SEO

Yeni Başlayanlar İçin E-ticaret SEO

Yeni başlayanlar için E-ticaret SEO çalışmalarında dikkatli olmak oldukça önemlidir. Organik bir şekilde trafik çekmek, daha fazla kullanıcıya hitap etmek ve geri dönüşümleri artırmak e-ticaret SEO için vazgeçilmez unsurlar arasında bulunmaktadır. E-ticaret SEO çalışmaları söz konusu olduğunda yapılabilecek bir çok çalışma bulunmaktadır. Biz de bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için ‘’yeni başlayanlar için e-ticaret SEO’’ ile ilgili bir içerik hazırlamak istedik. Hazırsanız hemen başlayalım. 

E-ticaret SEO nasıl yapılır?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere E-ticaret SEO konusunda yapılabilecek birçok çalışma bulunmaktadır. Bu çalışmaları gelin hep beraber inceleyelim. 

Ücretsiz e-ticaret yazılımları hakkında bilgi almak için: Ücretsiz E-Ticaret Yazılımları

HTTPS’e geçiş yapın

İnternet sitelerinin güvenliğini artırmak için HTTPS’e geçiş yapın. HTTPS, SEO söz konusu olduğunda birçok kişiye ve firmaya yardımcı olmaktadır. Google, kullanıcılarını güvenilir sitelere yönlendirmek istediği için HTTPS protokolü kullanan web siteleri sıralama konusunda daha iyi bir konumda olmaktadır. Yalnızca ödeme sayfalarını değil tüm sayfalarınızı HTTPS protokolü ile kullanmanız SEO çalışmalarını pozitif bir şekilde etkileyecektir. 

Site hızınızı artırın

e-ticaret seo yöntemleri
E-Ticaret SEO Teknikleri

Söz kullanıcı deneyimi olduğunda site hızı oldukça önemlidir. Hiçbir kullanıcı yavaş açılan ve site içi geçişlerde yavaş olan bir web sitesinde vakit geçirmek istemez. Eğer site hızınızı artırırsanız kullanıcı deneyimi de iyileşmiş olacaktır. Yavaş yüklenen siteler arama motorları tarafından da bir problem olarak algılanabilir ve sıralamanızı etkileyebilir. Bu nedenle site hızınızı artırmaya özen gösterin. 

Eski ürün sayfalarında 301 yönlendirmeleri kullanın

Daha satışı yapılmayan veya bir süre için satışı durdurulan ürün sayfalarını komple kapatmak yerine 301 yönlendirmeleri sayesinde ilgili başka sayfalara yönlendirmelisiniz. Eğer böyle yaparsanız arama motorları sayfayı ziyaret ettiğinde muadil bir ürünle karşılaşırlar. 

Mobil SEO’yu unutmayın

Masaüstü cihazlarda SEO’nun ne kadar önemli olduğunun farkında olduğumuz gibi mobil SEO’nun önemli olduğunun farkında olmalıyız. Günümüz dünyasında birçok kişi ulaşmak istediği şeye mobil cihazlarıyla ulaşmaktadır. Mobil cihazların kullanım süresinin artması e-ticaret sitelerinin mobil trafiğini de doğru orantıda artırmaktadır. Mobil arama sorgularının fazla olması ile birlikte mobil SEO önemli bir çalışma gerektiriyor. 

Sayfa başlıklarını düzenleyin

e-ticaret seo nasıl yapılır
E-ticaret SEO Yöntemleri

Sayfanızda kullandığınız ana ve alt başlıklar SEO için en önemli kavramlar arasında bulunmaktadır. Kullanıcının ilgisini çekecek başlıklar kullanmak, başlıklarda doğru anahtar kelimeleri tercih etmek ve H1, H2 gibi etiketlerinin doğru bir şekilde kullanılması e-ticaret SEO açısından önemlidir. 

Meta açıklamaları oluşturun

Arama motorları sayfalarınız hakkında bilgi edinirken meta açıklamalarından yararlanmaktadır. Kullanıcılar için hazırladığınız içeriklerin, meta açıklamalarında içerikte ne anlatıldığını iyi ve doğru şekilde anlatmanız gerekir. Tabii ki anahtar kelimeleriniz de meta açıklamasında bulunmalıdır. Google, sayfa içindeki metinlerden, arama sorgularına uyabilecek açıklamaları direkt olarak alıyor olsa da site içerisinde bulunan sayfaların doğru indekslenmesi için meta açıklaması girmeye özen gösterin. 

Ürün sayfalarınızı detaylandırın

Ürün sayfalarınızın doğru bir şekilde indekslenmesi ve iyi bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Bunu yapabilmek için de ürün sayfalarını detaylandırmanız gerekir. Sayfa URL’si ne kadar önemliyse ürün fotoğrafları ve açıklamaları e-ticaret SEO çalışmaları konusunda büyük bir önem arz etmektedir. Detaylar içeren bir sayfa hazırlanması, ürün hakkında birçok bilgi sunması, video içeriklerin bulunması, anahtar kelime yoğunluğu dikkat edilmesi unsurlar arasında bulunmaktadır. 

Sayfa URL yapılarınızı düzenleyin

e-ticaret seo'ya başlarken
E-Ticaret SEO Başlangıcı

URL’lerin ne şekilde hazırlandığı da SEO açısından büyük bir öneme sahiptir. Gelişigüzel URL yapıları yerine, belirlediğiniz anahtar kelimeleri içeren, sayfanız ile ilgili bilgi veren ve anlamlı kelimeleri içeren bir URL yapısı oluşturmanız hazırladığınız sayfaların çok daha iyi ve doğru bir şekilde indekslenmesini sağlayacaktır. Sayfa URL yapılarının doğru bir şekilde düzenlenmesi SEO çalışmalarında önemli olduğunu bir kez daha belirtelim. 

Görsel SEO optimizasyonunu yapın

Site içerisinde kullanılan görseller de SEO çalışmalarında kendine yer bulmaktadır. Görsel ile arama yapıldığı zaman sitenizde bulunan görseller sayesinde trafik alabilirsiniz. Bu durumdan ötürü görsellere de SEO işlemi uygulamanız gerecektir. 

Kopya içerikleri kontrol edin

Hazırladığınız sayfalarda veya ürün sayfalarında kopya içerikler bulunabilir. SEO çalışmalarında özgünlük ve doğallık çok önemlidir. SEO çalışmalarında kopya içerikleri düzenlemek veya kaldırmak gerekmektedir. Canonical sayesinde bu sayfalara güncelleme de yapabilirsiniz. Web sitenizde kopya içerik bulunması arama motoru sonuçlarındaki sıralamanızı olumsuz bir şekilde etkileyebilir. Bu sebepten ötürü doğal ve özgün içerik hazırlamak çok önemlidir. 

Bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için ‘’ yeni başlayanlar için E-Ticaret SEO ’’ konusunu ele aldık. Umarız sizler için yararlı ve bilgi verici bir içerik olmuştur. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu