Sosyal Medya

Instagram Giriş Yapamıyorum, Ne Yapmalıyım?

Aylık aktif kullanıcı sayısı günden güne artan, son dönemlerin en popüler uygulamalarından biri Instagram’dır. Instagram’ı kullanırken ya da uzun bir süre kullanmadıktan sonra giriş yapmak istediğinizde bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumlarla karşılaşıldığında Instagram giriş yapamıyorum, ne yapmalıyım sorusuyla sık sık karşılaşıyoruz. Bu içeriğimizde Instagram girişi yapamayanların neler yapması gerektiğini adım adım açıklayacağız.

Instagram Giriş Sorunu Nasıl Giderilir?

Kullanıcı Adı ve Şifre Sorunlarını Giderme

Şifrenizi hatırlamıyorsanız; öncelikle Instagram’ı açın. Giriş ekranında bulunan Giriş Yap sekmesinin altında bulunan “Giriş yapmayla ilgili yardım al” sekmesine tıklayın.

  • Android kullanıyorsanız; Kullanıcı adı ya da E-Mail kullan, SMS gönder ya da Facebook ile Giriş Yap seçeneklerinden size uygun olana tıklayın ve istenen adımlar uygulayın.
  • iOS kullanıyorsanız; kullanıcı adı ya da telefona tıklayın. E-Mail adresinizi, kullanıcı adınızı ya da telefon numaranızı girin, Giriş Bağlantısı gönder seçeneğine tıklayın.

Eğer bu seçenekler yardımıyla şifre yenileme yapamıyorsanız uygulama üzerinden daha fazla yardım almak için Giriş ekranında bulun “Giriş yapmayla ilgili yardım al” sekmesine tıklayın ve;

  • Android’de; kullanıcı adı ya da E-Mail Kullan butonuna tıkladıktan sonra kullanıcı adınızı ya da E-Mail adresinizi girin. Sağ üstte bulunan ok simgesine tıklayın ve “Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var” seçeneğine tıklayın. Karşınıza gelen adımları izleyin.
  • iOS’da; kullanıcı adınızı ya da E-Mail’inizi yazın. Giriş bağlantısı gönder başlığının altında bulunan “daha fazla yardıma mı ihtiyacın var” sekmesine tıklayın ve ardından adımları takip edin.

Hesabınızı bulamıyor veya kullanıcı adınızı bilmiyorsanız; 

Kullanıcı adınızı girdiğiniz halde hesabınızı bulamıyorsanız, kullanıcı adınızı doğru girdiğinizden emin olun ve kullanıcı adınızı girerken @ sembolünü kullanmayın. Eğer kullanıcı isminizin başkası tarafından değiştirildiğini düşünüyorsanız, hesap bilgilerinizin değiştirildiğine dair bir mail alıp almadığınızı kontrol ediniz ve bir arkadaşınızın profilinizi kontrol etmesini ve geçerli kullanıcı adınızın ekran görüntüsünü almasını isteyiniz.

Şifre yenileme E-Maili almanıza rağmen giriş yapamıyorsanız; şifre yenileme E-Maillerinin süresinin dolabileceğini unutmayın. Bu sebeple kendinize yeni bir şifre yenileme E-Maili göndermeyi deneyin. Eğer yenileme bağlantısını ya da yeni şifrenizi kopyala yapıştır yapıyorsanız tarayıcınıza ya da giriş alanlarına yapıştırmadan fazla boşluk karakteri kopyalamadığınızdan emin olun.

Instagram hesabınızın başka birinin eline geçtiğini düşünüyorsanız; ancak yine de giriş gerçekleştirebiliyorsanız hesabınızın güvenliği için şunları yapmalısınız;

  • Şifrenizi değiştirin ya da kendinizi şifre yenileme E-Mailinden yararlanın.
  • Üçüncü taraf uygulamalarının hesabınıza erişimini engelleyin.
  • İki faktörlü kimlik doğrulamasını kullanın.

Eğer hesabınıza giriş gerçekleştiremiyorsanız mobil Instagram uygulaması üzerinden “Giriş yapmayla ilgili yardım al” seçeneğine dokunun.

  • Android’de: Kullanıcı adınızı ya da E-mail adresini yazın. Sağ üstte bulunan Ok ikonuna tıklayın. Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var seçeneğini seçtikten sonra ekrandaki adımları uygulayın.
  • iOS’da: Kullanıcı adınızı ya da E-mail adresinizi giriniz. Giriş bağlantısı gönder sekmesinin altında bulunan “Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var” butonuna tıklayarak ekrandaki adımları takip ediniz.

E-Posta Sorunlarını Giderme

Instagram hesabınızın E-Postası değiştirilmişse; bu değişiklikten vazgeçebilirsiniz.  E-Posta adresinizin değiştirildiğine dair gelen mail üzerinden E-Posta değişikliğini geri almanızı sağlayacak bir bağlantı bulunmaktadır. Bu bağlantıya tıklayarak hesabınızı güvence altına alabilirsiniz.

Şifrenizi değiştirirken E-Posta adresiniz bulunamıyorsabaşka bir E-Posta adresiyle kayıt yapmış ya da kaydolurken E-Posta adresinizi yanlış yazmış olabilirsiniz. Sorunu gidermek için; Unuttun mu? bağlantısına tıkladıktan sonra kullanıcı adı ya da E-Posta seçeneğine tıklayın. Ardından kayıt sırasında yazmış olabileceğiniz tüm E-Posta adreslerini girin ve sağ üstte yer alan Ara butonuna tıklayın.

Eğer Instagram hesabınızı Facebook hesabınızı bağladıysanız Facebook’u kullanarak yenile sekmesinden şifrenizi Facebook’u kullanarak yenileyebilirsiniz. Ancak hem bu işlemi yapmadıysanız hem de E-Posta adresinize erişim sağlayamıyorsanız Instagram hesabınıza erişmeniz mümkün olmayacaktır.

Şifre yenileme E-Postası almadıysanız; spam filtresine takılmış olabileceğinden öncelikle spam filtresini kontrol edin. Eğer Facebook ve Instagram hesabınız birbirine bağlıysa Facebook üzerinden değişiklik yapın. Ya da son seçenek olarak E-Posta servis sağlayıcınızla iletişim kurarak @instagram.com alanından E-Posta alıp alamadığınızın kontrolünü sağlayın.

Kaydolurken kullandığınız E-Posta adresinize erişiminizi kaybettiyseniz; E-posta adresinizi değiştirin. Hesabınızı daha önce Facebook’a bağladıysanız Facebook ile şifre değişikliği yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra E-Posta değişikliğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer şifrenizi unuttuğunuz ve kayıt sırasında kullandığınız E-Posta adresine erişim sağlayamıyorsanız, erişim için E-Posta hizmet sağlayıcınızla iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Yanlış bir hesap için şifre yenileme E-Postası alıyorsanız; giriş yapmak için uğraştığınız hesap yüksek ihtimalle farklı bir E-Posta adresiyle kaydedilmiştir. Doğru hesaba erişebilmek adına kullandığınız bütün E-Posta adreslerini deneyin veya hesabınız Facebook ile bağlantılıysa Facebook doğrulaması üzerinden şifrenizi değiştirin.

E-Posta adresinizle ilişkilendirilen bir hesabın olduğunu düşünüyorsanız ve bu hesap sizin değilse Instagram ile iletişim kurun.

Kapatılan Hesap

Eğer Instagram hesabınız kapatıldıysa giriş yapmaya çalıştığınız sırada hesabınızın kapatıldığını belirten bir mesajla karşılaşacaksınız. Instagram Topluluk Kuralları’na ya da Kullanım Koşullarına uygun olmayan hesaplar uyarı gelmeden Instagram tarafından kapatılabilir.

Ancak hesabınızın bir hata nedeniyle kapatıldığını düşünüyorsanız itiraz etme hakkına sahipsiniz. Bunun için uygulama üzerinden kullanıcı adı ve şifrenizi girerek yönergeleri uygulayabilirsiniz.

Kapatıldı mesajı almıyor ancak giriş yapmakta problem yaşıyorsanız hesabınızı silmiş ya da şifrenizi bilen bir kişi tarafından hesabınız silinmiş olabilir. Daha önce kullandığınız bir mail adresiyle yeni hesap oluşturabilirsiniz fakat aynı kullanıcı adını kullanamayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu