Sosyal Medya

YouTube, Canlı Yayın Hızını İyileştirecek Yeni Güncellemesini Duyurdu!

YouTube, canlı akış özelliklerine yönelik yeni güncellemeleri duyurdu. Bu özellik, mobil cihazlardan yapılan akışı kolaylaştıracak ve izleyicilerle daha kolay iletişim kurulmasını sağlayacak.

Yeni güncellemeler, düşük gecikme süresi seçenekleri ve yeni denetleme becerileri de içeriyor. Düşük gecikme süresi seçeneği; kullanıcıların sohbet mesajlarını normalde alacağı 10 saniye yerine, bir saniye veya iki saniye içinde almasına ve yanıtlamasına olanak tanır. Bu, Soru – Cevap ve izleyici girişi dahil, oynadıkları oyunları canlı olarak yayınlayan kişilerin daha fazla duyarlı topluluk etkileşimine sahip olmalarını sağlar.

Ayrıca oyuncular artık YouTube uygulaması ve Apple‘ın ReplayKit yardımıyla mobil cihazlarının ekranını yayınlayabilecek. İşlevsel olarak bu, mobil kullanıcıların ReplayKit‘i destekleyen oyunları veya uygulamaları akışa ekleyebileceği anlamına gelir. Kullanıcılar, telefonlarının ya da tabletlerinin kamerasını ve mikrofonunu akış yaptıkları sırada kendi yüzlerini ve yorumlarını eklemek için kullanabilecekler.

Canlı yayın yapanlar sohbet denetimi özelliklerinin güncellemelerini de görecektir. Böylelikle yayıncılar ve yöneticileri, şüpheli mesajları canlı sohbetleri temiz tutmak adına onay için elinde tutabilecek. Bu güncellemeler, özellikle daha hızlı, daha temiz sohbetler anlamına gelirse, YouTube Canlı yayınını daha topluluk temelli hale getirmelidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu