SEO

Backlink Nedir?

Bir web sitesinin başka bir web sitesine link vermesine backlink diyebiliriz. İnternet sitenizi ve içerisindeki özgün içerikleri yaymak istiyorsanız backlink kullanmayı düşünebilirsiniz. Arama motorlarının gözünde sitenizin değerinin yükselmesi için web sitenizin Google Backlink aracılığı ile yayılması gerekir. Özgün içerikler ile gelen kaliteli backlinkler sitenizin sıralamasının yükselmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Backlink nedir öğrenmek istiyorsanız doğru adrestesiniz! Hazırsanız hemen başlayalım.

Backlink Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Backlink alırken çok dikkatli olmanız gerekmektedir çünkü backlink almak olumlu etki gösterebileceği gibi yanlış kullanılması durumunda olumsuz sonuçlarda doğurabilmektedir. Yanlış backlink kullanımı sitenize ceza gelmesine sebep olabilir hatta siteniz banlanabilir. Güvenilmez yerlerden veya hile backlink aldığınız arama motorları tarafından fark edilirse olumsuz sonuçlarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Backlink aldığınız sitenin kaliteli ve güvenilir olması çok önemlidir. Backlink aldığınız sitenin kalıcı olması da aynı şekilde çok önemlidir.

 Daha detaylı bir şekilde açıklamak gerekirse kaliteli bir web sitesinden geçici bir backlink alırsanız arama motorları gözünde iyi gözükse backlink bağlantısının kalkması veya bağlantı sizin tarafınızdan kaldırılırsa siteniz backlink almadan önceki haline döner. Durum böyle olunca backlink almadan önce backlink analizinin değerini daha iyi anlamış oluyoruz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi güvenilir olmayan yerlerden aldığınız backlinkler sonucunda ban yemeye kadar varan negatif sonuçlar olabilmektedir. İyi ve doğru yapılmış bir backlink çalışması internet sitenize artı puan olarak geri dönecektir. 

Backlink Nasıl Alınır?

backlink ne işe yarar
Backlink nasıl alınır

Backlink alma yolları aşağıdaki gibidir;

1- İnternet sitenizi anlatan yazıları bloggerlardan yazmalarını isteyebilirsiniz. 

2- Önemli blog yazarlarının, paylaşmış olduğu metinlerin altına yorum atabilirsiniz.

3- Paravan siteler aracılığı ile link verebilirsiniz.

4- Başka bir siteden kendi sitenizi tanıtan bir tanıtım yazısı alabilirsiniz. 

Başka birinin sizin herhangi bir bağlantınız olmadan backlink yapması en önemli şeydir diyebiliriz. Kendiniz inisiyatif alarak hazırladığınız backlinkler sonucunda birtakım sorunlar oluşturabilir. En yaygın sorun spam olarak imgelenmesidir diyebiliriz. Arama motorlarının sitelere verilen linkleri inceleme algoritması günden günde değişmektedir. Yakın zamanda sitenize gelen bir kullanıcının sadece giriş yapması değil, sitede geçirdiği süre ve başka sayfaları ziyaret edip etmediği gibi durumlarda göz önüne alınacak gibi gözüküyor. Durum böyle olunca backlink gibi önemli bir şeyi göz ardı etmek mümkün olmayacaktır. 

SEO Nedir?

Günümüz dünyasında birçok kişi SEO nedir sorusunun cevabını merak etmektedir. SEO nedir sorusuna cevap olarak bir internet sitesini, arama motorları için planlı bir şekilde yapılan iyileştirme çalışmaları olarak tanımlayabiliriz. Günümüzde internetten bilgi ve ürün aramak hepimizin yaygın olarak yaptığı bir şey halinde geldi. Arama motorları da web sitelerinin en büyük ziyaretçi ve müşteri kaynaklarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan arama sonucunda genellikle ilk sayfalardaki sitelerin ziyaret edilmesi bu sektörün gelişmesi ve önem kazanmasında büyük bir rol oynamıştır. 

SEO, belirlenen anahtar kelime grubunda arama motorlarında daha üst sırada gözükerek maksimum ziyaretçiyi çekmeyi amaçlamaktadır. İnternet sitenizi arama motorlarına uyumlu hale getirmek ve arayan kişilerin kolay ve hızlı bir şekilde internet sitenize erişim sağlaması doğrultusunda yapılan çalışmalar bütününe SEO çalışmalara diyebiliriz. Bir kullanıcının bir internet sitesinde aradığı her şeyi sunabilecek seviyeye gelmesine yardımcı olan şey yapılan SEO çalışmalarıdır. 

En etkili SEO teknikleri hakkında bilgi almak için: En Etkili SEO Teknikleri

SEO Neden Önemli?

backlink SEO açısından ne ifade eder
Backlink Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

SEO çalışmaları neden önemli diye merak ediyorsanız internet siteleri ve firmalar için sağlamış olduğu avantajların bazılarını aşağıda sizlerle paylaştık;

1- Ziyaretçi veya müşterilerle hızlı ve çok daha etkili bir şekilde iletişim kurma fırsatı tanımaktadır. 

2- Eğer bir işletmeniz varsa sadece bulunduğunuz yerde değil, çok daha geniş bir kitle ile iletişime geçme fırsatı bulabilirsiniz.

3- Az maliyet ile tanıtım yapabilir ve hizmetinizi daha çok kişiye ulaştırabilirsiniz. 

4- Ürün veya hizmetinizi arayan kişiler daha detaylı bilgiye ulaşabilir ve inceleme yapabilir. 

5- Ürün takibi, stok takibi, şikayet ve müşteri analizi gibi bilgilerin akışını kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. 

Bu avantajlardan faydalanmak için planlı ve iyi bir SEO çalışması gerekmektedir. Çok güzel, müthiş bir internet siteniz olabilir ancak bu siteyi ziyaret edecek kişilere ihtiyacınız olacaktır. SEO çalışmaları da tam bu noktada devreye girmektedir. 

Bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için backlink nedir, backlink alınırken nelere dikkat edilmelidir, SEO nedir ve neden önemlidir sorularının cevabını vermeye çalıştık. Umarız sizler için bilgi verici bir içerik olmuştur. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu