Sosyal Medya

Facebook’un Alışveriş Platformu Marketplace Türkiye’de!

Facebook’un kendi içinde ürün alım satımını sağlayan ücretsiz alışveriş platformu olan Marketplace Türkiye’de kullanıma sunuldu. Facebook içinde ürünlerin alım satımını tek yerde toplayarak kullanıcılara kolaylık tanıyan  Marketplace, Türkiye ile beraber 64 ülkede kullanılıyor ve yurt dışında 700 milyondan fazla kullanıcıya sahip.

Facebook Marketplace Ürün Yönetimi Direktörü Karandeep Anand konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bugün yerel ürünleri keşfetmeyi, almayı ve satmayı Facebook üzerinde tek bir çatı altında toplayarak kolaylaştıran Marketplace platformunu Türkiye’de kullanıma sunuyoruz. İnsanların hâlihazırda Facebook’u kendi toplulukları içinde ürün alım satımı için kullandığını biliyoruz ve Marketplace ile artık bunu çok daha kolaylaştırıyoruz.”

Henüz tüm kullanıcılara erişilmedi

Henüz tüm kullanıcılara erişilmedi

Türkiye’de yeni hizmet vermeye başlayan ücretsiz alışveriş platformuna erişmek isteyen  bazı kullanıcılar şu an için uyarı mesajıyla karşılaşıyor. Hizmet aşamalı olarak devreye sokulduğu için henüz tüm kullanıcılara erişilemedi. Hizmetin birkaç gün içinde tamamen aktif olması bekleniyor.

Marketplace Nasıl Kullanılır?

Facebook üzerinden alışveriş yapmak ya da ürün satmak isteyen kullanıcıların platformu kullanması için yapması gereken yalnızca Facebook üzerindeki Marketplace simgesine tıklamak. Kullanıcıların aradıkları ürünü daha rahat bulabilmesi için ürünler ev ve bahçe, konut, eğlence, giyim ve aksesuar, aile, elektronik, hobiler, araçlar ve seri ilanlar olmak üzere 9 farklı kategoriye ayrılmış. Direkt olarak aradığınız ürünü yazarak arama yapabileceğiniz bir arama butonu da mevcut. İsterseniz arama sonuçlarını yer, kategori ya da fiyata göre filtreleyebiliyorsunuz. Ürün satışı yapmak içinse tek yapmanız gereken ürünün fotoğrafını çekerek altına bir açıklama ve fiyatla birlikte paylaşmak. Alıcı ve satıcılar Messenger sayesinde kolaylıkla birbirleriyle iletişim sağlayabiliyor.

Sahibinden ve Letgo’ya Rakip Olabilir mi?

Son 3 ay içindeki verilere göre araç, mobilya ve elektronik/bilgisayar kategorileri insanların birbirleriyle en çok etkileşime geçtiği ilk üç kategori olmuş. Marketplace,  önümüzdeki günlerde Letgo gibi alım satım hizmeti sunan isimlere özellikle konut ve araç kategorileri ile Sahibinden’e  rakip olacak gibi gözüküyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu