Mobil Uygulama

WhatsApp Sesli Mesajlarınızı Göndermeden Önce Dinleyin!

WhatsApp, kısa süre önce yayınladığı güncelleme ile ses kaydı kilitleme özelliğini kullanıma sunmuş ve böylece kullanıcıların ses kaydı aldıkları sırada parmaklarını ekranda tutma zorunluluğunu sonlandırmıştı. Söz konusu kilitli sesli mesaj özelliği ile ses kaydı alırken sohbetteki “mikrofon” simgesine dokunduktan 0.5 saniye sonra imleci yukarı kaydırdığınızda, ses kaydetme modu kilitleniyor.  Ses kaydı kilitlendiğinde, “Gönder” düğmesine dokunarak ses kaydınızı gönderebiliyor ya da kaydı silmek için zamanlayıcının yanında bulunan “İptal” düğmesine basarak kaydı silebiliyorsunuz. Ancak bu özellik ses kayıt işlemini kolaylaştırdıysa da, telefonumuz çaldığında silinen ses kayıtlarına çözüm getirmiyordu. WhatsApp, son güncellemesiyle gelen aramayla kaybolan ses kayıtlarının önüne geçmeye hazırlanıyor.

2.18.123 sürümü ile birlikte WhatsApp, gönderilmemiş olsa dahi sesli mesajları ara belleğe kaydediyor. Böylece telefonunuz çalarsa ya da yanlışlıkla WhatsApp’tan çıkarsanız sesli mesajınız silinmiyor. Ayrıca yeni özellik, kullanıcılara sesli mesajları göndermeden önce dinleme imkanı da sunuyor.

Eğer sesli mesajınızı göndermeden önce dinlemek isterseniz, kaydı tamamladıktan sonra ana ekran tuşuna basın. Yeniden uygulamayı açtığınızda ses kaydınız durdurulmuş ve gönderilmek ya da silinmek üzere bekliyor olacaktır. Dilerseniz oynatma tuşuna basarak göndermeden önce mesajınızı dinleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu