Mobil Uygulama

Fotoğraf Düzenleme Çılgınları İçin Harika Uygulama: Apollo

Artan sosyal medya kullanımı sonrası hepimiz kaliteli fotoğraflar paylaşmaya dikkat ediyoruz. Bu noktada iPhone cihazlarınızda portre moduyla çektiğiniz fotoğraflarınızı düzenleyebileceğiniz oldukça iyi bir uygulamadan bahsedelim.

Gelişen akıllı telefon kameraları artık profesyonel fotoğrafları aratmayacak kadar iyi çekimler yapabiliyor. Buna ek olarak bir de telefonlara eklenen farklı fotoğraf filtreleri oldu mu, fotoğrafınız bambaşka bir kimliğe bürünebiliyor. Son zamanların popüler filtrelerinden olan portre modu da, bunlardan bir tanesi. Ancak size önereceğimiz fotoğraf düzenleme uygulaması sayesinde, portre modunda çekilen fotoğraflarınıza bambaşka bir hava katabilirsiniz.

App Store üzerinden indirebileceğiniz Apollo ismindeki uygulama fotoğraflara bambaşka bir boyut katıyor. Hatta daha baştan açıkça söyleyebiliriz ki çift lens kamerası bulunan bir iPhone modeli sahibiyseniz uygulamadan kesinlikle memnun kalacaksınız. Indice Limited tarafından geliştirilen fotoğraf düzenleme uygulaması, portre modu ile çektiğiniz bir fotoğraf üzerinde harika düzenlemeler yapmanızı sağlıyor. Modun derinlik verisini kullanarak fotoğraflarda gerçekçi ışıklandırma için hesaplamalar yapan uygulama, özel bir grafik kartı işlem algoritması kullanıyor.

Apollo ile portre ortamını gerçek zamanlı olarak aydınlatabiliyorsunuz. Fotoğraf albümünden bir fotoğraf yükleyerek ışık ekleme işlemine hemen başlanabiliyor. Uygulamanın ışığın mesafe, renk, yoğunluk gibi efektlerini gerçekten başarılı bir şekilde hesaplaması gerçekten hayranlık uyandırıyor. Işık kaynaklarının yönünü değiştirmenin yanı sıra, bu kaynakları eklemek veya çıkartmak da elinizde. Hatta fotoğrafınızdaki bir objenin arkasına ışık kaynağı konumlandırma işlevi de sağlanıyor. Bu sayede haleler veya silüetler üretme olanağı sağlanmış oluyor. Parlaklığı, rengi, ışık yoğunluğu ayarlamak da uygulamada sunulanlar arasında.

Apollo, App Store’da da büyük bir başarı göstererek fotoğraf ve video kategorisinde ilk 3 uygulamanın içerisine girmiş durumda. Bu bağlamda eğer sizler de fotoğraf sevdalılarındansanız veya Instagram’da daha fazla beğeni almaya niyetliyseniz, uygulamayı 1.99 dolar karşılığında App Store’dan indirebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu