SEO

Seo’da Alan Adının Önemi Nedir?

SEO çalışmaları yaparak arama motorlarının gözünde web sitenizi en üst sıralara taşımak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birçok kriter bulunmaktadır. Alan Adı da bu kriterler arasında bulunmaktadır o yüzden alan adı seçimi SEO açısından çok önemlidir. SEO’da Alan Adının önemini daha iyi kavrayabilmek için detaylı bir şekilde ele almaya devam edelim. Seo’da Alan Adının Önemi Nedir sorusunun cevabı ile sizlerle birlikteyiz!

Alan Adı Ne Kadar Önemli?

SEO açısından alan adının değeri
Alan Adı Neden Önemli

Seçtiğiniz alan adı tam bir yıllığına sitenizin kimliğini oluşturmaktadır. Domain uzantısı, geçmişi, karakter sayısı ve üzerinde çalıştığınız projeye uygun olması fazlasıyla önemli bir durumdur. Tabii ki içerik kalitesinin öneminin farkındasınız ancak Alan Adı kriteri de kesinlikle gözden kaçırılmamalıdır. 

Kendine bir web sitesi kurmak isteyenler çoğunlukla .com uzantısını tercih etmektedir. Ülkemizde birçok kişinin uzantı konusunda sıralaması .com, .net, .org diye devam etmektedir. Her ne kadar kimsenin dikkatini çekmese de ülkemizde .com.tr uzantısı da hem çok etkilidir hem de birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Farklı uzantıları kullanarak da başarıya ulaşabilirsiniz. Tabii ki hem kullanıcıların hem de arama motorlarının gözünde .com ve .com.tr sitenize artı puan olarak geri dönüş yapacaktır. 

Eğer seçtiğiniz alan adı daha önce başka biri tarafından seçilmiş ve daha sonra boşa düştüyse mutlaka geçmişini araştırmanız gerekir. ‘’archive.org/web’’ adresinde giderek seçtiğiniz alan adının geçmişi sorgulatabilirsiniz. Ayrıca site sayfalarından da incelemenizi öneriyoruz. Bunu neden yapmalıyız diyorsanız eğer alan adı sizden önce arama motorlarının gözünde zararlı bir site olarak filtrelere takıldıysa size ciddi sorunlar çıkaracaktır. 

Alan adı seçerken kullandığınız karakter sayısı büyük bir önem arz etmektedir. Domainlerin karakter sayısı ne kadar azsa o kadar işinize yarayacaktır. Akılda kalıcı ve kolay hatırlanmak isteyen bir domaine sahip olmak istiyorsanız mümkün olduğu kadar kısa tutmaya özen gösterin. Arama motorlarının gözünde iyi bir izlenim bırakabilmek için bu kritere de mutlaka özen gösterin. 

Seçtiğiniz alan adının yapacağınız proje ile bağlantılı olması gerekir. Yani bir amaç uğruna site açmaya karar verdiniz ancak seçtiğiniz site adı ile sitenize eklediğiniz içerikler arasında bir uygunluk yoksa web sitenizi ziyaret eden kullanıcılar bu durumdan hoşnut olmayacaktır. Bu konuyu da ele alarak SEO çalışmalarına vakit kaybetmeden başlayabilirsiniz. 

SEO uzmanı nedir? Ne kadar maaş alır öğrenmek için: SEO Uzmanı Nedir? Ne Kadar Maaş Alır?

Bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için Seo’da Alan Adının Önemi Nedir hakkında bilgi vermeye çalıştık. Umarız bilgi verici bir içerik olmuştur. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu