Teknoloji

Instagram Reels’e Reklam Özelliği Geliyor

Sosyal medya devi Facebook, platformlarından biri olan Instagram’da yeni bir özelliği test ettiğini açıkladı. Instagram‘ın yeni sayılan Reels özelliğinde, kullanıcıların platform içinde daha önceden de bildikleri reklamları test etmeye başlayacak olan şirket bununla birlikte yeni özellikler de test edecek.

Hindistan, Brezilya, Almanya ve Avustralya‘daki kullanıcılarla test edilmeye başlanan bu özellikle kullanıcılar, Reels sekmesinde gezinirken 30 saniyeye ulaşan reklam videolarıyla karşılaşabilecekler. Reels reklamları Instagram Hikayeler reklamlarına benzeyecek, 30 saniye kadar yayınlanabilecek olan videoları kullanıcılar isterse Hikayeler kısmında olduğu gibi atlayabilecek. Instagram tarafından paylaşılan bazı bilgilere göre reklamlarda ürüne ulaşmak isteyen kullanıcılar için “şimdi alışveriş yap” düğmeleri de eklenebilecek.

Aynı zamanda konuyla ilgili yapılan açıklamalara göre kullanıcılar gördükleri bu reklamlara istedikleri zaman yorum yapabilecek, beğenebilecek ve hatta kaydedip, kendi hesaplarında da paylaşabilecekler.

Şirket, yeni reklam özelliklerinin ne zaman tüm dünyada kullanıma sunulacağı henüz açıklanmasa da yakın zamanda bu özelliğin herkes tarafından kullanılacağı tahmin ediliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu