Web Tasarım ve Yazılım

Wordpress Sitesi Nasıl Kurulur ve Yüklenir?

Web sitesi kurmak için pek çok sistem bulunmaktadır. Bu sistemlerden bir tanesi ve en çok kullanılanı WordPress’tir. WordPress; bir içerik yönetim sistemidir. Peki WordPress sitesi nasıl kurulu ve yüklenir? WordPress site kurma işlemi için hiçbir kod bilgisine gerek yoktur. Oldukça anlaşılır bir yapısı vardır ve kullanış açısından çok basittir. WordPress ile şu web sitelerinin kurulumunu yapabilirsiniz;

  1. Blog Kurmak
  2. Sosyal Medya Sitesi Kurmak
  3. Haber Sitesi Kurmak
  4. Film Sitesi Kurmak
  5. Dizi Sitesi Kurmak
  6. Şirket Sitesi Kurmak
  7. Moda Sitesi Kurmak
  8. Forum Sitesi Kurmak
  9. E-Ticaret Sitesi Kurmak
  10. Spor Sitesi Kurmak

Bu liste daha birçok yapı için uzayabilir. Çünkü WordPress ile tüm fikirlerinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Günlük olarak kullandığınız pek çok site de bu altyapı ile kurulmuş sitelerdir. Ayrıca WordPress site kurma işleminde ödeyeceğiniz tek ücret domain ve alan adı barındırma işlemine vereceğiniz ücrettir.

WordPress Site Kurma İşlemi Nasıl Yapılır?

  1. Kurulumunu yapmak istediğiniz web sitesinin öncelikle ismini belirlemeniz gerekmektedir. Ardından belirlediğiniz domaini satın alarak başkası tarafından kullanımını kapatmanız ve hosting hizmeti almanız gerekir. Hosting; web sitenizin dosyalarının barındırılacağı serverlara verilen isimdir.
  2. Ardından WordPress Türkiye resmi sitesinde “Türkçe WordPress Paketi”ni indirin seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneğe tıklayarak indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  3. Daha sonra Filezilla programından ya da Cpanel Dosya Yöneticisi üzerinden zip’de yer alan dosyaları public_html dosyasına atmalısınız.
  4. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra karşınıza bir metin gelecek. Bu metinin alt kısmında bulunan “Yapılandırma Dosyası Yarat” sekmesine tıklayarak diğer sayfaya geçiniz.
  5. Bu sayfadaki metini de okuduktan sonra “Devam Edebiliriz!” butonuna tıklayınız.
  6. Sonra da Cpanel üzerinden veritabanınızı oluşturmanız gerekecektir.
  7. Veritabanı oluşturduktan sonra doldurmanız gerekenler şunlardır; Veritabanı adı, kullanıcı adı ve parola. Diğer seçeneklere olduğu gibi bırakmanız gerekmektedir. Son olarak da “Gönder” sekmesine tıklayınız.
  8. Karşınıza gelecek ekranda “Şimdi Kuruluma Başlayabiliriz” butonuna tıklayınız.
  9. Ardından gelecek sayfada site başlığını, kullanıcı adını, iki kere parolanızı, E-Posta adresinizi girip, “WordPress’i Kur” butonuna tıklayınız.

Tüm bu işlemlerden sonra WordPress site kurma işlemini yapmış olacaksınız. Kurulumu yaptıktan sonra belirlediğiniz kullanıcı adı ve şifresiyle birlikte panele girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Panel girişinden sonra karşınıza gelecek ekrandan yeni temalar bulabilir ve temanızı değiştirebilirsiniz. Yazılar sekmesinden içerik girişinizi yapabilirsiniz. Kategorilerini çeşitlendirebilirsiniz. Eklentiler kısmından web siteniz için gerekli olan eklentileri yükleyerek web sitenizi geliştirebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu