Mobil UygulamaSosyal Medya

WhatsApp, Facebook İle İşletmelere Açılıyor!

WhatsApp’ın beklenen reklam açılımı belli oldu. Kullanım koşulları ve gizlilik sözleşmesini yenilediğini duyuran WhatsApp, artık Facebook ile el ele vererek, işletmelerin kullanıcılarına mesaj atmasına izin vermeye başlıyor. Mesaj atmanın yanı sıra Facebook üzerinden de WhatsApp reklamları hayata geçirilecek.

WhatsApp ile artık işletmeler kolayca reklam yapabilecekler. Bundan önceki süreçlerde WhatsApp üzerinde gruplar oluşturmayı başaran bazı şirketler buralardan grup üyelerine duyuru veya reklam içeriği gönderebiliyordu. Tabi, bu durum yalnızca kendi isteğiyle bu gruba üye olan kişilere yapılabiliyordu. Artık WhatsApp, şirketlerin reklam politikaları doğrultusunda filtreleme yapmalarına ve tüm WhatsApp üyelerine reklam yapmalarına izin verecek.

WhatsApp açıklamasında işletmeler için, SMS ve telefon çağrılarına alternatif bir iletişim kanalı olma özelliğini önümüzdeki aylarda denemeye başlayacağını söylüyor. Özelliklerin denenmesi için de gizlilik koşullarının değişmesi gerektiğini belirtiyor şirket. WhatsApp servisine reklam almayı planlamadığını tekrar tekrar vurguluyor.

Buna karşın, yeni gizlilik sözleşmesiyle şirketin Facebook ile daha yakın bir ilişki içinde olmasının da önü açılıyor. WhatsApp telefon numaranızı Facebook ile paylaşmaya başlayacağını ve dev sosyal ağla koordinasyon içinde çalışacağını not ediyor. Bu koordinasyonun, WhatsApp’ta spam’le mücadele, kullanım alışkanlıklarının takibi gibi önemli kazanımlar sağlaması bekleniyor.

Facebook ve WhatsApp Ortak Reklamları

WhatsApp, telefon numaranızı Facebook’ta ya da reklam verenlerle paylaşmasa da, Facebook sistemiyle bağlantılı hale geleceğini açıkça söylüyor. Bu sayede Facebook’un size daha iyi arkadaş önerileri yapabileceği ve elbette reklam önerilerini de iyileştirebileceği belirtiliyor.

WhatsApp ile Facebook reklam işbirliği ile Facebook’un İnstagram’ı reklamlarda kullandığı gibi WhatsApp’ı da kullanacağı tahmin edilmektedir.

Facebook tarafından satın alındığından bu yana, Facebook’tan bağımsız bir görüntü çizen WhatsApp için bunun tarihi bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu