Web Tasarım ve Yazılım

WordPress Nedir?

Ücretsiz bir içerik yönetim sistemidir, WordPress nedir sorusuna verilebilecek en iyi cevaptır. Matt Mullenweg tarafından kurulan bu sistem, kullanıcıların yoğun kullanımı sonunda kendine özgü bir ekosistem haline geldi. Pek çok büyük firmanın web sitesi altyapısında da WordPress kullanılmaktadır. Aslında blog yazarları için oluşturulmuş bir sistem olan WordPress, kullanım alanının genişlemesiyle E-Ticaret sitelerinden portfolyo sitelerine kadar pek çok farklı sitede kullanılmaya başlanmıştır. Aslında teorikte her web sitesini WordPress halinde oluşturabilirsiniz ama bunun için belli bir kod ve tasarım bilgisine ihtiyaç vardır.

WordPress’in Faydaları Nelerdir?

İçerik yönetim sistemi demek; pek çok sayıdaki metin, görsel ve belki de video demektir. İçerik sayıları arttıkça bu içeriklerin yönetiminde de sorunlar çıkabilecektir. Ayrıca bir web sitesine sahipseniz bu web sitesinde yapmak isteyeceğiniz değişiklikler olacaktır. Bu değişiklikler; bazen içerik oluşturmak, bazen sayfa yapısını değiştirmek, bazen de bir şeyler yüklemek ya da silmek olabilir. Bütün bunları yapabilmek adına WordPress kullanmak hem çok pratik hem de içerik yönetim sistemi açısından etkili olacaktır. WordPress ile sitenin arka planında siz değişiklik yaparken ziyaretçileriniz ön planda istedikleri işlemi yapmaya devam edebileceklerdir.

Bir diğer faydası da WordPress yapısının kullanım basitliğidir. WordPress’te düzenlenebilir iki farklı içerik bulunur. Bunlardan birisi “Yazılar”, diğeri de “Sayfalar”dır. Sayfalar web sitesinde sabittir ve içeriklerin depolandığı alanlardır. Mesela bir sitede; iletişim ve hakkımızda gibi alanlar “Sayfa” olarak düzenlenen alanlardır. Yazılar ise sürekli güncellenebilen, kategoriler şeklinde oluşturularak listelenen yapılardır.

Pek çok platform tarafından kullanılan WordPress’in en iyi yanı Google tarafından çok sevilen bir yapıya sahip olmasıdır. Örneğin yayınlanan içerikler hızlıca indexlendiğinden hedef kitleye ulaşabilmek daha kolaydır. Bir haber sitesi, bir makale sitesi gibi çok fazla web sayfası olan siteler için WordPress velinimettir. Çünkü WordPress üzerinden içerik eklemek, güncellemek, görsel eklemek gibi işlemlerin yapılması oldukça kolaydır. Çok geniş bir eklenti skalasına sahip olan WordPress Türkiye’de de çok kullanılan bir içerik yönetim sistemidir.

WordPress İle Neler Yapılır?

  • WordPress ile bir blog sitesi kurabilirsiniz. Kurduğunuz bu sitede günlük tutuyormuşçasına içerikler paylaşabilirsiniz. Edindiğiniz bilgileri çevrenizle paylaşabilme şansını yakalayabilirsiniz.
  • WordPress ile kişisel bir web sitesi kurabilirsiniz. Bu web sitesinde özgeçmişinizi, okulunuzu, işinizi, kendinizi tanıtan bilgilerinizi, edindiğiniz bilgileri paylaşabilirsiniz. Örneğin bir iş başvurusunda bulunurken web sitenizin linkini CV’nize ekleyerek sizin hakkınızda daha fazla bilgi sahibi olunmasını sağlayabilirsiniz.
  • WordPress ile kurumsal firma web sitesi kurabilirsiniz. Bu web sitesini iş alanına göre görsel ağırlıklı bir galeri sitesi haline getirebilirsiniz. Aynı zamanda firmanızın ürünlerinin, hizmetlerinin, iletişim bilgilerinin olduğu bir web sitesi yaratabilirsiniz.
  • WordPress ile haber sitesi kurabilirsiniz. Bu web sitesinden güncel haberleri yayınlayabilirsiniz. Hatta bu web sitesinden reklam verilmesini sağlayarak ek gelir elde edebilirsiniz.

Eğer Profesyonel bir şekilde Wordpress Sitesi Yaptırmak İstiyorsanız Web Tasarım Hizmetleri Sayfamızı Ziyaret Edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu