Sosyal Medya

Twitter Şifreli Mesaj Özelliğini Test Ediyor

Sosyal medyanın karakter limitli servisi Twitter, birçok rakibinde uzun süredir yer alan bir uçtan bir uca (end-to-end) şifreli mesaj özelliğini test ettiği ortaya çıktı.

Twitter Şifreli Mesaj Özelliğini Test Ediyor

WhatsApp, Telegram ve Signal gibi anlık mesajlaşma uygulamaları kişilere uzun süredir uçtan uca şifreli mesajlaşma imkanı sunuyor. Bu şekilde yapılan yazışmalar sunuculardan şifrelenmiş olarak geçiyor. Yani kişiler arasındaki yazışmayı kimse araya girerek okuyamıyor. Söylendiği kadarıyla şirketlerin kendisi dahi bu mesajları göremiyor. İşte bu çok güvenli altyapı Twitter‘ın Android uygulamasında da bulunmuş durumda.

Şirketin test etmeye başladığı bu özellik, servisin DM yani direkt mesaj kısmı için geçerli. Direkt mesaj kullanarak iletişim kuran milyonlarca kişi için kullanışlı olabilecek özelliğin tam olarak ne zaman kullanıma açılacağı bilinmiyor. Android ile ya da daha sonra iOS’a da geleceği tahmin edilen özellik, platformu çok daha güvenli hale getirecek bir hamle olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Şifreli Mesaj özelliği, direk mesajlaşmada uygulamanın konuşma bilgisi kısmında yer alıyor. Kullanıcılar, kendilerine ve alıcıya ait şifre anahtarlarını görüntüleyebiliyor. Ayrıca yeni bir şifreli mesajlaşma başlatmak ve sohbete dahil olan kişilerin şifreleme anahtarlarını doğrulamak için seçenekler de görülüyor. Bir uçtan bir uca şifreleme, mesajların yalnızca gönderen ve alıcı tarafından okunmasını sağlıyor ve hem şirket hem de mesajları okumaya çalışabilecek diğer kişilerden korumayı sağlıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu