Web Tasarım ve Yazılım

Web Tasarım Nedir?

Web tasarımı bir web sitesinin kullanıcı yönünden rahat bir şekilde kullanılmasına olanak sağlayan ürün ve hizmet çalışmasının bütüne denir. Bu sitelerin yazılım kısmından çok kullanıcı deneyimi kısmını ifade etmek için kullanılır

Web sitesi tasarlanırken hedef kitle ihtiyaçları temel alınır. Bu nedenle anlaşılır, kaliteli görsel ögeler içeren, kullanıcı dostu web siteleri tasarlanmaktadır. Eskiden web siteleri masa üstü bilgisayarlar için tasarlanırdı ancak mobil cihazların kullanımının artmasıyla birlikte özellikle son on yılda responsive yani duyarlı web tasarımı giderek daha önemli bir hale geldi. İçerik de en az görüntü kadar önemlidir. Önemli olan içerik ve görüntü arasında bir harmoni sağlayabilmektir. 

Tavsiye Edilen İçerik: Responsive Tasarım Nedir?

Web Tasarımı Neden Önemlidir?

Web tasarım nedir? İşletmeler için neden önemlidir.

Artık dünya online mecralara yönelmiş durumda, web siteleri de markaların online dünyadaki merkezidir. Web sitesi olmayan firmalara günümüzde birçok insan şüphe ile yaklaşmaktadır, çünkü insanlar bir firma ile çalışmadan, o firmanın bir ürünü satın almadan önce firmayı-markayı tanımak isterler. Web sitesi size müşterilerinizle tanışma imkanı sunar. Birçok potansiyel müşteriniz ile internette tanışacağınızdan web sitenizin tasarımının marka imajını doğru yansıtması çok önemlidir. Kaliteli bir web sitesine sahip olmanız size sağlayabileceği diğer avantajlar; 

  • Web siteniz sayesinde müşteriler ve hedef kitleniz ile direk olarak iletişim kurabilir, onlardan öneri ve şikayetlerini arada filtre olmaksızın en saf hali ile dinleyebilirsiniz.
  • Firma imajını müşterilerinize birinci elden yansıtabilirsiniz.
  • Müşterileriniz için sadece bir marka değil, bilgi kaynağı olabilirsiniz. İnsanlar için değer yaratmak onlarla duygusal bağ kurmanıza yardımcı olur, duygusal bağ kurulmuş müşteriler sadık müşterilerimiz haline gelirler. 
  • Günümüzde potansiyel müşterilerin çok büyük bir kısmı internette, bu durumda siz de potansiyel müşterilerinizin size en kolay erişebileceği yerde olmalısınız. Yani internette!
  • İnsanlar hikayelerini bildikleri markalara-firmalara sempati duyarlar. Web sitesi sahibi olmak size kendi hikayenizi ziyaretçileriniz ile paylaşma fırsatı sunar. 
  • Online satış yoluyla kendinize yepyeni bir satış alanı açabilirsiniz. Ayrıca internetteki mağazanız siz hafta sonu sevdiklerinizle vakit geçirirken sizin için çalışmaya devam ederken müşterilerinize 7/24 hizmet sunar. 
  • Online müşteri hizmetleri, ürün bilgileri, kullanım kılavuzları sunabilirsiniz. Bunlar müşteriler için çok önemli hizmetlerdir. 
  • Web sitenizi aynı zamanda çalışanlarınızın eğitimi için kullanabilirsiniz. Küçük bir işletmeyken tüm çalışanların eğitimi ile tek tek uğraşmak kolay olabilir ancak yüzlerce çalışanınız olduğunda bu çok fazla vakit ve kaynak harcamanızı gerektirir. Online bir eğitim platformu ile bu soruna kalıcı bir çözüm getirebilirsiniz. 

Yukarıdakiler web sitesine sahip olmanın en önemli avantajlarıdır. İş koluna göre web sitenizi optimize ederek şirketiniz için bunların dışında da onlarca farklı fayda sağlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu