Teknoloji

Yerli E-Posta Servisi Geliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tamamen yerli ve milli bir E-Posta servisinin geleceğini duyurdu. 2018 yılının sonunda kullanılmaya başlanacak olan E-Posta servisi milli güvenlik açısından oldukça önemli bir yer tutacak. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılması zorunlu olacak E-Posta servisinden bireyler de faydalanabilecek.

Ahmet Aslan yaptığı açıklamalar diğer E-Posta servislerinin de güvenli olduğunu fakat bilgilerin farklı bir yere gitmediğinden emin olmak istediklerini söyledi. Geçtiğimiz sene Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın 58 bin adet E-Postası RedHack tarafından sızdırılarak WikiLeaks üzerinden yayınlanmıştı. Aslan, bu gibi durumların önüne geçmek adına geliştirilen E-Posta servisi ile ilgili sözlerine şöyle devam etti:

“Bilgimiz dışarıya çıkmadan çok daha güvenilir ve çok daha emniyetli bir şekilde Türkiye içerisinde hedef pazara, noktaya ve kişiye ulaşmış olacak. Ayrıca, bundan kaynaklı çok ciddi paralar ödeniyor, bu anlamda da çok ciddi tasarruflar sağlamış olacağız. Bu, ülkemiz için bu sektörde yapacağımız bence çok önemli bir iş olacak.”

2017 yılının başında geliştirilmeye başlanan yerli E-Posta servisinin çalışmalarını Türk mühendisler yürütüyor. Sadece kamu kurum ve kuruluşlarının değil özel sektörde faaliyet gösteren işletmelerin kullanımı da göz önünde bulunduruluyor ve çalışmalar bu yönde ilerliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu