Web Tasarım ve Yazılım

Mobil Uyumlu E-Posta için 7 İpucu

Pazarlama maillerinin yarısından fazlasının mobil cihazlarda okunduğu gerçeğinden yola çıkarak, artık e-posta içeriğini mobil uyumlu yapmak bir seçenekten çok zorunluluk haline gelmiştir. Özellikle akıllı telefon kullanımının yükselmesiyle 2010’dan 2015’e, e-postaların mobil cihazda açılma oranı %30 artmıştır.

 

stats 2010-2015
Kaynak: www.campaignmonitor.com

Aşağıdaki 7 ipucu yardımıyla, teknik bilgiye ihtiyaç duymadan e-postalarınızın mobil cihazlarda daha rahat görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.

telephone-586266_1280 2

1- Konu Metnini Çok Uzun Yazmayın

Masaüstü tarayıcılarda genellikle e-postanın konu kısmı 60 karaktere kadar görüntülenirken, mobil tarayıcı ve uygulamalarda bu rakam 25-30 karakter arasındadır. Eğer sizin toplu mail listenizdeki müşterilerinizin çoğunluğu maillerini mobil cihazlardan açıyorsa mail konusunu 25-30 karakter arasında tutmaya çalışın.

2- Önizleme Metnini Dikkatli Kullanın

Önizleme metni, gelen kutusuna baktığınızda konu başlığının altında görülen, e-posta gövdenizin ilk satırıdır. Genellikle 30-35 karakter uzunluğunda görünür. Önizleme metnini dikkatli oluşturursanız, konu başlığı ile birlikte e-postayı gören kişinin ilgisini çekerek mailinizi okumasını sağlayabilirsiniz.

3-Metninizi Kısa ve Öz Tutun

Mobil dostu e-postalar oluşturmak için metinlerinizi kısa ve net yazmaya özen gösterin. Kullanıcılar e-postalarını mobil cihazlarından okuyorsa, dikkatlerini dağıtan pek çok uyarıcıya maruz kalıyorlar demektir. E-posta metninizi kolay taranabilir, kısa paragraflara ayrılmış, madde madde yazmalısınız.

4- İmaj Görünürlüğünü Dikkate Alın

Mobil cihazlarda veri aktarımını düşürmek için e-posta uygulamaları varsayılan olarak imaj göstermeme şeklinde ayarlanmıştır. Muhtemelen sizin reklam mailinizi mobil cihazdan gören kişiler de görselleri değil sadece metni okuyordur. Bu durumda e-posta içeriğini hazırlarken, metinlerinizi hiç görsel yokmuş gibi yazın. Kullanacağınız görseller, metinlerinizi destekler nitelikte olmalı.

5- Eylem Butonları Önde Ve Merkezde Olsun

E-postanızda tüketiciyi bir eyleme yönlendiren butonlar kullanıyorsanız mümkün olduğunca a-posta gövdesinin üstlerine yerleştirin. Metnin aşağısında olması, eylem butonunuzun tüketici tarafından görülmemesine sebep olabilir. Tıklanabilirliğin kolay olması için de eylem butonlarınız en az 44×44 piksel ebatlarında olmalı.

6- Tıklama İçin Boşluklar Bırakın

Mutlaka siz de mobil cihazınızdan internette gezerken, bir linke tıklamak istediğinizde yanlışlıkla hemen üstündeki ya da altındaki linke tıklamışsınızdır. Eğer e-postanızı okuyan kişi bir linke tıklamaya çalıştığında başka bir linke tıklarsa ilgisini kaybedip mailinizi silecektir.

Bunun önüne geçmek için linklerinizin çevresinde boş alan bırakın. Hem daha fazla ilgi çekecek hem de daha kolay tıklanacaktır.

7- E-postanızı Farklı Cihazlarda Test Edin

Tanıtım mailinizi oluşturduktan sonra gerçek müşteri listenize göndermeden mutlaka test edin. Farklı mobil cihazlarda, farklı e-posta istemcilerinde, tarayıcılarda ve uygulamalarda nasıl görüntülendiğin inceleyin. Sorun yoksa, gerçek müşteri listenize gönderin.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu