Web Tasarım ve Yazılım

Hosting Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Alan adınızı aldıktan sonra web sitesi kurulum sürecine başlarsınız. Ancak web sitesini yayına açabilmek için bir alana daha ihtiyacınız vardır. Web sayfalarınızı yükleyebileceğiniz, sitenizin çalışmasına yarayan sunucularda sizin için ayrılan alana hosting ismi verilir. Bu hizmeti veren sunucular bilgisayarlardan daha da güçlü makinelerdir. Bu makineler günün her saatinde açık ve erişilebilirdir. Aksi takdirde web sitenizin internete bağlanması mümkün değildir. Bu nedenle hosting hizmeti alırken kesintisiz hizmet garantisi sağlandığından emin olmalısınız. Hosting firması seçerken karşılaşacağınız durumlardan biri de hosting fiyatlarının farklılığıdır. Bu da akıllara hosting fiyatları nasıl belirlenir sorusunu getirir.

Hosting Fiyatları Neye Göre Belirleniyor?

Hosting firması seçerken oldukça düşük fiyatlar görebilirsiniz. Hatta bu fiyatları veren firmalar size sınırsız hosting alanı dahi sunabilir. Ancak unutmayın ki teknik olarak bir sunuc üzerinde bulunan alan hiçbir zaman sınırsız olamayacaktır. Bu da firmaların gözünü boyamak için yapılan pazarlama türlerinden biridir.

Ayrıca hosting fiyatları arasında karşılaştırma yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta, hosting hizmetinin kurumsal ve bireysel olarak iki farklı şekilde sunuluyor olması gerekmektedir. Çünkü firmaların bilgilerinin olduğu sunucu güvenlik açısından çok daha yüksek bir oran sağlamalıdır. Bu yüzden hostinglerin aynı sunucuda barındırılmadığından emin olunuz.

Hosting fiyatları yıllık olarak alınır çünkü hosting için sürekli bakım ve server desteği sağlanması gerekmektedir. Ancak tek bir sefere mahsus alınan bir ücret değildir. Bir yılın sonunda tekrar ücret ödemeniz gerekir. Ücret ödemediğiniz takdirde firma web sitenizin yayınını durdurabilir.

Hosting Hizmeti Nasıl Seçilir?

  1. Hosting alan pek çok firma web sitesi 200 MB’ın altında sunucu alanı kullanmaktadır. Yeni alacak firmalar için 250 MB alan yeterli olacaktır.
  2. Şirketinizde çalışan kişi sayısı ne kadarsa o kadar E-Mail kullanımı yeterlidir.
  3. Band genişliği en az 50 MB olmalıdır.
  4. Her bir E-Mail hesabının mail tutma kapasitesine dikkat edilmelidir. Her bir E-Mail için en az 1 GB kapasite olmalıdır.
  5. E-Mail gönderme sınırı önemlidir. Tek mailde en az 40-50 MB e-mail gönderimi yapılabilmelidir.
  6. Sunucuda periyodik dönemlerde yedekleme yapılmalıdır. Herhangi bir arıza durumunda yedek kullanıma başvurulmalıdır.
  7. 7/24 telefon desteği sağlayan firmalar seçilmelidir. Herhangi bir kesinti durumunda dahi destek alınabilmesi gerekmektedir. Çünkü kesintiler büyük hasarlara yol açabilir.

Tüm bu problemleri yaşamamak adına kurumsal hosting paketlerinden yararlanmanız gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu