facebook hesap kapatma

Facebook, internet kullanıcılarının diğer internet kullanıcılarıyla iletişime geçmesini sağlayan  ve bilgi paylaşımını amaçlayan bir sosyal ağdır. Mark Zuckerberg tarafından Şubat 2004 yılında, üniversite öğrencileri arasında iletişimi sağlaması amacıyla kurulmuştur. Ardından tüm internet kullanıcılarına açılmış ve günümüzün en çok kullanılan sosyal medya platformu haline gelmiştir. Ülkemizde 42 milyon kişi tarafından kullanılan Facebook, dünyada 2 milyar kullanıcı sayısına erişmiştir. Bu kadar çok kişi tarafından kullanılan Facebook bazı kullanıcılar tarafından da kapatılmaktadır. Belli nedenlerden dolayı Facebook hesabını kapatmak isteyen kullanıcılar için Facebook hesap silme işleminin nasıl yapıldığını açıkladık.

Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Bir daha Facebook kullanmak istemiyorsanız hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz. Ancak bu işlemi yapmadan önce bilmeniz gereken hesabınızı yeniden aktif hale getiremeyeceğinizdir ve hesabınızda paylaştığınız hiçbir şey geri gelmeyecektir. Facebook hesap silmeden önce Facebook’taki bilgilerinizin bir kopyasını indirin. Ayarlar > Hesap Ayarları > Facebook verilerinin bir kopyasını indir > Arşivimi başlat butonlarına sırasıyla tıklarsanız hesabınızdaki tüm verileri indirebilirsiniz.

Facebook hesap kapatma işlemini yaptığınızda profiliniz kullanıcılar tarafından görüntülenemeyecektir. Ancak hesabınızı silseniz bile arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar arkadaşlarınızın hesabında kalacaktır. Gelelim Facebook hesabı nasıl silinir sorusunun işlemini nasıl yapacağınıza.

  1. Öncelikle yazının bitiminde verdiğimiz bağlantı linkine tıklayınız.
  2. Daha sonra Facebook hesabınıza, E-Postanız ve şifrenizle giriş yapmalısınız.
  3. Doğrudan Facebook kapatma sayfasına yönlendirileceksiniz. Burada “Hesabımı Sil” butonuna tıklayınız.
  4. Ardından şifrenizi ve kutuda bulunan metini girerek “Tamam” butonuna tıklayınız.

Bu işlemleri yaptıktan sonra Facebook hesap silme işlemini tamamlamış olacaksınız.

Facebook Hesap Silme ve Dondurma Arasındaki Fark

Facebook hesap dondurma işlemini yaparsanız;

  • İstediğiniz zaman yeniden aktif hale getirebilirsiniz.
  • Kullanıcılar zaman tünelinizi göremez.
  • Kullanıcılar Facebook’ta sizi bulamaz.
  • Bazı bilgilere erişilebilir. (örneğin; gönderdiğiniz mesajlar)

Facebook hesap silme işlemini yaparsanız;

  • Silme işleminden sonra tekrar aynı hesabı kullanamazsınız.
  • Hesap kapatma talebinizi aldıktan sonra kalıcı olarak silmek birkaç günü bulacaktır. Bu süre zarfından Facebook hesabınızı yeniden kullanırsanız silme talebiniz iptal edilecektir.
  • Yedekleme sistemlerinde depolanmış dataların silinmesi 90 günü bulabilir. Bu süre zarfında bilgilerinize kullanıcılar tarafından erişilemez.
  • Hesabınız kalıcı olarak silinse de bazı bilgileriniz silinmeyecektir. Örneğin bir arkadaşınıza gönderdiğiniz mesaj hesabınız silinse dahi onda görüntülenecektir.
  • Bazı dosyaların kayıtları Facebook veritabanında kalabilir.

Facebook Hesabını Kalıcı Silme Linki İçin TIKLAYINIZ!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin