Sosyal Medya

Facebook, 360 Derecelik Fotoğraflar Çekmenizi Sağlayacak!

Facebook, 1 yıldan uzun bir süredir kullanıcıların 360 derecelik fotoğraf yüklemesine ve görüntülemesine izin veriyor ancak şimdi onları yakalama şansına da sahip olacaksınız. Bugün başlayarak, Facebook uygulamasının hem iOS hem de Android sürümleri, kullanıcıların üçüncü tarafa ait bir uygulama veya kamera kullanmadan 360 derece fotoğraflar oluşturmasına izin verecek.

Telefonlar, 360 derece kamera desteği içermediğinden işlem, telefonunuzun kamera uygulamasında oluşturduğunuz panoramalara benzemektedir. Facebook uygulaması içinde 360 derecelik fotoğraflar oluşturmak için, Haber Akışı’nın üst kısmına gidin ve “360 Photo” sekmesine tıklayın. Ardından yavaş yavaş dönerek tam bir dönüş gerçekleştirin ve tüm bunları yaparken grafiğin merkezinin ortada olduğundan emin olun. Çekimi bitirdiğinizde, fotoğraf için başlangıç noktası seçerek yayınlayabilirsiniz. Hatta kapak resmi olarak ayarlayabilirsiniz.

Yakalama işlemi anlık olmadığı için, güncelleme şimdilik sadece 360 derecelik fotoğraflar için geçerlidir. Facebook 360 derecelik videoları desteklerken yine de bunları Samsung Gear 360, Insta360 veya Nikon KeyMission 360 gibi bir kamerayla çekmeniz ve ayrı ayrı yüklemeniz gerekecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu