Dijital Pazarlama

Twitter Sayfanız E-Satış Siteniz Olabilir

Sosyal medyanın markalar için önemini tartışmaya gerek yok.  Marka-ürün tanıtımından, müşteri şikayetlerinin çözümüne ve kampanyalara kadar bir marka fiziksel mağazasında ne yapıyorsa sosyal medyada da aynı pazarlama faaliyetlerini yürütebiliyor. Çok yakında bu özelliklere ek olarak satış da yapılabilecek. Sosyal medya sitelerinin yeni gelir modelleri üretme konusundaki çalışmaları hız kazanmışken, Twitter da üzerindeki mikro-blog etiketinin yanına bir de e-ticaret etiketini eklemeye çalışıyor.

Bir süredir, satın al butonu üzerinde çalışan Twitter’ın amacı, beğendikleri ürünler, gitmek istedikleri yerler hakkında tweet atan kullanıcıların satın alma işlemlerini de yine Twitter üzerinde gerçekleştirmelerini sağlamak.

Örneğin; The Martian adlı kitap için yapılan uygulamada, normal haber akışının üzerinde kitabın görseli, kitap hakkında kısa bir bilgi ve satın al butonu görülüyor.

The_Martian_card_and_page

Satın al butonuna tıkladıktan sonra ürün sayfasına gidip alışverişinizi gerçekleştirebileceksiniz. Aşağıda da yine (RED) markasının ürünleri için kullanılan Satın Al butonunun zaman tünelindeki yerleşimi görülüyor.

BuyNow_FINAL_IMAGE

Twitter’dan yapılan açıklamaya göre bu daha başlangıç ve geliştirmeler devam ediyor.

Aşağıdaki videoda Twitter içinde alışveriş ve ödemenin nasıl yapılacağını izleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu