SEO

Black Hat SEO

Black Hat SEO dediğimiz şey legal ve organik olmayan seçenekleri kullanarak bir internet sitesinin arama motoru sonuçlarında yüksek sıralama almasını sağlamaktır. Black Hat SEO yönteminde yapılması önerilmeyen ve tavsiye edilmeyen yöntemler kullanılmaktadır ve geri alınamayacak cezalara sebebiyet verebilir. 

Black Hat SEO Nedir?

İsminden de fark edebileceğimiz gibi siyah şapka anlamına gelen ve Google tarafından yapılması kabul görmeyen yapıldığı takdirde de fark edilmesi durumunda kalıcı cezalara sebep olabilecek çalışma biçimine Black Hat SEO denmektedir.

Bu şekilde çalışmalar yapan siteler kısa sürede arama motorlarının gözünde üst sıralara çıkmış olsalar da uzun vadede çok ciddi cezalara maruz kalacaklardır. Kısacası birden yükselme garantisi ile çalışmak yerine uzun vadede legal olan yollarlar istikrarlı bir çıkış sürecini tercih etmemiz gerekir. 

Black Hat SEO Çeşitleri

Black Hat SEO site içi ve site dışı olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Site içi SEO çalışmalarında fark edilmeyen hatalar, site dışı çalışmaları ise rakip sitelere ait yapılan düşme veya kısa süreli yükselme diyebiliriz. 

black hat seo
Black Hat SEO

Site içi: Anasayfa üzerinden yapılan aşırı bağlantılar, çok kullanılmış etiket bulutları, referans verilen sitenin kötü bir site olması ve herhangi bir anlama gelmeyen kod dizelerinin bir araya gelmesi ile ortaya çıkan değişik kodlama yapılarıdır. 

Site Dışı: Sandbox veya filtre cezası almanıza sebep olan içeriklerin yer aldığı kısma site dışı denilmektedir. Farklı sitelerden anasayfaya anahtar kelime veya farklı kelimelerde binlerce bağlantı göndermektir.

Black Hat SEO Kurtulma Yolları

İlk olarak site içerisinde bulunan bağlantılar, kaynak kod (şifrelenmiş yada görünmeyen(display: none;) olarak gösterilen bağlantılar) linklerden kurtulamanız gerekir.

  • Ek olarak anasayfanızda bulunan ve uzun uzadıya devam eden sayfaları da kaldırın.
  • Özgün içerikler kullanmaya özen gösterin ve etiket bulutu varsa onu da kaldırmayı ihmal etmeyin. 
black hat seo
black hat seo

Site dışı:

  • Google Search Console aracılığı ile bağlantıları reddetme hizmetinden yararlanabilirsiniz.
  • Eğer size gelen adresler sitenize zarar verecekse ve unlimited bağlantı olarak gözüküyorsa Google servisine upload ederek bağlantıları reddedebiliyorsunuz. 

Bu yazımızda siz değerli okuyucularımızla Black Hat SEO nedir ve Black Hat SEO’dan nasıl kurtulabilirsiniz sorusunun cevabını vermeye çalıştık. Sizler için yararlı bir içerik ortaya çıkardığımıza inanıyoruz. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu