SEO

En İyi Backlink Siteleri

En iyi backlink siteleri hakkında bilgi almak için doğru adreste olduğunuzu söyleyebiliriz. Hemen konuya girmeden önce backlink ne anlama gelmektedir bundan bahsetmemiz gerekiyor. 

Backlink dediğimiz şey bir internet sitesinin farkı sitelerden almış olduğu her türlü her türlü bağlantıya verilen addır. Bütün arama motorları, backlink alan siteleri fazlasıyla sevmektedir. Tabii ki burada kaliteli sitelerden backlink almak çok önemlidir. Kaliteli backlink size iyi bir geri dönüş sağlayacakken kalitesiz backlinkler büyük bir zarar getirecektir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer şey kalıcı bağlantılardır. Bugün var olan yarın yok olan bağlantılar size hiçbir şey katmayacaktır. En iyi backlink siteleri altında sizlerle özel siteleri paylaşmak istedik. İşte o siteler;

scoop.it

Pagerank değeri 7 olan Scoop.it, alexa oranlarında da gayet iyi bir durumda yer almaktadır. Yabancı bir site olmasına karşın arama motorlarının gözünde fazlasıyla önemli bir yere sahiptir. 

slideshare.net

Slideshare, PDF dökümanlar ekleyip paylaşabileceğimiz bir site olarak karşımıza çıkıyor. Bu sitede pdf olarak eklenen dosyalar içerisine internet sitemize bağlantı verme imkanına sahip olabiliriz. Yüklenen pdf dosyalarının web siteniz ile alakalı olması doğal bağlantı açısından önemlidir. 

linkedin.com

backlink nereden alınır
En Kaliteli Backlink Siteleri

Linkedin sitesini günümüz dünyasında herkes bilmektedir. Linkedin sitesine profesyonel iş ağı diyebiliriz. Linkedin de oluşturduğunuz profesyonel profil ile web sitenize veya şirket sitenize bağlantı çıkabilirsiniz. 

wordpress.com

Wordpress, yeni bir sayfa oluşturma konusunda kullanılan yöntemlerden biridir. Google algoritmalarının bu yazılımı fazlasıyla beğendiğini söyleyebiliriz. Wordpress ile site oluşturduysanız, siteyi kurar kurmaz backlink almayın. Arama motorları tarafından daha fark edilmemiş bir sitenin backlink çıkması zararlı olabilir. 

pinterest.com

Pinterest, fotoğraf paylaşım konusunda oldukça bilindik bir sitedir. Fotoğraf paylaşarak bağlantı elde etmek isteyen kişiler için de oldukça kullanışlıdır. Hem profiliniz üzerinden hem de yüklemiş olduğunuz resimlerden backlink alabiliyorsunuz. Pinlemiş olduğunuz resimlerin açıklama kısmında kesinlikle hangi sektörde çalışıyorsanız o sektörle ilgili hashtag kullanın.

flickr.com

Pinterest gibi flickr da oldukça bilinen bir fotoğraf paylaşım sitesidir. Burada bizi ilgilendiren tek şey yüklediğimiz fotoğrafların altında bulunan açıklama kısmına internet sitemizin bağlantısını koyabiliyoruz. Profile de link bırakabiliyorsunuz. 

youtube.com

Youtube, günümüzde milyonlarca kişinin kullandığı video izleme ve paylaşma sitesidir. Profilinize bağlantı bırakabilirsiniz. Eklediğiniz videolarda mutlaka çalıştığınız sektörle ilgili olmalıdır. Bir futbol videosunun altına oyuncak araba linki bırakmak çok saçma olacaktır.

vimeo.com

hangi sitelerden backlink alınır
Backlink Alabileceğiniz Siteler

Vimeo, tıpkı Youtube gibi bir video paylaşım sitesidir. Vimeo aracılığı ile yüklediğimiz videolar ile bağlantı edinebiliyoruz. Pagerank ve alexa değerlerine göz gezdirdiğimiz zaman kesinlikle link alınması gereken sitelerden biri de Vimeo sitesidir. 

delicious.com

Delicious, İnternet sayfamızda bulunan içerikleri, diğer kaynaklarda paylaştığımız müzik ve video bağlantılarını paylaşabileceğimiz bir sosyal ağdır. Google veri merkezi iş ortağı olan bu site, backlink konusunda oldukça yararlı bir sitedir. 

twitter.com

Günümüzde neredeyse herkesin 1 adet twitter hesabı bulunmaktadır. Google arama motorunun gözünde çok önemli bir yeri olan bu siteden backlink almak kesinlike işimize yarayacaktır. Profiliniz üzerinden link bırakabilirsiniz.

facebook.com

Aynı Twitter gibi Facebook’da Google’ın gözünde oldukça önemli bir yere sahiptir. Takipçi sayınızı arttırdıktan sonra birçok kişiye paylaştığınız içerikleri Facebook üzerinden ulaştırabilirsiniz. Facebook üzerinden internet sitenize gelecek olan trafik paha biçilemezdir. Kelime odaklı yükselme söz konusu olduğunda fazlasıyla etkili olduğunu söyleyebiliriz. 

blogger.com

Google, bu site ile ücretsiz olarak paravan bloglar oluşturmanız olanak sağlıyor. Böylelikle internet sitenizi desteklemis oluyorsunuz. Ücretsiz bir şekilde kurduğunuz blog siteleri ile internet sitenize doğal ve kalıcı backlinkler sağlayabilirsiniz. Hem çok faydalı olan hem de Google veri merkezi iş ortakları arasında bulunan Blogger sitesi de listemizde kendine yer buluyor.

tumblr.com

İnsanlar Tumblr aracılığı ile değişik paylaşımlar yaparak ilgi çekmek istemektedir. Biz Tumblr sitesinde içerik paylaşarak sitemizin linkini bırakacağız. Burada oldukça önemli bir sitedir ve işinize fazlasıyla yarayacaktır.

stumbleupon.com

Kaliteli backlink alma konusunda bu sitede fazlasıyla önem arz etmektedir. Siz de stumbleupon sitesi aracılığı ile backlink alarak sitenize fayda sağlayabilirsiniz. 

disqus.com

Disqus, internet sayfalarınıza entegre olabilen bir yorum sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sistemi kullanıyorsanız sadece bu platforma üye olan kişiler yorum yapabiliyor. Böylelikle spam durumununda önüne geçiliyor. PR ve alexa değerli çok iyi olduğundan dolayı listemizde kendine yer bulan bir sitedir. Bu siteden bağlantı almak için sadece profil oluşturmanız gerekmektedir.

quora.com

Paravan blog sitesi oluşturabileceğiniz bir diğer yerde Quora sitesidir. Diğer sitelere nazaran bu sitede kolay bir şekilde ban yiyebilirsiniz. O yüzden hesabımı açtım hemen link ekleyeyim demeyin. İlk olarak hesabını oluşturun ve blogunuzu açın. Birkaç gün içerisinde içerik eklemeye başlayabilirsiniz. 

instagram.com

Günümüz dünyasında tıpkı twitter da olduğu gibi herkesin bir instagram hesabı olduğunu söyleyebiliriz. Instagram üzerinden profil oluşturarak bağlantı alabilirsiniz. Tabii ki aktif olarak paylaşımlar yapıp sosyal medyaya verdiğiniz önemi ziyaretçilerinize göstermiş olabilirsiniz. 

Backlink Stratejisini uygulamanın faydaları nelerdir?

backlink artıları nedir
Backlink Kullanmanın Faydaları

Backlink kullanmanın ne faydası var diye merak ediyorsanız hemen açıklayalım. Online pazarlama ve sayfa içi SEO ve sayfa dışı etkinliği açısından çok daha fazla etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Backlink kullanmanın faydalarını aşağıda sizlerle paylaştık.

  • Arama motoru optimizasyonu çalışmalarını destekleyerek arama motorlarının gözünde sıralamanızı yükseltir.
  • Yönlendirme trafiği almanızı sağlar. 
  • İnternet sitenizin PA ve DA değerinin yükselmesine olanak sağlar. 
  • Marka bilinirliğinizi artırır ve daha çok kişi tarafından fark edilmenizin  önünü açar. 
  • İnternet sitenizin güvenilirliğini artırır. Böylelikle gelen kullanıcılar güvenilir bir site olduğunuza kanaat  getirir.

Backlink nedir öğrenmek için: Backlink Nedir?

Link oluştururken ne yapılmamalıdır?

Backlink oluştururken neler yapılmaması gerektiğini bu başlık altında sizlerle paylaşacağız. Backlinkler doğal olarak elde edilmelidir. Böylesi arama motorları tarafından da fazlasıyla sevilmektedir. Backlink oluşturma sürecini ne kadar sağlıklı ve doğru yaparsanız o kadar yararlı olacaktır. Backlink oluştururken şunlara dikkat etmeniz gerekir;

1- Güvenilir kaynaklardan backlink almaya özen gösterin. 

2- Bağlantı oluştururken sitenizi spama düşürmeyin. 

3- İlgili hedefe ve kaynağa backlink alın. 

4- İnternet sitenizdeki backlink etkinliklerini takip edin ve kötü bağlantıları Google Disavow aracı ile kabul etmeyin. 

5- Bir anda birden çok backlink girişi yapmayın. Günlük bir sınırınız olsun ve bu işlemi zamana yayın. 

Bu yazımızda siz değerli okuyucularımıza en iyi backlink siteleri hakkında bilgi vermeye çalıştık. Ek olarak backlinklerin önemi ve backlink alırken nelere dikkat edilmeli gibi konulara değindik. Umarız sizler için yararlı bir içerik oluşturmayı başamışızdır. 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Güzel bir liste site tasarımınız da çok net ve açıklayıcı

Başa dön tuşu