Web Tasarım ve Yazılım

Ücretsiz Hosting Siteleri Nelerdir?

Kısaca açıklayacak olursak hosting; web sitenizi barındırma işlemine verilen isimdir. Hosting hizmeti almak genellikle yıllık olarak ücretlendirilen bir yapıdadır ancak ücretsiz hosting siteleri de bulunmaktadır. Ücretsiz hosting sitelerinden hizmet alırken web sitenizde reklamının bulunmaması web sitesi açısında iyi bir kriterdir. Bu yüzden bunu şart koşmayan hosting sitelerinden yararlanmalısınız.

En İyi Ücretsiz Hosting Siteleri Nelerdir?

000webhost.com

000webhost.com ücretsiz hosting sitelerindendir. 2007 yılından beri ücretsiz hosting hizmeti veren bu şirket, yaklaşık 14 milyon web sitesini bünyesinde barındırmaktadır. Ücretsiz üyelik ile sadece hosting hizmeti değil, web site hazırlama aracı, SEO yardım aracı, site ziyaretçi istatistikleri gibi eklentileri de edinebiliyorsunuz. Hosting sitelerinin en iyisi olan 000webhost sayesinde oldukça hızlı bir şekilde web sitenizi kurabilirsiniz. Ayrıca kullanıcı dostu arayüzü ile de rakiplerinden ayrılan bir şirkettir.

  1. Depolama: 15 GB
  2. Bandwidth: 100 GB
  3. Ücretsiz Domain: 000webhost.com
  4. E-Mail: 5 Mail Hesabı
  5. Database: 2 Adet MySQL

Zoho

Ücretsiz hosting sitelerinden biri de Zoho‘dur. Zoho’ya üye olabilmeniz için yapmanız gereken tek şey mail adresi ve şifredir. Ardından karşınıza gelecek ekrandaki şablonlardan biri seçmeli ve kendinize göre özelleştirmelisiniz. Web sitenizin düzenlemelerini bitirdiğinizde ekranın sağ üst kısmında “Publish” sekmesine tıklamalısınız. Eğer isterseniz domain isminizi 5 Dolar ödeyerek siteadiniz.com olarak seçebiliyorsunuz. Ücretsiz bir isim içinse siteadiniz.zohosites.com kalıbını kullanabiliyorsunuz.

  1. Depolama: Sınırsız
  2. Bandwidth: Sınırsız
  3. Ücretsiz Domain: zohosites.com

5gbfree

Diğer rakipleriyle karşılaştırıldığında oldukça yeni olan bu hosting şirketi, adından da anlaşılacağı üzere web sitesi için 5 GB’lık bir alan sunuyor. 5gbfree, internet sitesi sunucularına Amerika’da yer veriyor. Site üyeliği biraz uğraştırıcı olabiliyor. Web sitesine girdikten sonra “Hosting Plans” sekmesine tıklayınız. Ardından 5 GB Free kısmının altında bulunan “Signup Now” butonuna tıklayınız. Karşınıza gelecek olan sayfada sizden istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bir biçimde giriniz. Formu doldurduktan sonra “Create Account” butonuna tıklayınız. Bu butona tıkladığınızda cep telefonunuza bir doğrulama SMS’i gönderilecektir. Bu doğrulama kodunu da girdiğiniz durumda mailinize CPanel bilgileri gelecektir. Bu bilgileri de girdikten sonra girişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Depolama: 5 GB
  2. Bandwidth: 20 GB
  3. FTB Hesabı: 1 Adet
  4. MySQL Database: 3 Adet
  5. Domain: 5gbfree.com
  6. E-Mail: Yok

Hostinger

Ücretsiz hosting sitelerinden bir tanesi de Hostinger’dır. Türkçe dil desteği sayesinde ülkemizde oldukça fazla kullanılmaktadır. Hostinger’a üye olduktan sonra mailinize bir doğrulama gelecektir. Bu doğrulamayı yaptıktan sonra siteye giriş yapmalı ve bir domain seçmelisiniz. Şu anda “.com” uzantılı ücretsiz domainler sağlamamaktadır. Domaininizi seçtikten sonra karşınıza gelen formu onayladıktan sonra mail adresinize gelen linke tıklamalı ve cPanel’e giriş yapmalısınız. Giriş yaptığınız takdirde istediğiniz şablonu seçerek web sitenizi hazırlamaya başlayabilirsiniz.

  1. Depolama Alanı: 2 GB
  2. Bandwidth: 100 GB
  3. Domain: esy.es / siteadiniz.96.lt / siteadiniz.pe.hu
  4. E-Mail: 2 Mail Hesabı

Biz.nf

Ne kadar eski bir web tasarımı olsa da en iyi ücretsiz hosting sitelerinden bir tanesidir. Ayrıca kendine özgü bir Türkçe panele sahiptir. Biz.nf üyeliği için öncelikle anasayfada yer alan “Free Domain Name” butonuna tıklamalısınız. Ardından kullanmak istediğiniz domaini girerek “Check Now” sekmesine tıklayınız. Eğer kullanılabilir ise “Free Hosting Plan” butonuna, ardından da “Continue” butonuna tıklayınız. Karşınıza gelecek sayfada üyelik formunu doldurmanız gerekmektedir. Doldurduktan sonra mailinize gelecek doğrulama maili üzerinden giriş yapabilir ve sitenizi oluşturabilirsiniz.

  1. Depolama: 1 GB
  2. Bandwidth: 5 GB
  3. Domain: co.nf
  4. E-Mail: 1 Mail Hesabı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu