Teknoloji

Sosyal Medya Yasası Yürürlüğe Girdi!

Geçtiğimiz yaz TBMM’de kabul edilen yeni sosyal medya yasası 1 Ekim’de, yani dün itibarıyla uygulanmaya başladı. Yürürlüğe giren yasaya göre 1 milyondan fazla kullanıcıya sahip Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya ağları Türkiye’de temsilci bulunduracak. Sosyal medya düzenlemesi ile temsilci bulundurmayan sosyal medya ağlarına ise kademeli bir yaptırım uygulanacak.

Bu düzenleme ile yurtdışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıları Türkiye’de temsilci bulundurmak zorunda olacak, kişilik haklarına saldırıda bulunan içerik 4 saatte kaldırılacak. Kişilik hakları ihlal edilenler, haklarını zedeleyen içeriğin kaldırılması ya da erişimin engellenmesi için sosyal medya temsilcisine başvuracak.

Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından ilgili içerik ve yer sağlayıcılar ile erişim sağlayıcıya gönderilen içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesi kararının gereği en geç 4 saat içinde ilgili içerik ve yer sağlayıcılar ile erişim sağlayıcı tarafından yerine getirilecek. Böylece yeni düzenleme ile kişilik haklarının korunması daha etkin bir hale gelecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu