Mobil Uygulama

iPhone Kullanıcıları Android Akıllı Saatleri Kullanabilecek

Dün (31 Ağustos 2015) Google’dan yapılan açıklamada, giyilebilir cihazlar için geliştirilen Android Wear işletim sistemini kullanan akıllı saatlerin iOS cihazlarla da kullanılabileceği duyuruldu. Peki, iPhone kullanıcıları Android Wear akıllı saatleri ile neler yapabilecek?

Bildirimler

Telefonlarına gelen arama, mesaj ve uygulama bildirimlerini görebilecekler. Üstelik Android Wear cihazlarında bildirimler her zaman görünür olduğu için saatin ekranını uyandırmak için herhangi bir hareket yapmaya da gerek yok.

Fitness Uygulamaları

iPhone sahiplerinin telefonlarında kullandıkları fitness uygulamaları akıllı saatleriyle de eşleşebilecek. Direkt saat üzerinden antrenman hedefi belirleyip, günlük ve haftalık ilerlemelerini takip edebilecekler. Cihazlar yürüyüş ya da koşu bilgilerini otomatik olarak takip ediyor, hatta kalp ritmini de ölçebiliyor.

Anlık İpuçları

Hava durumu, trafik yoğunluğu, hatırlatmalar gibi hayatınızı kolaylaştıracak anlık ipuçları da Android Wear akıllı saatler üzerinden görüntülenebilecek. Ayrıca Google asistanı olan OK Google akıllı saatlerde de kullanılabiliyor. Sadece OK Google diyerek sesli komutla Google araması yapılabilecek.

Hangi Saatler Hangi iPhone’larda Çalışıyor?

Şu anda LG Watch Urbane akıllı saatler iOS için Android Wear ile çalışabiliyor. Üstte fotoğrafını gördüğünüz Huawei ve bundan sonra çıkacak tüm Android akıllı saatler de aynı şekilde iPhone’larla eşleşebilecek.

Android saatlerle eşleştirmek için iOS 8.2 ve üzeri işletim sistemine sahip iPhone 5, 5c, 5s, 6 ya da 6 Plus modeline sahip olmanız gerekiyor.

Google hizmet ve uygulamalarını kullanmayı seven iPhone kullanıcıları ve Apple Watch fiyatlarını yüksek bulan teknoloji severler için iyi haber olduğu kesin. Tabii iPhone kullanıcılarının Apple evreninden dışarı çıkmama eğilimlerini de göz ardı etmemek gerekir.

Siz olsanız akıllı telefonunuzu ve akıllı saatinizi farklı platformlardan kullanır mısınız yoksa her ikisini de aynı platformdan mı tercih edersiniz?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu