sayesinde tek bir hesaptan birçok siteyi yönetebilirsiniz. Ücretsiz versiyonunda en fazla 120 ileti gönderme hakkına sahip oluyorsunuz. 

SendPulse

Anlık bildirim eklentilerinin olumsuz yanları
En İyi WordPress İleti Eklentileri

SendPulse, sürükle-bırak özelliğine sahip olan ve ücretsiz bir eklenti olarak karşımıza çıkıyor. Üyelik formları, ücretsiz e-mail şablonları, gerçek zamanlı istatistikler ve A/B testi gibi özelliklerinde bünyesinde bulundurması ile birlikte birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Bu eklenti sayesinde kullanıcılar, internet sitenize erişim sağladıktan sonra, sitede bir süre zaman geçirdiğinde veya herhangi bir bağlantı ya da düğmeye tıklandığında gösterme fırsatı sağlamaktadır. 

Kullanıcılarınız online değilken bile ileti göndermenize olanak sağlayan SendPulse, yarım bırakılmış sepet-rezervasyon veya yaklaşan etkinlikler ile ilgili otomatik e-mail gönderebilen bir eklentidir. Aylık 2500 abone ve 15 bin bildirime kadar ücretsiz olan SendPulse, WooCommerce, PayPal, Amazon ve MySQL ve benzeri proje ile entegre edilebilir. 

Roost Web Push

En son paylaşılan gönderileri ve iletileri kullanıcıların görmesini sağlayan ‘’Bell’’ özelliği ile dikkat çekiyor ve birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Kullanıcılar, gönderilen bildirimleri sosyal medya üzerinden paylaşabilir. Roost Web Push sayesinde özel gruplara ileti yollayabilir ve sitenizde bulunan bir içeriğin başlık ve görselleri içeren iletiler gönderebilirsiniz. Ek olarak otomatik bildirim hazırlayabilir ve kategori filtreleme özelliklerinden de yararlanabilirsiniz. Aylık 100 bin mesajı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Kolay bir şekilde anlayabileceğiniz istatistikleri olan bu eklenti masaüstü ve mobil cihazlarda kullanılabilmektedir.

Anında Bildirim Eklentileri Kullanmanın Olumsuz Yanları Var mı?

WordPress Anlık Bildirim Eklentileri

Ziyaretçiler anlık bildirimleri pop-up reklamlarla karıştırabilir ve çok karşılaşma durumunda devre dışı bırakabilir. Kullanıcılarınıza bildirim almak istemedikleri sorulduğu için hedef kitlenizin hepsinin iletileri göremeyeceğini bilmeniz gerekir. Ek olarak anlık iletilerin doğru kullanılmaması durumunda hedef kitle sinirlenebilir ve müşteri kaybına da yol açabilir o yüzden anlık ileti kullanımını doğru bir şekilde ayarlamanız gerekir. 

En iyi WordPress site taşıma eklentileri hakkında bilgi almak için: En İyi WordPress Site Taşıma Eklentileri

Anlık Bildirim Eklentileri Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Size yardımcı olacak stratejilerden biri kesinlikle kişiselleştirmedir. Bu sebepten ötürü müşterilerinizi kategorileri ayırmalı ve gelişmiş hedefleme yöntemleri sunan bir eklenti seçmeni gerekir. Ek olarak ileti eklentisi, popüler tarayıcıları ve mobil cihazları desteklemelidir. Anlaşılır istatistik ve analiz de sunması gerekir. 

Bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için En iyi WordPress anlık bildirim eklentileri hakkında bilgi vermeye çalıştık. Umarız sizler için bilgi verici bir içerik ortaya koymayı başarmışızdır. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu