Web Tasarım ve Yazılım

Kurumsal Web Sitesi Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

Dünya her gün dönmeye devam ediyor ve her şey an be an değişiyor. Öncelik sıraları, iş yapma şekilleri, yenilikler ve daha fazla konu üstünde düşünmemiz gerekiyor. 

Kurumsal dünyada hiçbir alanda tek başınıza değilsiniz. Sizinle aynı ya da benzer işleri yapan çok sayıda rakibiniz var. Oyunda kalabilmek adına her şeyi güncel formunda kullanmak gerekiyor. Günümüzde bize en büyük hizmeti internet veriyor. Markalar bize bu siteler üzerinden bilgi ya da hizmet sunmaya çalışıyor. Kullandıkları sistemin en iyisi olması önemli. Özellikle kurumsal şirketlerin web sitesinin şekli şemalı kurallara uygun olmalı.

Web sitesi, en basit tanımıyla internet ağında varlık gösteren web yazılım kodlarıyla şekillendirilmiş bir paylaşım alanıdır. Kurumsal web sitesi, markayı doğru açıklayan ve özgün bir içeriğe sahip olması gerekir. Şirketler hizmetlerinden ya da ürünlerinden bu alan aracılığıyla bahsedebilir. Her firmanın / markanın sanal alemde dış dünyaya açılan pencereleri web siteleridir.

Bir web sitesinin planlaması ve tasarımı oldukça titizlik gerektiren bir iştir. Bütün koşulların oluşmasıyla kurumsal bir web sitesine sahip olabilirsiniz. Bütün detaylar iyi düşünülmelidir ve kurumsal yapıya hizmet etmelidir. Sitede bulunan tüm sayfalar kurumsallığı yansıtmalıdır. Ana sayfa, hakkımızda, kategori, referanslar ve iletişim gibi tüm alanlar bir bütünlük içinde kalmalıdır. Web sitede kullanılan renkler, görseller ve yazı fontları aynı şeyi ifade ediyor olması gerekir. 

Sitede bulunan yazının kendi başına ifade ettiği şeyler vardır. Bu sebeple yazı karakteri/font seçimi önemlidir. Yazının okunabilir olması gözü yormaması, küçük ya da büyük olmaması gerekir. 

Web tasarımının sade ve modern olması daha çok tercih edilir. Site ziyaretçilerinin olabildiğince uzun süre sayfada kalması açısından bu sadelik faydalıdır. Renk seçimi için kurumsal kimlik renkleri kullanılabilir. Özellikle Logo renk tonları web sitesinin genel ahengi için uygulanabilir. Burada dikkat edilmesi gereken bir noktada Logo ile sitenin arka planının uyuşmasıdır. 

Bir sitenin tasarımını tamamlayan içerikleridir. Web sitenizin, ben buradayım, demesinin bir yöntemidir hatta en önemli yöntemidir. İçerikler yeterli seviyede siteyi doldurmalıdır. Kaliteli bir dil kullanılmalıdır ve özgün olmalıdır. Potansiyel site ziyaretçiler için blog yazıları ya da sıkça sorulan sorular bölümü hazırlanabilir. Böylelikle siteye kişiler bilgi almak için gelebilir. Özellikle bulunduğunuz alanla ilgili sahiplenici konularda blog yazılarının olması kurumsal imajınız açısından büyük katkılar sunar. 

Sitede kullanılan görsellerin kaliteli olması gerekir. Açılmayan, farklı boyutlarda açılan, belli bir sistemi olmayan ve flu olan görseller sitede kullanılmamalıdır. 

Sitenin iletişim kısmı da iyi düşünülerek eksiksiz hazırlanmalıdır. Doğru konumu gösteren bir harita, kurumsal mail ve telefon bilgileri, insanların direk mesaj bırakabilecekleri ileti kutusu, mevcutsa şube bilgileri ya da ürünün bulunduğu yerlerin bilgisi vs. verilebilir. 

Firmaların/markaların kendilerini doğru ifade edebilmeleri için yüksek derecede kullanma düzeyi yüksek bir site tasarlayıp site ziyaretçilerine sunmak gerekiyor. Bilgi almak için siteyi ziyaret etmeye gelen kişiler kullanma zorluklarıyla karşılaşmaması istenir. 

Kurumsal Web Sitesinin Ana Sayfası Nasıl Olmalı?

Web sitenizin ana sayfası ilk izlenimi site ziyaretçisine vereceğiniz alandır. Sitenin içinde arananın bulunması için ana sayfa açık, net ve sade bir şekilde tasarlanmalıdır. Tüm bu dengeyi korurken çekici bir yanı da olmalıdır. Sıkıcı, rengarenk ve baş döndürücü bir yapıdan oldukça uzak kalınmalıdır. 

Günümüzde her şeyin en akıllısını kullanmaya alıştık. Bu sebeple ana sayfadan yönlendirilmelerin kolay olması beklenir. Ana sayfada güncel bilgilerin yer alması gerekir. Ana sayfanın dinamik bir yapısı olmalıdır. Metinlerin dil bilgisi kurallarına uygun olması önemlidir. Ana sayfanın tutarlı gözükmesi gerekir. Cep telefonlarından her işimizi hallediyoruz bu sebeple web sitenin ana sayfası mobil kullanıma göre de düşülmelidir.

Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi tüm koşullara uyulduğunda kurumsal web siteniz markanızı/firmanızı destekler bir halde hayata geçecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu