Teknoloji

Apple Özel Etkinliği’nden Beklenenler Neler?

Apple, 12 Eylül yani yarın yapılacak olan Apple Özel Etkinliği‘nde iPhone’un 10. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Son birkaç aydır duyduğumuz söylentilere ve raporlara göre Cupertino’daki Apple Park’taki Steve Jobs Theater’da neler görebileceğinizi derledik.

Apple Özel Etkinliği’nden Beklenenler Neler?

iPhone X ve Daha Fazlası

Hollandalı site iCulture, Apple’ın bir sonraki cihazının yıldönümü şerefine iPhone X olarak adlandırılacağını bildirdi. Bu, on yıl içinde ilk kez bir cihazda sayının kullanılmayacağı anlamına geliyor ve gerçekten de özel bir olay. Bu etkinlikte şirketin, muhtemelen iPhone 7s ve iPhone 7s Plus olarak adlandırılan iki iPhone’u daha duyurması bekleniyor. İsimlerinden de anlaşılacağı üzere, önceki nesillere kıyasla donanım açısından bir yükseltme olacaklar ancak görünüş olarak iPhone 7‘ye benzeyecekler.

iOS 11

Haziran ayından bu yana beta olarak piyasaya sürülen Apple’ın mobil işletim sisteminin en yeni sürümü olan iOS 11, yakında iDevices’e sunulacak. Apple Pay aracılığıyla kişiden kişiye ödemeler, daha doğal sesli Siri, birleştirilmiş Bildirim Merkezi olan yenilenmiş bir kilit ekranı, kesintisiz canlı fotoğraf döngüsü, süper şarjlı bir Portre Modu, geliştirilmiş Apple Haritalar ve daha fazlası da dahil olmak üzere önemli özellikleri bir araya getirir. iPad için kullanımı daha da kolaylaştıran bir dizi arayüz değişikliği de bekleniyor. Büyük haber, elbette ki, Apple’ın iOS cihazlarının kameralarından ve sensörlerinden faydalanarak artırılmış gerçeklik deneyimlerini elde eden yeni platformu olan ARKit’tir.

Apple Watch 3

Görünüşe göre bir sonraki Apple Watch öncekinden çarpıcı bir şekilde farklı olmayacak fakat tek bir önemli değişikliğe sahip olacak: bağımsız LTE bağlantısı için bir SIM yuvası eklenecek. Bu, telefonunuzdan bağımsız olarak çalışabileceği anlamına gelir ve belki de aramaları yapmanıza izin verir.

Apple TV

Son Apple TV‘den bu yana iki yıl geçti, bu yüzden bir sonraki ekranın 4K çıkışı için destek almasını ve hatta daha canlı bir resim için HDR’yi dahi almasını bekliyoruz. Şirket kendi şovlarını da üretmeye başladı, bu yüzden önümüzdeki yıllarda Apple’ın 1 milyar dolarlık içerğini göreceğiz.

macOS High Sierra

Apple, Haziran ayında MacOS için en son güncelleme olan High Sierra’yı duyurdu. Safari, harici grafik aygıtları ve Metal 2 API desteği, Photos’daki yeni düzenleme araçları, Mail için yeniden yapılandırılmış bir arabirim ve daha hızlı işlemleri için tamamen yeni bir dosya sistemi desteği ile daha hızlı ve daha güvenli tarama sözü veriyor.

iPad Mini

Apple’ın mini tableti iki yıldır güncellemedi almadı. Bu nedenle yenilenen donanıma sahip yeni bir iPad Mini‘yi görmek bizi şaşırtmayacaktır. Ancak Apple’ın bu tableti gizlemeyi başarmasından dolayı etkileneceğiz.

AirPod Çeşitleri

İnsanlar AirPod kulaklıklar için farklı renklere özel çözümler önermişlerdi. Yani onlara talep olduğu oldukça açık ve Apple’ın bunu göz önünde bulunduracağını düşünüyoruz.

Tüm bunlar ve daha fazlası için Apple’ın 12 Eylül’deki etkinliğini takip edebilirsiniz. Etkinlik, Türkiye saatiyle saat 20.00′de yayınlanacak. İnternetten canlı olarak da izleyebileceğiniz etkinliğin detaylarına blogumuzu takip ederek de erişebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu