Teknoloji

YouTube Kids Türkiye’de Yayında!

Popüler video izleme platformu YouTube‘un çocuklara özel uygulaması YouTube Kids, Türkiye’deki kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Yetişkinlere olduğu kadar küçüklere de hitap eden YouTube’u her gün milyonlarca çocuk ziyaret ediyor. Çocuklar için gerekli korumayı sağlamak isteyen Google, YouTube Kids’i geliştirdi.

Bir süredir ABD ve Avrupa’da aktif olan YouTube Kids, Türkiye’de de kullanıma açıldı. Ebeveynlerin içini rahatlatan platform, 106 ülkede 44 farklı dilde tamamen küçük yaştaki izleyicilere hitap eden ayrı bir uygulama olma özelliği taşıyor. YouTube’dan ayrı bir platform olan YouTube Kids’in kendine özel bir web sitesi ve uygulaması mevcut.

Platform, öğrenme, hobiler, sanat, el sanatları, YouTuberlar, aile vloggerları, müzik, dans, oyuncak ve oyun gibi kategoriler barındırıyor. Ayrıca “Yalnızca Onaylı İçerik” modu ile ebeveynler çocuklarının izlemesini istedikleri video ve kanalları seçebiliyor. Böylece YouTube Kids‘in filtrelerinin yanında aileler de kendi filtrelerini oluşturabiliyorlar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu