SEO

En Etkili SEO Teknikleri

Google için en önemli olan şey kullanıcılarına en doğru sonucu mümkün olan en kısa sürede vermektir. Teknoloji ile birlikte Google’da kendini geliştirmektedir. Örnek vermek gerekirse yıllar 2015’i gösterirken bir yapay zeka algoritmasını gördük. Google’ın gözünde iyi bir yere gelmek için site hızı, kaliteli içerik, mobil uyumluluk ve ziyaret odaklı çalışmalar yapılmalıdır. Günümüzde sosyal medyanın önemini düşünecek olursak bu alanda da çalışmalar yapılmalıdır.  Biz de bu yazımızda siz değerli kullanıcılarımıza en etkili seo teknikleri hakkında bilgi vermeye çalışacağız. 

Kullanıcılara Odaklanın

Eskiden Pagerank algoritmasına sahip olan Google’da linkleme işlemi fazlasıyla önemli bir durumdu. Google linkin nereden geldiğine bakmazdı. Sadece ne kadar link aldığınızla ilgilenirdi. Tabii ki günümüzde bu durum değişti linkleme yapısı yerini kullanıcı deneyimine bıraktı. Ziyaretçilerin olası davranışlarını düşünerek bir plan oluşturmalısınız. Bir konu ile ilgili olabilecek soruları belirleyip sitenize gelen kullanıcılar daha soruyu sormadan cevaplar ile karşılaşmalıdır. Arama motorlarının gözünde iyi bir yer edinmek ve edindiğiniz yerde kalıcı olmak istiyorsanız kullanıcı deneyimine önem vermelisiniz. Linkleme tamamen bitti mi diye merak ediyorsanız cevap tabii ki hayır. Kaliteli linklemenin öneminin arttığından bahsedebiliriz. 

Doğal Link İnşaası Kurun

Doğru SEO teknikleri
En Etkili SEO Teknikleri

Site dışı seo denince aklımıza direkt olarak linkleme gelmektedir. Bu süreçte alakasız sitelerden link almayın ve sizi spama düşürecek linklerden kesinlikle uzak durun. Uzun kuyruklu kelimeler tercih edin ve anahtar kelimelere fazla oranla yüklenmeyin. Sitenize gelen spam linkleri Google bağlantıları ve reddetme aracılığıyla kolaylıkla reddedebilirsiniz. Trust flow, URL ve domain puanlarınızı düzenli olarak kontrol edin ve yüksek olduğuna emin olun. 

Mobil Uyumlu Site Yapın

Günümüz dünyasında akıllı cep telefonu kullanmayan neredeyse kimse bulunmamaktadır. Bu yüzden sitelerin mobil uyumlu olması çok önemlidir. Mobil cihazların diğer teknolojik aletleri geride bıraktığı bu günlerde sitenizi kesinlikle mobil cihazlara uyumlu hale getirmeniz gerekmektedir. 

Yerel Aramalara Önem Verin

Mobil cihazların kullanımının çoğalması sonucu yerel arama sonuçları adeta tavan yaptı. Belirli arama sonuçlarında bölgeden bölgeye farklılık olduğu gözlenmektedir. Sonuç böyle olunca seo söz konusu olduğunda yerel aramalara kesinlikle önem verilmeli ve dikkat edilmelidir. Her geçen gün birçok sektörün yerel arama içine girmesi nedeniyle yerel aramaların önemi gitgide artmaktadır. 

Semantik SEO nedir öğrenmek için: Semantik SEO Nedir? Semantik SEO Tekniği

Site İçi Optimizasyon

SEO taktikleri
En İyi SEO Teknikleri

Seo teknikleri deyince hepimizin aklına site içi optimizasyon gelmektedir. Site için optimizasyon, seo açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir. Web sitenizdeki eksikleri vakit kaybetmeden belirleyerek bu eksikleri mümkün olan en kısa sürede ortadan kaldırın. Arama sonuçlarında büyük bir etkisi olan gelişen yapay zeka ile birlikte kodlamanın önemi de her geçen gün artmaktadır.

Yaratıcı ve Özgün İçerik

Web sitenizde yayınladığınız içerikler yaratıcı ve özgün olmalıdır. Başka bir deyişle sitenize gelen kişinin ilgisini çeken ve aynı zamanda ihtiyacı olan bilgiyi ona veren içerikler hazırlamalısınız. Sitenizi ziyaret eden herkes gerçek ve kaliteli bilgiden haberdar olmak ister. Siz de bu doğrultuda içerikler hazırlamalı ve ziyaretçilerinize büyük bir özenle sunmalısınız. 

Sosyal Medya’nın Önemi

Günümüz dünyasında neredeyse herkesin bir sosyal medya hesabı bulunmaktadır. Bu durum Google’ın gözünden kaçmıyor ve Google’da sosyal medyaya önem veriyor. Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanmak sizin için çok önemlidir. Eğer imkanınız varsa sosyal medya uzmanlarından veya sosyal medya ajanslarından yardım alabilirsiniz. Sosyal medya vasıtası ile birçok kişiye ulaşabilir ve onların sitenizi ziyaret etmesini sağlayabilirsiniz. 

Tavsiye Edilen Hizmet: Sosyal Medya Danışmanlığı

Site Güvenliğini Unutmayın

Web sitelerinde güvenlik fazlasıyla önemlidir. Ruhunuz duymadan web sitenize zararlı kodlar yüklenebilir. Bu duruma karşı her zaman tetikte olmalı ve site güvenliğini kontrol etmeniz gerekir. Güvenlikte bir açık yakaladığınız anda da bu açığı en kısa sürede ortadan kaldırmalısınız. Site güvenliği konusunu kesinlikle hafife almamanızı şiddetle öneriyoruz. 

Bu yazımızda siz değerli okuyucularımıza en etkili seo teknikleri hakkında bilgi vermeye çalıştık. Umarız sizler için bilgi verici bir içerik olmuştur. Başka bir yazıda görüşmek üzere kendinize iyi bakın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu