Sosyal Medya

Microsoft, Skype İçin Video Botlar Başlattı

Microsoft, Skype ile ilgili olarak birkaç heyecan verici duyuru yaptı. Şirket yakın zamanda Skype görüşmelerinin botlara ev sahipliği yapacağını açıkladı. Bu AI destekli botlar hem birebir hem de grup halinde aramaları gerçekleştirebilecek. Bu hem sesli hem görüntülü görüşmeler için geçerli olacak.

Haberleri açıklayan Skype sözcüsü şunları söyledi; “Geliştiricilerin teknolojilerini mükemmel görüşme deneyimleriyle entegre edebilmeleri için genişletilebilir ve açık bir platform olan Skype’ı geliştiriyor, işleri daha da ileri götürmekten heyecan duyuyoruz.

Şimdi, bot kurucuları, Github’daki BotBuilder RealTimeMediaCalling uzantısını kullanabilecek ve Skype botlarını gerçek konuşmalara sokacak. Uzantı şu anda Github’daki önizlemede mevcut. Skype ayrıca interaktif video bot’ların oluşturulması için bir yazılım geliştirme kiti de çıkartacağını söyledi.

Sohbet botları ve yetenekleri konusunda zaten bilgi sahibiyiz. Ancak, en ilginç olan video botlar. Bu botlar gerçekte avatarlar gibi ekranlarınızda bulunur ve birçok şey yapabilir. İnsanlarla görüşebileceğiniz bir bot istiyor musunuz? O zaman sizin yerinize mülakatı gerçekleştiren bir avatarınız olabilir.

Skype ayrıca, geliştiricilerin uygulamalarını birebire ve grup görüşmelerine entegre etmesini kolaylaştıracak, yeni bir özellik olan Add-ins’leri de tanıttı. Add-ins, tüketicilere uygulamadan çıkmadan Skype görüşmelerine deneyim kazandırmanın eşsiz yollarını sunabilecek. Add-ins’i test etmenin tek yolu önizleme uygulamasını Android uygulama mağazasından indirmektir.

Hizmet ayrıca, kullanıcıların sohbetlerini web sitelerine gömebileceklerini de bildirdi. Bu, web sitelerinde bir sohbet istemcisi arayan işletmeler için büyük bir yardım olabilir ve artık müşterilerine hitap etmek için Skype’ı kullanabilecekler. Skype‘ın oldukça popüler olduğunu ve birçok müşterinin zaten Skype kullandığını düşünürsek, bu özellik, müşteri hizmetini daha da kesintisiz kılmak için kullanılabilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu