Web Tasarım ve Yazılım

Web Sitesi Nedir?

Web sitesi kısaca tabir etmek gerekirse çağımızın en etkili iletişim ortamıdır. Kullanıldığı alanlara göre farklılık göstermekte olan web siteleri; radyo, televizyon, dergi, gazete vb. birçok iletişim aracına alternatif olarak kullanılabilir. Web siteleri sayesinde sadece bulunduğunuz ülkeden değil tüm dünyadan haberdar olabilirsiniz. Web sitelerinin en güzel tarafı ise istediğiniz her yerden, istediğiniz her saatte istediğiniz her konuya ulaşabilme imkanıdır. Ayrıca maliyet açısından bakıldığında internete alternatif olarak kullanılan iletişim araçlarına göre çok daha uygundur.

Web siteleri sayesinde, ister firmanızın tanıtımını yapabilir isterseniz de kendiniz ile alakalı sunmak istediğiniz bilgileri tüm dünyaya iletebilirsiniz. Yani web siteleri firmanızın ve sizin internet dünyasındaki kimliği olacaktır. Bu kimlik yaratma algısı en çok da firmalar için önem taşır. Çünkü internet kullanıcıları internet sitenizi ziyaret ettiği durumda, şirketinizle ilgili ürün bilgilerinize, hizmetlerinize, kampanyalarınıza ve diğer pek çok bilgiye erişebilecektir. Bu nedenle de kurumsal açıdan web siteleri, kurumların dünyaya açılan penceresidir. Peki web siteleri nasıl olmalıdır? Bu sorunun cevabı oldukça fazladır. Çünkü web siteleri her kurumun ulaşmak istediği hedef kitleye ve şirket vizyonuna göre farklılıklar göstermektedir.

Bir Web Sitesinin Olmazsa Olmazları

Bir web sitesinde mutlaka olması gerekenler şunlardır;

  • Öncelikle web sitesinin domaini yani alan adı, sitenin içeriyle alakalı olmalıdır ve kurumu iyi yönde etkilemesi esas alınmalıdır.
  • İnternet sitesinde yer alan tüm içeriklerin farklı bir siteden alınmamış yani özgün olması gerekir.
  • Web sitesi tasarımında kullanılan logolar, grafikler, yazı ve arka planda kullanılan tüm renklerin birbirleriyle uyum içinde olmaları gerekmektedir.
  • Site içerisinde kullanılan menüler, internet kullanıcılarının aradıklarını kolayca bulabilmelerini sağlayacak şekilde olmalıdır.
  • Tüm tarayıcılarda internet sitenizin sorunsuz çalıştığından emin olmanız gerekmektedir.
  • Arama motorlarına uygun olarak hazırlanmış, sitenin içeriği hakkında bilgi veren meta tagler ve link yapıları tasarlanmalıdır. Bu konu hakkında bilgi sahibi olmak için >> Profesyonel SEO Ajansı 
  • Sitenizin tüm arama motorlarında kayıtlı olması gerekir. Aksi takdirde çok kaliteli bir biçimde hazırlanmış sitelerin dahi hiçbir anlamı olmayacaktır.
  • Son olarak da size ulaşmak isteyen ziyaretçiler için iletişim bilgilerinizin doğru bir biçimde sitede yer alması gerekir.
  • Bir web sitesinde olmazsa olmazlarından biri de site hızıdır : Site hızı nedir?

Kurumsal internet sitenizin nasıl olacağını planlarken kurumsal kimliğinizi göz önünde bulundurmayı atlamamalısınız. Çünkü web sitesi kullanım amacına göre; istenen faydanın sağlanması, ürünün, hizmetin veya fikrin satılması ve şirket imajının keskinleşmesi için en önemli araçtır.

Web Sitesinde Başarı Nasıl Sağlanır?

  1. Web tasarım iyi yapılmış ve en son trendler göz önünde bulundurulmuş olmalıdır.
  2. Yeterli derece özgün bilgi veren ve görselle desteklenmesini isteyen internet kullanıcıların göz önünde bulundurulduğu bir site olmalıdır.
  3. İnternet sitesini ziyaret eden bireylerin analiz edildiği, bu analiz sonuçlarını göre sürekli yenilenen ve güncellenen bir site olmalıdır.
  4. Sayfa yüklenme hızının yüksek olması gerekmektedir.
  5. Web sitesinin tanıtımının iyi yapılması ve etkin kullanılması gerekmektedir. Tanıtımın iyi yapılabilmesi için de; reklam yapılması, ziyaretçi geri dönüşlerinin dikkate alınması ve rakip sitelerinin analizinin yapılması gerekmektedir.

Profesyonel Web Sitesi Yaptırmak için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu