Sosyal Medya

WhatsApp’ta Yanlışlıkla Gönderilen Mesajı Silme

WhatsApp kullanıcıları uzun bir süredir yanlışlıkla gönderilen mesajları silme özelliğini beklemekteydi. Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp’a getirilen güncelleme ile artık yanlışlıkla mesaj gönderme son bulacak.

iPhone, Android, Windows Phone ve masaüstü fark etmeksizin herkesin kullanabileceği bu özellik sadece metin mesajlarını kapsamıyor. Kullanıcılar; fotoğraf, GIF, video, belge ve sesli mesajları da silebilecek. WhatsApp’ta yanlışlıkla gönderilen mesajı silme özelliği ile mesajlar kolaylıkla silinebilecek ancak silinen mesajların yerine “bu mesaj silinmiştir” uyarısı yer alacak.

WhatsApp’ta Yanlışlıkla Gönderilen Mesajı Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Yanlış mesaj sebebiyle düştüğünüz sıkıntılı durumlardan kurtulmak artık çok kolay. Yanlışlıkla gönderdiğiniz mesajları silmenizi sağlayan bu özellik için yapmanız gereken; gönderdiğiniz mesaja kısa bir süre dokunmanız ve SİL seçeneğine tıklamanız. Karşınıza gelen seçeneklerde “Benden Sil” ve Herkesten Sil” seçeneklerini göreceksiniz. Herkesten Sil seçeneğine tıklarsanız mesajı karşı taraftan da silmiş olacaksınız. Bu sayede mesajı gönderdiğiniz kişi o mesajı görmemiş olacak.

Fakat mesajı silmenin bir dezavantajı var. O da mesajı sildiğinizde hem karşı tarafa hem de size mesajı sildiğinize dair bir bilgi mesajının verilecek olması. Sizin tarafınızda sildiğiniz mesajın yerine “Bu mesajı sildiniz” yazısını göreceksiniz, karşı taraf ise “Bu mesaj silindi” uyarısıyla karşılaşacak. Bu noktada karşı taraf kendisine gönderilen bir mesajın silindiğini bilecek fakat mesajın içeriğiyle ilgili herhangi bir şey görmeyecek.

Yanlışlıkla gönderdiğiniz mesajları silmenin bir diğer dezavantajı da geriye dönük mesajların silinmiyor olması. Yalnızca konuşma sürecinde olduğunuz mesajları 7 dakika içerisinde silebileceksiniz. 7 dakikayı geçen mesajları silmeniz ise mümkün değil.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Başa dön tuşu