Herkese Açık Instagram Gönderilerini Kendi Hikayenizde Paylaşabilirsiniz

Son dönemde birçok sosyal medya platformu arasında en çok tercih edilenlerden olmayı başaran Instagram her geçen gün kendini yenilemeye devam ediyor. Özellikle son güncellemelerini hikayeler kısmı üzerinde yapan platform yine hikayeler kısmına yakın zamanda yeni bir özellik daha getirdi.

Instagram, getirdiği bu yeni özellikle başkalarının herkese açık gönderilerinin hikaye formatında paylaşılmasına olanak sağlıyor. Artık arkadaşınızın, ya da herhangi birinin paylaşımını kendi profilinizde hikaye olarak paylaşabileceksiniz. Paylaşımını yaptığınız kişiye ait kullanıcı ismi hikayeniz de otomatik olarak yer alacak. Ayrıca post şeklindeki ekran görüntüsünün boyutunu değiştirebilecek veya istediğiniz gibi konumlandırabileceksiniz. 2 farklı renk seçeneği ile sunulan bu paylaşımlarınızda GIF, yazı veya emoji gibi tüm hikayeler özelliklerini kullanabileceksiniz.

Kullanıcılar, oluşturulan hikayede paylaşımın alındığı hesaba referans da gösterebilecek. Bu özelliği kullanabilmek için yapılması gereken tek şey, paylaşım simgesine tıkladıktan sonra “bu gönderi ile hikaye yarat” diyerek hikayeyi yaratmak oluyor.

Instagram’ın bu kullanışlı özelliği ile artık paylaşımlardan ekran görüntüsü almak da tarihe karışacak gibi duruyor. Hikayelerdeki güncelleme, Android cihazlar için bugün, iOS cihazlar için ise önümüzdeki haftalarda aktif edilecek.

Gönderilerimi Başkalarının Paylaşımına Nasıl Kapatırım?

Özelliği pek çok kullanıcı benimseyip kullanmaya başlasa da bir grup kullanıcının kafasında da ‘’Instagram gönderilerim başkasının hikayesinde paylaşılır mı?’’ sorusunu uyandırdı. Eğer profiliniz herkese açıksa, herhangi bir Instagram kullanıcısı sizin gönderilerinizi kendi hikayelerine ekleyebilir. Gönderilerinizin paylaşılmasını istemiyorsanız ayarlardan bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.

Eğer özelliğin sizin hesabınızda kullanılabilir olup olmadığını görmek isterseniz, herhangi bir hesabın gönderisinin altında bulunan ve fotoğrafları göndermek için kullandığımız ‘paylaşma’ butonuna dokunun ve en üstte ‘Bu gönderi ile bir hikaye oluştur‘ gibi bir seçenekle karşılaşırsanız özellik sizin hesabınız için aktif edilmiş demektir.

Dilerseniz hesabınızı gizleyerek bu özelliği kullanıma kapatabilirsiniz. Fakat eğer hesabınızı gizlemek istemiyorsanız, bu özelliği ayarlar kısmında gerçekleştireceğiniz basit bir işlemle de kapatmak mümkün.

Herkese Açık Instagram Gönderilerini Kendi Hikayenizde Paylaşabilirsiniz

Ayarlar menüsünde biraz aşağı inerek ‘Hikayelerde Yeniden Paylaşmaya İzin Ver‘ seçeneğine girip özelliği kullanım dışı bırakabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin